Samling:12:00
Nytt sent avgörande när IFK vann mot Nosaby
2020-09-05 17:59
Mustafa Owaid avgjorde mot Nosaby Foto: Lennart Månsson
IFK kom med segern mot Bromölla till Nya Vallbjörka med förhoppning om att följa upp med en ny seger mot Nosaby. Stora delar av matchen var ett ställningskrig men IFK vände sista 20 minuterna efter att ha hamnar i underläge via en dråplig situation.
Gulsvart hade gjort två förändringar från senast då Elliot Nilsson och Lucas Johnsson startade istället för Mohammed Hamdan som var avstängd och Mike Andrew som byttes in i andra halvlek.

Nosaby valde precis som väntat att söka längre bollar mot Andreas Grahm och Joel Wedenell som turades om att försöka vinna nickduellerna men IFK:s backlinje såg hela tiden till att få flera spelare bakom duellen. Det var ändå hemmalaget som hade lite mer boll i första halvlek då IFK prioriterade att ligga rätt i försvarsspelet, sätta sitt presspel vilket tvingade Nosabys backlinje att leverera många bollar med svag kvalitet och inte heller lyckades få fast boll riktigt som man ville.

Några gånger tog sig IFK fram, framförallt på högerkanten, när man överbelastade med Elliot Nilsson, Mustafa Owaid och Lucas Johnsson. Det Nosaby skapade var antingen oreda genom sina långbollar eller de gånger de vann boll i IFK:s speluppbyggnad men precis enligt matchbilden stod det 0-0 i paus.

I paus utgick Hugo Arvidsson med befarad bruten näsa och ersattes av Mike Andrew när IFK gick över och spelade 3-5-2 istället. Det blev en något öppnare tillställning i den andra halvleken och de som valt att spendera sin lördag eftermiddag på Nya Vallbjörka fick se en rafflande slutdel av matchen.

Nosaby tog ledningen när Joel Wedenells missriktade nick från straffområdeslinjen träffade en IFK-spelare och ändrade riktning vilket ställde den återigen stabile Carl Lundahl Persson i målet.
IFK reste sig snabbt och sista 20 var de laget med mest ork och bäst spel vilket också gav utdelning i målkolumnen.

Först kombinerade sig Albin Nilsson fint fram med sina lagkamrater och placerade in 1-1 vid målvaktens högra stolpe. Därefter fortsatte IFK att ligga på för ett avgörande och i den 87:e minuten kom det. Bollen gick igenom Nosabys straffområde och på bortre stolpen kom Mustafa Owaid och placerade in det matchavgörande målet.

Efter IFK:s ledningsmål hade Nosaby en nick efter frispark som räddades av Albin Nilsson på mållinjen och till slut kunde IFK ta sin andra raka seger.

"Det är alltid märkliga matcher på Nya Vallbjörka som är svårspelad men vi hade tålamod och disciplin och förhöll oss till det. Vi vet att vi är starka och har goda möjligheter att vinna i slutet på matcherna med de byten vi kan göra och den fysiken vi har. Så blev fallet även idag och detta får klassas som en moralseger."

"Nu gäller det att snabbt ladda om och förbereda sig för ny match redan på torsdag. Då hoppas vi kunna följa upp dagens match med en spelmässigt bättre prestation men samma utfall resultatmässigt. Vi hoppas även att Hugo Arvidsson snart är tillbaka," säger IFK:s tränare Jonas Jönsson.