Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Välkommen till
Herrar

IFK Hssleholm
3 - 0
Räppe GOIF
IFK Hssleholm3 - 0Räppe GOIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 19 augusti, 19:00
Plats:Österås IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000025104
Samling:17:00
IFK tog första segern i serien
2020-08-19 23:38

Fler bilder (+10) >>
Det blev en härlig onsdagskväll på Österås Foto: Lennart Månsson
Efter att ha varit i ledning senast mot Asarum och gjort tre mål och i matchen dessförinnan gjort en bra defensiv insats var det meningen att IFK skulle få ihop alla delar i den fjärde omgången när Räppe gästade Österås. 
IFK var det lag som var mest effektiva i inledningen av matchen då laget stängde alla intressanta ytor där Räppe ville ta sig fram i sin speluppbyggnad och så fort gästerna blev tveksamma klev IFK i press och vann flertalet bollar på offensiv planhalva där gulsvart sedan kunde starta sina anfall. Första riktigt bra målchansen fick Carl Mujaguzi som kombinerade med Mike Andrew men sköt mitt på Räppes målvakt Jonathan Lindahl. 

Därefter utspelade sig snarlika scener vid ett par tillfällen men utan att IFK kom hela vägen fram till de riktigt farliga målchanserna. Det dröjde till den 31:e minuten innan Mohammed Hamdan öppnade målskyttet för kvällen. Efter att IFK spelat sig fram på vänstersidan fick Hamdan bollen vid straffpunkten och sköt in 1-0 innanför målvaktens vänstra hörn. 

Hamdan var inte nöjd där utan gjorde även 2-0 när han nickade in en retur i öppet mål bara två minuter senare. Båda målen assisterades av Elliot Nilsson som hade ett flertal fina sekvenser på sin vänsterkant. 
Hemmaledningen var två mål i paus efter att Carl Lundahl Persson räddat Räppes bästa målchans strax innan första halvlek var slut när han styrde ett frilägesavslut i sin högra stolpe. 

I andra halvlek hade Räppe något mer bollinnehav men IFK förpassade gästerna från Växjö ut på kanterna och där försökte de med flertalet inlägg men Lundahl Persson och hans backlinje var resoluta i eget straffområde och var först på de flesta bollarna om de inte fastnade redan på IFK:s mittfältare. 

I den 57:e minuten ersatte Mustafa Owaid tvåmålsskytten Mohammed Hamdan för att laget skulle orka bibehålla intensiteten i anfallsspel och presspel. Inom loppet av en kvart efter bytet skapade Owaid och hans anfallskollegor ett tretal riktigt bra målchanser där både Elliot Nilsson och Mike Andrew fick se sina försök räddas av Jonathan Lindahl ut till hörna. 

Efter 72 minuter hade Elliot Nilsson gjort ett gott dagsverk och lämnade över till Isaac Holmberg som följde upp sitt inhopp mot Asarum med ytterligare ett bra inhopp denna kväll. Till slut fick han även sällskap av Lucas Johnsson när IFK-tränaren Jonas Jönsson valde att gå över på två centrala forwards för att få press på Räppes backlinje även sista delen av matchen. 

Dessa två skulle till slut punktera tillställningen när Lucas efter förarbete av Holmberg kom fri med målvakten efter att ha löpt sig ner i djupled och fintat bort sin försvarare. 3-0 var ett faktum och IFK tog därmed första segern i serien denna säsong. 

"Idag får vi ihop både vår offensiv och defensiv. Vi skapar många bra målchanser och tappar aldrig strukturen i vårt försvarsspel. Vi får Räppe till de ytor vi vill och får sedan försvara i lägen vi trivs med. Den räddningen Calle gör i slutet på första halvlek är psykologiskt viktig för oss och det är även skönt att vi gör tre mål trots att Mike går mållös av plan idag. Vi behöver fler spelare som gör mål och poäng och avlastar Mike där." 

" Stort beröm till spelarnas insats och karaktär som reser sig efter en inledning vi önskat vore bättre och även kul att se hur våra tre inhoppare bidrar och hjälper oss bibehålla nivån i vårt spel. Nu njuter vi ikväll och sedan blickar vi framåt mot en ny utmaning på söndag. Då vill vi göra en ännu bättre match",  kommenterar IFK:s tränare Jonas Jönsson kvällens match. 

Matchfakta
IFK Hässleholm - Räppe GOIF 3-0 (2-0)
Mål: Mohammed Hamdan 2, Lucas Johnsson

IFK:s startelva
1. Carl Lundahl Persson
14. Hugo Arvidsson
31. William Andersson (K)
20. Isak Olsson
3. Isak Orajärvi
17. Mattias Jönsson
24. Albin Nilsson
8. Carl Mujaguzi
23. Mohammed Hamdan (ut 57)
9. Mike Andrew (ut 84)
19. Elliot Nilsson (ut 72)

Avbytare
21. Jacob Holmberg
7. Lucas Johnsson (in 84)
10. Mustafa Owaid (in 57)
16. Victor Holmberg
18. Anton Ornstein
22. Isaac Holmberg (in 72)

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 19/9 14:00
2 - 3  
Tor 10/9 19:00
3 - 2  
Lör 5/9 14:00
1 - 2  
Lör 29/8 14:00
1 - 0  
Sön 23/8 14:00
2 - 1  
Ons 19/8 19:00
3 - 0  
 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR