Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Välkommen till
Herrar

Syrianska FC
1 - 0
IFK Hssleholm
Syrianska FC1 - 0IFK Hssleholm

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 08 augusti, 18:00
Plats:Sdertlje Fotbollsarena
Tävling:
Matchnummer: 000025112
Samling:16:00
IFK förlorade i Södertälje
2020-08-10 22:46
Seriespelet återstartade för IFK på Södertälje Fotbollsarena där laget gästade Syrianska FC som förra säsongen åkte ur Superettan och sedan blev tvångsdegraderade under vintern. IFK hade stort spelövertag men hemmalaget gjorde matchens enda mål och vann.
IFK tog tag i matchen från start och var spelförande i matchens inledning. Laget hade lite svårigheter med att hantera det glatta konstgräset som var vattnat före matchstart och det föranledde ett antal enklare missförstånd i passningsspelet. IFK-försvaret hade dock bra kontroll inledningsvis och samtidigt som man försvarade sig väl fick gästerna upp båda sina ytterbackar högt i plan och de började skapa sig övertag på sina kanter. 

Då kom kallduschen då just ett missförstånd i speluppbyggnaden gjorde att Syrianska kunde ställa om och med ett lågt skott vid Carl Lundahl Perssons stolpe tog hemmalaget ledningen. Därefter var det IFK som fortsatt förde spelet och en halvtimme in började man ta sig in i straffområdet och hota på riktigt när först Mike Andrew kom rättvänd i straffområdet men sköt över och strax därefter kombinerade IFK ner Mohammed Hamdan i samma yta men målvakten avvärjde. I den första halvleken hade Mattias Jönsson även en nick på hörna från bra position som kunde ha gett bättre utdelning. 

I andra halvlek hade Syrianska en nick i stolpen efter en hörna men fokuserade sedan åter på att skickligt försvara sig och lyckades dra ner på tempot i IFK:s passningsspel vilket gjorde att hemmalaget aldrig riktigt blev hotade. Ett antal gånger fick IFK in bollen i straffområdet eller bakom Syrianskas backlinje men aldrig blev det riktigt farligt. Syrianska vann matchen med 1-0 efter det tidiga ledningsmålet. 

"Spelmässigt gör vi många bra saker och defensivt släpper vi inte till många chanser. I sista tredjedelen är vi dock alldeles för bekväma och långsamma och det gör att Syrianska kan organisera sig och avvärja våra försök till kvittering." 

" Vi är inte nöjda med att förlora denna match och det är vi fast beslutsamma om att vi ska visa under denna veckan. Med större beslutsamhet, fler uppoffrande löpningar och snabbare leverans in i boxen ska vi ta med oss vårt övertag spelmässigt och se till att detta får en slutprodukt som leder till mål och segrar", säger IFK-tränaren Jonas Jönsson efter den andra omgången av årets seriespel. 

Matchfakta:
Syrianska FC - IFK Hässleholm 1-0 (1-0)
Mål: Aziz Essaisi

IFK:s startelva
1. Carl Lundahl Persson
6. Philip Bengtsson (ut 87)
5. William Andersson
2. Isak Olsson 
3. Isak Orajärvi
17. Mattias Jönsson
18. Carl Mujaguzi (ut 66)
24. Albin Nilsson
23. Mohammed Hamdan (ut 77)
9. Mike Andrew
11. Amel Crnalic (ut 66)

Avbytare
21. Jacob Holmberg
7. Lucas Johnsson (in 87)
14. Hugo Arvidsson
16. Victor Holmberg (in 66)
19. Elliot Nilsson (in 66)
20. Mustafa Owaid (in 77)

Nästa match är på lördag den 15 augusti när Asarum gästar Österås för IFK:s hemmapremiär. Idag har SvFF ändrat riktlinjerna för publik och tillåter numera 50 åskådare. Håll utkik på hemsidan och i IFK:s kanaler för mer info angående detta. 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 19/9 14:00
2 - 3  
Tor 10/9 19:00
3 - 2  
Lör 5/9 14:00
1 - 2  
Lör 29/8 14:00
1 - 0  
Sön 23/8 14:00
2 - 1  
Ons 19/8 19:00
3 - 0  
 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR