Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Välkommen till
Herrar

IK Tord
2 - 1
IFK Hässleholm
IK Tord2 - 1IFK Hässleholm

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 23 augusti, 14:00
Plats:Rosenlunds IP 3
Tävling:
Matchnummer: 000025125
Samling:12:00
IFK fick lämna Rosenlund tomhänta
2020-08-23 17:46
Efter segern mot Räppe i onsdags ville IFK bygga vidare och ta nya poäng och förstärka den prestationen ytterligare. En svag första halvlek ställde dock till det och trots forcering och stort spelövertag i andra blev det inga poäng på Rosenlund.
På uppvärmningen tvingades lagkapten William Andersson kasta in handduken och IFK kunde därmed inte spela med samma lag för tredje matchen i följd. Albin Nilsson klev ner i backlinjen och Victor Holmberg kom in på mittfältet. 

IFK blev sårade i djupled inledningsvis när Tord fick ner två längre bollar som man lyckades bygga lite momentum med. IFK blev passiva och föll ifrån i presspelet vilket gjorde att hemmalaget kunde bli rättvända och ta fart alldeles för ofta. Det gav också ledningsmålet tidigt när ett inspel från höger placerades vid första stolpen där Carl Lundahl Persson inte kunde göra något. 

Fortsättningen på halvleken var också med pluspoäng till hemmalaget och även om IFK vaskade fram några chanser via samarbete kring Mike Andrew, Mohammed Hamdan och Hugo Arvidsson så var det gästerna som utökade sin ledning precis innan paus när 1-0-målet mer eller mindre upprepade sig. 

I paus gjorde IFK två byten för att få till en scenförändring och när Mustafa Owaid och Lucas Johnsson kom in gick laget över till en 3-5-2-formation och fick tryck omgående. Den första riktigt farliga chansen fick Mattias Jönsson som efter kombinationsspel blev fri framför målvakten men fick se sitt skott gå över mål. Reduceringen kom i den 68e minuten genom Mustafa Owaid som frispelades av Mattias Jönsson på högersidan och kunde från sin position trycka in bollen via målvakten. 

IFK låg på för ytterligare mål och hade chanser för att kvittera och ett stort övertag i andra halvlek där man mer eller mindre stod på Tords planhalva. Det räckte dock inte för poäng i eftermiddag då den första halvlekens tvåmålsunderläge blev för mycket att hämta upp.

”Vi blir fega direkt när det kommer spel bakom oss och då tar vi säkerhetsavstånd och extra touch på bollen. Vi blir stillastående och de springer igenom situationerna. De gör sina mål på sekvenser som vi tränat på att hantera och som vi visste att de ville komma till.”

”Det blir såklart ett störningsmoment när vi får ändra i startelvan på uppvärmningen och vi tappar Albins löpmeter centralt och Williams ledaregenskaper vilket är spetskvalitéer för oss. I andra får vi till en bra forcering och Musse gör ett starkt inhopp som hjälper till med detta. Vi bevisar återigen att när vi är aggressiva och modiga och tror på oss själva så är vi bättre än motståndarna. Det räcker dock inte med att göra det i en halvlek när första halvlek ser ut som den gör”, säger IFK:s tränare Jonas Jönsson efter matchen. 

Matchfakta
IK Tord - IFK Hässleholm 2-1 (2-0)
Mål IKT: Philip Eriksson, Victor Torstensson
Mål IFK: Mustafa Owaid

Startelva
1. Carl Lundahl Persson
14. Hugo Arvidsson
20. Isak Olsson
3. Isak Orajärvi
24. Albin Nilsson
17. Mattias Jönsson (K)
8. Carl Mujaguzi (ut 82)
16. Victor Holmberg (ut 45)
23. Mohammed Hamdan
9. Mike Andrew
19. Elliot Nilsson (ut 45)

Avbytare
21. Jonathan Jansen
7. Lucas Johnsson (in 45)
10. Mustafa Owaid (in 45)
18. Anton Ornstein
22. Isaac Holmberg (in 82)

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 19/9 14:00
2 - 3  
Tor 10/9 19:00
3 - 2  
Lör 5/9 14:00
1 - 2  
Lör 29/8 14:00
1 - 0  
Sön 23/8 14:00
2 - 1  
Ons 19/8 19:00
3 - 0  
 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR