Matchnummer: 000025058
Samling:18:00
IFK-FBK Balkan 2-3 (0-1)
2022-05-25 21:57

IFK hade mer än tjugo målchanser i första halvlek, men gjorde inte ett enda mål.
Balkan hade en chans - och gjorde ett mål efter en felaktig frispark där assisterande domaren vinkade för frispark för IFK, men domaren blåste frispark för Balkan.
IFK radade upp chanser och närmast var Robin Strömberg med en nick från två meters håll, rakt på målvakten och en stolpträff.
I andra halvlek fortsatte trycket, men ingen utdelning - och så dök chans nummer två upp för Malmö-laget - och 0-2.
Sen var IFK nära göra en Manchester City.
1-2 kom på straff, Armin Culum.
2-2 bredsidade inhopparen Isaac Holmberg in vid stolproten.
Men så plötsligt får Balkan målchans nummer tre - och så blir det 2-3.
Sen var det massor med nya kvitteringschanser, Armin Culum drogs i armen inne i straffområdet, domaren står perfekt placerad, men blåser inte.
Om IFK vill tillhöra toppskiktet måste man göra mål på sina chanser, det är inte bara otur även om Balkan-keepern vid ett par tillfällen räddade utan att ha en aning om det.
Isaac Holmberg gjorde ett piggt inhopp och förutom kvitteringsmålet var han nära öka målskörden vid ytterligare några tillfällen.
IFK hade inför matchen FYRA spelare som stod på två varningar...

IFK ställde upp med följande lag: Carl Lundahl Persson - Isak Orajärvi, Hampus Rydh, Danny Gunnarsson - Jens Lynard, Ludvig Hegdal, Olle Kjellman Olblad, Armin Culum, Max Sandberg - Robin Strömberg, Albin Ekström.

I andra halvlek kom Isaac Holmberg, Wictor Willseus och Hugo Arvidsson in.