Matchnummer: 000025133
Samling:12:00
IFK avgjorde sent mot Bromölla
2020-08-29 19:03
IFK var tillbaka på Österås efter söndagens förlust mot Tord och ställdes för första gången mot en konkurrent från närområdet, IFÖ Bromölla. Gästerna kom till spel med tre raka förluster och inga gjorda mål framåt. Senast blev det 0-5 mot Husqvarna hemma på Strandängen.
IFK inledde matchen starkast och var det lag som förde spelet ute på plan. Efter en hörna i inledningen nickade Mohammed Hamdan bollen i ribban. IFK hade mycket av bollinnehavet i första halvlek och Bromölla valde för dagen ett lågt försvarsspel där man sedan hoppades att långa bollar mot Axel Andersson skulle kunna såra IFK-försvaret.

Antal klara chanser var några stycken och antalet halvchanser var ännu fler. IFK överbelastade runt Bromöllas ytterbackar men ofta fattades skärpan i inläggen eller de avgörande passningarna. Mattias Jönsson och Albin Nilsson hade ett gäng distansskott som inte heller blev riktigt farliga och desto längre halvleken gick desto mindre mod och fler passningar bakåt stod IFK för.

I slutet av den första halvleken hade även Bromölla en bra möjlighet när Filip Tomas sköt i utkanten av burgaveln från nära håll. 0-0 stod sig till pausvilan.

Det resultatet skulle stå sig långt in i matchen. I början av andra halvlek var det Bromölla som ryckte upp sig och var det bättre laget, vann fler andrabollar och IFK blev aningen passiva. Gästernas målchanser var dock främst på fasta situationer där IFK var rejäla och noggranna. Offensivt för hemmalaget började det växa fram en frustration då man inte fick den längd och tyngd i anfallen som man hoppats på.

I den 72:e minuten gjorde IFK sedan ett dubbelbyte när Theo Ekström gjorde efterlängtad comeback efter sin ryggskada och Elliot Nilsson bytte av på högerkanten. Nästan omgående gav det effekt när Elliot Nilsson blev fri i från höger men Kristian Önnervik i gästernas mål kom ut och räddade till hörna.
Strax därefter hade samme Nilsson ett nytt läge men denna gången var det stolpen som hindrade honom.

Därefter hade Bromölla ett bra avslut som Carl Lundahl Persson räddade innan matchen skulle avgöras. Mohammed Hamdan hittade ny energi på slutet och fick bollen av inbytte Theo Ekström. Hamdan pricksköt bollen intill den bortre stolpen och 1-0 var ett faktum. Då hade klockan tickat upp på 84.

Bromölla försökte därefter få till en forcering och IFK hade ett antal möjligheter att punktera matchen. Det blev inga fler mål och IFK tog sig därmed tillbaka på vinnarspåret direkt.

"Det var en gedigen och stabil insats där vi skapar målchanser på många olika sätt och bör avgöra tidigare. Idag gav vi oss dock möjligheten att vinna även när vi bara gör ett mål och de segrarna är värda lika många poäng."

"Jag tycker alla spelare håller godkänd nivå och det gläder mig att se hur Hugo Arvidsson och Carl Mujaguzi har tagit tillvara på sina startplatser och fortsätter göra bra insatser. Ytterligare glädjeämne är den effekt vi får på dubbelbytet och att vi har spelare som kan komma in och bidra till att vi vinner matchen från bänken. Vi är tillfreds med dagens insats och blickar nu framåt mot en ny träningsvecka där vi vill växla upp ytterligare", säger IFK-tränaren Jonas Jönsson.