IFK Hässleholm - Räppe GOIF 2 - 1
2023-04-22 06:58, Hem

Fler bilder (+4) >>
IFK - Räppe

IFK kom till start med Öster-lånet André Gustafson och redan efter 7 minuter hade han tryckt in 1-0 till IFK. Detta efter en hörna av Olle Kjellman Olblad som Isak Orajärvi skarvade vidare och där dök André upp.IFK fortsatte spela bra men i 20:e minuten kvitterade Räppe på ett inlägg från högersidan, som möttes på volley rakt upp i nättaket.Men 4 min före halvtidsvilan tog IFK åter ledningen. IFKs Axel Henriksson kastade ett långt inkast. Räppeförsvaret lyckades nicka undan, men ut till Olle, som tog emot bollen strax utanför straffområdet, vände bort en försvarare och drog sen bollen otagbart upp i målvaktens vänstra kryss.I andra halvlek skapade IFK en hel del farliga lägen utan att sätta dit ett tredje mål och stänga matchen. I sista minuten fick Räppe en farlig chans med en nick från nära håll, men då stod Victor Stulic i vägen och kunde plocka in bollen i famnen.”Vi gör en bra prestation och tar en rättvis seger. Killarna står upp hela matchen i Räppes fysiska spel. Alla gör verkligen jobbet till hundra procent idag och jag tycker vi har bra koll. Vi kunde avgjort matchen tidigt, men det är små marginaler”, säger tränare Johan Persson efter att segersången klingat ut.IFK ställde upp med följande lag: Victor Stulic - Hugo Arvidsson, Axel Henriksson, Isak Orajärvi, Axel Winberg - Marcus Thuvesson, Edvin Nilsson, Jussi Tikkanen, Robin Strömberg, Olle Kjellman Olblad, André GustafsonPå bänken: Felix Persson, Erjon Rama, Hampus Nilsson,  Wictor Willseus, Amir Ramanovski, Jan Alsalo, Ali Reza Nazari. Efter 70 minuter kom Hampus Nilsson in och ersatte då Jussi.