2020-02-25 12:28
Victor Holmberg kvitterade för IFK i den andra halvleken
IFK spelade säsongens första bortamatch när man åkte västerut för möte mot Laholms FK.
Laholm som förra året snubblade på mållinjen när man kvalade till division 2. I förlängningen mot IFK Malmö missade man avancemang och spelar därmed division 3-fotboll i år igen.

Träningsmatchen kantades av storm och ösregn men detta påverkade matchen i mindre utsträckning än vad som kanske befarades. IFK gjorde ett antal förändringar jämfört med matchen mot Eslöv i tisdags men kom till Laholm med en 19-mannatrupp för att fortsätta få minuter i alla spelarna.

Matchen böljade inledningsvis och både IFK och Laholm skapade lite halvchanser och turades om att flytta fram sina positioner. Det var dock gästande IFK som skulle ta ledningen när Mohammed Hamdan tog sig in från sin vänsterkant och från centralt läge kunde trycka in 0-1 efter 24 minuter.

Därefter tappade IFK konceptet och började arbeta en och en samt övergav varandra vilket gav Laholm ett övertag och flertalet tillfällen när man komma rättvända mot IFK:s backlinje efter att ha vunnit bollen i IFK:s speluppbyggnad.

Som en följd av detta kunde hemmalaget vända matchen innan paus där ledningsmålet kom till efter en straff. 2-1 till Laholm i paus.

IFK gjorde fem förutbestämda byten i paus och tog tag i matchen direkt i andra halvlek. Trots motvind stod laget i långa stunder på Laholms planhalva tack vare ett snabbare passningsspel, fler löpningar och ett bättre kollektivt försvarsspel.

I den 58e minuten kom också belöningen när Victor Holmberg frispelades i djupled och behärskat chippade in 2-2 bakom hemmalagets målvakt.  Efter kvitteringen hade IFK den bästa chansen när Isaac Holmberg frispelades i djupled men målvakten kom ut bra och kunde avvärja.

I slutminuterna fick Laholm ett läge att avgöra när bollen damp ner utanför IFK:s straffområde efter hörna men Carl Lundahl Persson var med och räddade vid sin högra stolpe. Matchen slutade 2-2.

"Det här var en givande match för oss. Vi fick se hur stor skillnad det är när vi följer matchplan och arbetar tillsammans och använder oss av att vi faktiskt har lagkamrater att samarbeta med kontra när vi försöker arbeta på egen hand och hoppas att den som är i situationen ska lösa det på egen hand," säger IFK:s tränare Jonas Jönsson.