Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Välkommen till
Herrar

IF Limhamn Bunkeflo
0 - 1
IFK Hässleholm
IF Limhamn Bunkeflo0 - 1IFK Hässleholm

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 07 mars, 14:00
Plats:Brovallen, Bunkeflostrand konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 137000009
Samling:12:00
IFK avgjorde sent mot LB07
2020-03-10 12:21
Foto: Lennart Månsson
Det var soligt och inte många sekundmeters vind när IFK träningsspelade på Brovallen i Bunkeflostrand under lördagen. I IFK gjorde Isak Olsson comeback efter lite skadekänning och dagen till ära fick han sällskap i matchtruppen av sin namne från U19-laget. En ny A-lagsdebutant i IFK Hässleholm.
Inför matchen hade IFK pratat om att ta grepp om händelserna under första kvarten och förlägga spelet på LB07:s planhalva. Precis detta hände och IFK hade en energifylld första kvart där man kom högt upp på kanterna i sitt anfallsspel. Ett antal halvlägen och fasta situationer blev kontentan av övertaget då IFK saknade lite i de avgörande momenten. 

Efter första kvarten jämnade matchen ut sig och LB07 försökte hota IFK i djupled men antingen var gästernas backlinje och målvakt med och kunde avvärja eller så valde de att ställa hemmalaget offside. Andra delen av första halvlek var händelsefattig och i IFK-lägret var man inte helt nöjda i paus. Trots visst missnöje och att laget kan bättre visade man prov på en betydligt högre lägstanivå och såg hela tiden till att spela fotboll på rätt ställen och gick aldrig bort sig i försvarsspelet. 

I andra halvlek inledde LB07 starkast och en felpassning från en IFK:are i speluppbyggnaden gav ett friläge som Carl Lundahl Persson snyggt kunde avstyra med en benparad. Efter det tog sig IFK allt mer in i matchen och började hota mer än tidigare i matchen. Detta förstärktes när Mustafa Owaid kom in och från sin högerkant började han skapa ett rejält övertag och bland annat höll han på att frispela Elliot Nilsson framför mål men den senare fick inte träff på bollen. 

Samma Nilsson hade strax därefter ett skott i utkanten av målet och IFK tog över allt mer av spelet. 
Till slut kom också ledningsmålet när Lucas Johnsson tog sig runt på vänsterkanten och frispelade Theo Ekström som kunde avgöra i den 88e minuten. 

"Det här var en stabil bortamatch och i försvarsspelet så gjorde vi ytterligare en solid prestation. Dock var vi en bit från vår högstanivå och kunde haft fler maxaktioner både i försvarsspel och anfallsspel. Efterhand som matchen gick började vi ta oss närmre och söka de farliga ytorna i offensivt straffområde och till slut kom också utdelningen. Jag hoppas vi kan bli ännu mer sugna på att löpa in i och spela oss in i de avgörande ytorna." 

"Nu har vi gjort två riktigt bra laginsatser och på onsdag kommer det bli en nyckel när vi ställs mot Torn som förhoppningsvis kommer utmana oss och försöka sätta oss på prov. Det ska bli oerhört inspirerande och kul att se var vi befinner oss och hur pass väl vi står oss," säger IFK:s tränare Jonas Jönsson. 

Matchfakta
IF Limhamn/ Bunkeflo - IFK Hässleholm 0-1 (0-0)
Mål: Theo Ekström

Startelva
21. Carl Lundahl Persson
14. Hugo Arvidsson
2. Isak Olsson 
5. William Andersson (ut 60)
3. Isak Orajärvi 
17. Mattias Jönsson (C) (ut 75)
16. Victor Holmberg
7. Lucas Johnsson 
11. Theo Ekström
12. Amel Crnalic (ut 60)
19. Elliot Nilsson 

Avbytare
4. Simon Henningsson (in 60)
6. Isak Olsson (in 75)
10. Mustafa Owaid (in 60)
22. Isaac Holmberg


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/8 13:00
1 - 3  
Lör 25/7 14:00
0 - 2  
Lör 18/7 14:00
1 - 0  
Lör 11/7 12:00
1 - 2  
Sön 14/6 14:00
2 - 2  
Lör 28/3 16:00
2 - 3  
 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR