SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till
Herrar

IFK Hässleholm
2 - 3
FK Älmeboda/Linneryd
IFK Hässleholm2 - 3FK Älmeboda/Linneryd

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 19 september, 14:00
Plats:Österås IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000025154
Samling:12:00
Älmeboda bröt IFK:s segersvit
2020-09-20 17:45
Foto: Lennart Månsson
IFK kom till lördagens match med en bra träningsvecka i ryggen och nio dagar sedan senaste matchen. Efter tre raka segrar skulle man ta sig an Älmeboda/ Linneryd på Österås, ett lag som inför matchen låg på nedflyttningsplats och IFK var för första gången denna säsongen klara favoriter i en match. 
Allting började enligt plan och de första 25 minuterna var det stort spelövertag för IFK som flyttade boll i ett högt tempo och fick fina ytor både framför och bakom gästernas backlinje. Ett flertal halvchanser och framförallt många hörnor blev utfallet av spelövertaget. Det var också på en hörna som lagkapten William Andersson klev fram och knoppade in ledningsmålet. Hans andra mål denna säsongen. 

Därefter tog händelserna en helomvändning och IFK gick ifrån det som varit bra i  första delen av matchen och som gjorde att Älmeboda/ Linneryd inte fick möjlighet att skapa några chanser eller etablera anfallsspel. I andra delen av halvleken var det istället gästerna som styrde och ställde och var snabbare in i situationerna och skapade ett flertal lägen och kvitterade även till 1-1. 

Carl Lundahl Persson i IFK-målet såg till att gulsvart kunde gå in till paus med ett oavgjort resultat. 
Det resultatet stod sig dock inte ens en minut in i andra halvlek då gästerna tog ledningen efter att Carl Lundahl Persson först gjort dubbla räddningar men utan hjälp av lagkamraterna fick han kapitulera på det tredje försöket. 

IFK bytte in Elliot Nilsson istället för Hugo Arvidsson för att få till en offensivare uppställning och börja jaga kvittering. Men innan den jakten tog vid kom ytterligare et baklängesmål efter att IFK haft en hörna som man inte avslutade efter missförstånd och då kunde Älmeboda ställa om och kontra in 1-3. 

IFK skickade in Theo Ekström och Lucas Johnsson och hade sex anfallare på plan i andra halvlek. Reduceringen kom genom Mohammed Hamdan som löpte sig fri i djupled och placerade in 2-3. 
Hemmalaget låg sedan på för en kvittering och i den 97:e minuten fick man också straff. Det här var dock inte IFK:s dag utan målvakten räddade straffen och domaren blåste av tillställningen. 

Efter tre raka segrar tog det stopp och IFK får nu försöka ta sig tillbaka till vinnarspåret på torsdag när det är dags för Hässleholmsderby på Österås. 

"Fram till 1-0 gjorde vi allt det vi kommit överens om fullt ut och har kontroll på händelserna. Vad som sedan gör att vi går ner oss i aktivitet och intensitet vet jag inte men vi ger Älmeboda möjlighet att försvara framåt och straffa oss när vi är på väg framåt samtidigt som vi erbjuder allt färre alternativ till varandra."

"Alla tre mål tycker jag att vi borde kunnat få stopp i deras omställningar och agerat mer cyniskt. Det viktiga för oss nu är att snabbt resa oss och se till att vi börjar vinna igen omgående och då är det skönt med ny möjlighet till det redan på torsdag", säger IFK:s tränare Jonas Jönsson. 

Matchfakta
IFK Hässleholm - FK Älmeboda/ Linneryd 2-3 (1-1)
Mål IFK: William Andersson, Mohammed Hamdan
Mål FK Ä/L: Ivan Danielsson 2, Robin Johansson

IFK:s startelva
1. Carl Lundahl Persson
14. Hugo Arvidsson (ut 50)
31. William Andersson (K)
20. Isak Olsson (ut 60)
3. Isak Orajärvi
8. Carl Mujaguzi
24. Albin Nilsson 
17. Mattias Jönsson (ut 60)
23. Mohammed Hamdan
9. Mike Andrew
10. Mustafa Owaid

Avbytare
21. Jacob Holmberg
7. Lucas Johnsson (in 60)
11. Theo Ekström (in 60)
12. Amel Crnalic
16. Victor Holmberg
18. Anton Ornstein
19. Elliot Nilsson (in 50)

<< Tillbaka

 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR