Hem
HIF-IFK
2023-10-06 21:40, Hem

3-1 förlust

Efter 7 min in i kvällens derbymatch hade IFK två farliga frisparkar. Ahlgren tog båda och den första sköt han på mål där det blev en farlig retur, som dock rensades undan. Den andra slogs som inlägg och gick direkt i mål, men vinkades av för offside då det bedömdes att Robin påverkat spelet.

Efter 17 min var det nära att Jussi rann igenom när Olle spelade fram men det kom en fot emellan.

Sen tog IFK ledningen i den 25e min på en överlång hörna slagen av Olle, där Robin sprang ifrån sin markering och stötte in bollen i mål.

IFK fortsatte med mycket bollinnehav och fint spel. Men så efter 36 min var det plötsligt kvitterat. Det var ett inlägg som såg ut att gå långt över och förbi mål, men som stannade i den starka motvinden och där dök en hemmaspelare upp vid bortre stolpen och slog bollen i mål.

Andra halvlek hann bara börja innan IFKs backlinje råkade ut för en serie missförstånd och så var det underläge 2-1.

IFK gjorde direkt ett byte där Tuvesson ersattes av Max Eriksson, men strax därefter blev det 3-1.

I 83 min fick Max på ett bra skott, som räddades till hörna. Jan Al Salo ersatte Edvin men några ytterligare farliga chanser fick IFK inte till.

I andra halvlek kom IFK inte alls upp i den nivå man hade under stora delar av den första. Nu gäller för IFK att ladda om för de två avslutande matcherna, mot Balkan resp Trelleborg. Efter att även Räppe förlorat ikväll ligger IFK fortfarande på tredje plats, två poäng före Räppe och Karlskrona.