Hem
IFK Hässleholm - IFK Simrishamn 3-1 (0-0)
2023-04-07 18:48, Hem

Fler bilder (+4) >>

IFK vann hemmapremiären mot Kamratkollegan från Simrishamn med 3-1, men segern satt långt inne. Efter att IFK dominerat och haft en hel del chanser i första halvlek så var det gästerna från Österlen som avslutade de första 45 minuterna med att skapa ett par riktigt vassa chanser som IFK-keepern Victor Stulic förtjänstfullt räddade.

Dock var det gästerna som gjorde 0-1 på en straffspark och där var Stulic chanslös. Straffen kändes onödig eftersom det hände allra längst ut i hörnet där motståndaren definitivt inte kan få till en farlighet. IFK kvitterade och det var Axel Winberg som stötte in ett inlägg alldeles nere vid Simrishamns-målvaktens högra stolpe och stor IFK-glädje. I halvtid kom Öster-lånet Max Eriksson in och det var Max som gav IFK ledningen med 2-1 med en vacker och välplacerad nick - och ännu större IFK-glädje.

När det återstod några minuter så presenterade Axel Winberg sig ännu en gång då han höll sig framme på en retur efter att Simrishamns-keepern hade gjort en otrolig räddning - och nu blev det jättestort IFK-jubel både bland spelare och på läktaren.

Efter premiärförlusten var segern efterlängtad och nu väntar bortamatch mot Karlskrona och om 14 dagar kommer Växjö-laget Räppe på besök, ett målhungrigt Räppe som gjort fem mål i båda de inledande matcherna. Axel Winberg fick priset som matchens lirare, mycket välförtjänt.IFK ställde upp med följande elva: Victor Stulic - Hugo Arvidsson, Axel Henriksson, Viktor Ahlgren,  Axel Winberg - Marcus Thuvesson, Edvin Nilsson, Robin Strömberg, Olle Kjellman Olblad - Jussi Tikkanen, André Gustafson.I andra halvlek kom  Wictor Willseus, Elmar Lindkvist, Hampus Nilsson och Max Eriksson in.