Matchnummer: 000025064
Samling:14:00
Räppe-IFK 2-1 (0-0)
2022-05-29 18:07

IFK är inne i en mycket tung period och efter onödiga poängtapp mot två av tre nedflyttningskandidater de senaste veckorna kom en ny förlust i Växjö mot Räppe GoIF.
Robin Strömberg gjorde första målet, men mitt i jublet blåste domaren av för offside trots att bollen kom från en Räppe-spelare. Istället var det förre Öster-spelaren Alexander Henningsson som gjorde 1-0 till hemmalaget och kort därefter blåste domaren för 2-0 när IFK-keepern Carl Lundahl Persson hade bollen i säkert förvar. Bollen hade varit över mållinjen, hävdade assisterande domaren.
- Bollen var aldrig över linjen, jag tog den innan, säger keeper Carl.
Sedan tryckte IFK på rejält efter ett trippelbytre där kommit in och där kom också ett reduceringsmål, men mer hanns inte med och nu är IFK många poäng efter topplagen.
Nu krävs att IFK studsar tillbaka på lördag när det är hemmamatch på Österås mot nykomlingen och överraskningslaget Ariana.
Välkomna till Österås lördag 14.00!

IFK ställde upp med följande lag: Carl Lundahl Persson - Isak Orajärvi, Hampus Rydh, Mohammed Mbye - Jens Lynard, Ludvig Hegdal, Olle Kjellman Olblad, Armin Culum, Danny Gunnarsson - Max Sandberg, Robin Strömberg.

I andra halvlek kom Isaac Holmberg, Teo Helm, Elliot Nilsson och Max Nilsson in.