Samling:18:00
Hem
Oavgjort i Malmö
2023-06-17 08:43, Hem

IFK inledde bortamatchen mot FBK Balkan med trevligt spel. Bla hade Jussi Tikkanen ett skott som gick strax över ribban. Därefter följde en period med först mycket bollinnehav för Balkan och sedan några ströchanser för IFK:- fint väggspel mellan Jussi och Axel Winberg som resulterade i en dubbelhörna- skott från Olle Kjellman Olblad strax utanför stolpen- inlägg längs med marken från Axel W som bara nästan nådde fram till Jussi- skott från långt håll av Olle som målvakten fick tippa till hörna.Men den där riktigt farliga chansen uteblev ända till slutet av halvleken när Olle blev framspelad av Jussi i vänsterläge. Olle fick på ett skott men målvakten kunde rädda och 0-0 stod sig till paus.Efter 53 min ersattes Linus Roslund av Erjon Rama och efter 58 min fick Victor Stulic göra matchens dittills svettigaste räddning när han räddade ett Balkanskott med vänsterhanden.En stund senare kom Adham El Youssef in istället för Hampus Nilsson. Och det var just ”Adde” som skulle ge IFK ledningen, efter att Erjon jobbat fram bollen till honom. Adde fick bollen strax utanför straffområdet till vänster och sköt ett underbart skott med sin fina högerfot i en fin båge över målvakten i bortre krysset.De sista tio minuterna blev händelserika. Stulic tvingades till en ny svettig räddning och två minuter senare hade Balkan ett avslut igen men som gick över. Erjon blev frispelad men fick kanske för mycket tid på sig och målvakten kunde rädda.Isak Orajärvi fick stoppa en Balkanspelare väl hårt, blev varnad, och på frisparken nickades det från nära håll men Stulic räddade. I anfallet efter var det Erjon som togs hårt och IFK kunde mycket väl fått straff. Istället vändes spelet och hastigt men mindre lustigt hade domaren blåst straff till Balkan. Straffen var inget att säga om och nu fick Stulic ge sig. 1-1 i 94e minuten och strax blåste domaren av matchen.Räknat i klara chanser var det jämnt mellan lagen men känslan hos IFK vad ändå att det var två tappade poäng ikväll. Nya tag och laddning inför derbyt mot Hässleholms IF på onsdag.IFKs lag idag:Victor Stulic - Axel Winberg, Isak Orajärvi, Axel Henriksson, Viktor Ahlgren - Edvin Nilsson, Marcus Thuvesson, Jussi Tikkanen, Olle Kjellman Olblad, Hampus Nilsson, Linus RoslundAvgörare: Felix Persson, Ali Reza Nazari, Adham El Youssef, Amir Ramanovski, Erjon Rama, Jan Al Salo