Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Välkommen till
Herrar

IFK Hässleholm
1 - 1
Sölvesborgs GIF
IFK Hässleholm1 - 1Sölvesborgs GIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 08 februari, 19:00
Plats:Österås
IFK Hässleholm - Sölvesborgs GIF 1-1 (0-0)
2019-02-09 10:56
Det var regn, kyla och snålblåst på Österås IP under fredagskvällen. Tyvärr värmde inte heller spelet något när IFK tappade sin ledning på slutet i den andra träningsmatchen för säsongen.
IFK gjorde tre förändringar i startelvan från senast där Carl Lundahl Persson fick chansen från start, Egzon Ademi var helt återställd från sjukdom och Elliot Nilsson gjorde Mohammed Hamdan sällskap längst fram. 

När matchen startade var det Sölvesborg som med sin höga press gjorde det svårt för IFK som gång på gång fastnade och inte lyckades spela sig förbi förstapressen. IFK var långsamma, omständliga och kom ingenstans i sitt spel. Inte heller försvarsspelet lyckades man få till att fungera då man jobbade för mycket var för sig. 

Sölvesborg spelade konsekvent framåt i djupled med längre bollar och sysselsatte IFK-försvaret gång på gång. Simon Henningsson var flertalet gånger räddare för hemmalaget. Första halvlek får betecknas som en dålig fotbollsmatch utan några större chanser att rapportera om. Den mest hände. 

Till andra halvlek hade hemmalaget fått direktiv om att höja bolltempot, minska touchen och börja springa. Man kom ut och försökte med just detta och det blev en uppryckning i den första delen av andra halvlek. I denna del lyckades man få med sig några hörnor, få in spelet i offensivt straffområde och i efterspelet från en hörna gick den assisterande domaren in och beslutade att IFK skulle ha straff.

Simon Henningsson klev fram och placerade säkert in 1-0 i den 55:e minuten. IFK fortsatte hota något mer och Mohammed Hamdan hade en fin frispark som passerade målvakten men stoppades av ribban. 

IFK fick även bättre kontroll på Sölvesborgs långa spel och framförallt Egzon Ademi och Isak Orajärvi hade många bra aktioner i duellspelet vilket gjorde att IFK inte sattes under samma tryck som i den första halvleken. Tyvärr fick dock inte hemmalaget igång något etablerat spel i den andra halvleken heller. 

Sölvesborg skapade en del halvchanser på sina fasta situationer och fick vittring på ett kvitteringsmål när IFK reducerades till 10 spelare i den 82:a minuten. IFK stred med allt man hade kvar men lyckades inte förhindra gästerna från att kvittera i den 87:e minuten. 1-1 stod sig sedan matchen ut. 

"Vi kom inte alls upp i nivå vad gäller de grundläggande beteenden vi enats om att vi ska stå för 2019. Lyckas man inte där kommer man inte heller lyckas med de efterföljande stegen som bland annat är taktiska dispositioner, anfallsspel och aggressivt försvarsspel. Vi är i en inlärningsfas och redan första veckan pratade jag med spelarna att dippar som den här kommer att komma där man börjar tänka för mycket och mer eller mindre känner att ingenting fungerar. Då glömmer man också bort att springa, man tappar beslutsförmåga och reagerar istället för agerar ute på plan," säger IFK:s tränare Jonas Jönsson. 

" Det är en ganska väntad tidpunkt för denna dipp även om det är frustrerande när det händer och det är jobbigt att se från sidan för mig som tränare. Det viktiga nu är att vi fortsätter tro på det vi ska åstadkomma för det kommer bli väldigt bra. Kommande vecka får vi dessutom en hel träningsvecka och kan jobba hårt inför det inspirerande mötet med IS Halmia på lördag." 

"Det vi tar med oss från matchen är att vi inte vek ner oss utan fortsatte försöka och jobbade tills slutet," avslutar Jönsson.

Matchfakta
IFK Hässleholm - Sölvesborg GIF 1-1 (0-0)
Mål IFK: Simon Henningsson

Startelva
Carl Lundahl Persson
Egzon Ademi
Simon Henningsson (C) (ut 60)
Isak Orajärvi
Philip Bengtsson
Mattias Jönsson
Carl "James" Mujaguzi
Lucas Johnsson
Theo Ekström (ut 45)
Elliot Nilsson (ut 45)
Mohammed Hamdan (ut 75)

Avbytare
Alexander Nilsson
Isak Olsson (in 60)
Mustafa Owaid (in 45)
Niazi Smail (in 45)
Victor Holmberg (in 75)

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 11/7 12:00
1 - 2  
Sön 14/6 14:00
2 - 2  
Lör 28/3 16:00
2 - 3  
Ons 11/3 19:30
1 - 4  
Lör 7/3 14:00
0 - 1  
Fre 28/2 18:00
1 - 1  
 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR