Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Välkommen till
Herrar

IFK Hässleholm
2 - 1
IS Halmia
IFK Hässleholm2 - 1IS Halmia

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 februari, 13:00
Plats:Österås
IFK Hässleholm - IS Halmia 2-1 (0-1)
2019-02-19 15:12
IFK tog emot Halmia hemma på Österås i solsken och det var även lite vårkänsla i luften. 
Halmia tog ledningen i första halvlek men IFK kom tillbaka och vände matchen i andra halvlek. 
I matchens inledande del kom IFK inte tillrätta i sina positioner utan man räknade hela tiden fel på kanterna vilket gjorde att Halmia kunde etablera en del bollinnehav och styra matchen. IFK jobbade dock hårt och det ledde till att man alltid fick spelet framför backlinjen och kunde hålla Halmia borta från de farliga ytorna runt IFK:s straffområde. 

Efter cirka 15 minuter var det istället IFK som skapade matchens första riktigt heta målchans när Abelto Ikose, som gjorde säsongsdebut, träffade ribban med ett hårt skott från vänster i straffområdets utkant. 
IFK var fortsatt det laget som skapade lägen, till stor del efter bollvinster högt upp i Halmias speluppbyggnad. 

När klockan närmade sig halvtid började det märkas att IFK tyckte sig ha väldigt bra koll på motståndarna och blev på gränsen till bekväma i sitt försvarsspel. Det var också övermod som kom att ge gästerna ledningen. Efter bollvinst slarvade IFK bort bollen och Halmia fick läge att ställa om mot ett oorganiserat hemmaförsvar och med en precis boll mot bortre ytan kunde Halmias Michael Baggner ge gästerna ledningen med minuter kvar till paus.

IFK gjorde tre byten i paus då Mike Andrew, Patrick Osiako och Carl "James" Mujaguzi kom in varav de två förstnämnda gjorde säsongsdebut. 

I början av andra halvlek hade IFK svårt att flytta fram positioner och man blev för omständliga och spelade för smått på fel ställen ute på plan. Det gjorde att Halmia kunde positionera sig på offensiv planhalva och ta ett starkare grepp om matchen. 

När IFK hade det som jobbigast klev två av lagets offensiva vapen fram då Mike Andrew tog sig fram till straffområdet - vände om - och passade bollen till Mohammed Hamdan som skapade sig yta och därifrån kunde han trycka in kvitteringen i den 55e minuten. 

Efter målet fick IFK bättre längd och bredd i sitt spel och träffade bra även i försvarsspelet. Halmia lyckades inte etablera något större tryck medan IFK kom allt djupare ner på gästernas planhalva. 
I ett av anfallen fick Mike Andrew fast bollen och gjorde inga misstag utan tryckte in ledningsmålet med cirka 20 minuter kvar av matchen. 

Resultatet stod sig sedan matchen ut och utöver vändningen och segern fick även en av våra juniorer, Anton Ornstein, göra sin A-lagsdebut. 

" Vi hade pratat i veckan om att vi inte kan lägga oss ner och dö när vi stöter på en motgång, har det jobbigt eller släpper in mål. Vi ska vara ett lag som försöker påverka matchen och hitta vägar för att vinna ända tills den sekunden domaren blåser av. Det var därför glädjande att vi fick vända matchen men också glädjande vilken attitydsförändring laget visade upp jämfört med tidigare matcher, " säger IFK:s tränare Jonas Jönsson.

" Fotbollsmässigt fick vi till vårt försvarsspel på ett bra sätt efter minut 15 och även om Halmia hade mer boll än oss så var det sällan de kändes riktigt farliga i sitt anfallsspel. Offensivt var vi i långa stunder slarviga, naiva och det ledde till att vi sällan lyckades etablera spel på deras planhalva. Vi behöver bli bättre på att värdera situationer och höja den tekniska kvalitén i vårt passningsspel om vi ska spela den fotboll vi har som ambition att göra. Kul med ytterligare en debutant från juniorlaget och kul att 17-årige Mustafa Owaid hittade en fin position ute till vänster på mittfältet. Utöver det var det skönt att få igång Mike, Patrick och Abelto igen." 

Matchfakta:
IFK Hässleholm - IS Halmia 2-1 (0-1)
Mål IFK: Mohammed Hamdan, Mike Andrew
Mål ISH: Michael Baggner

Startelva

Alexander Nilsson

Egzon Ademi
Isak Olsson
Isak Orajärvi

Philip Bengtsson (C)
Mattias Jönsson (ut 45)
Abelto Ikose (ut 45)
Mustafa Owaid (ut 85)

Lucas Johnsson (ut 65)
Niazi Smail (ut 45)
Mohammed Hamdan (ut 65)

Avbytare
Carl Lundahl Persson
Anton Ornstein (in 85)
Patrick Osiako (in 45)
Carl Mujaguzi (in 45)
Theo Ekström (in 65)
Nikola Zivanovic (in 65)
Mike Andrew (in 45)


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/10 15:00
1 - 3  
Sön 18/10 14:00
4 - 1  
Lör 10/10 14:00
1 - 2  
Lör 3/10 15:00
3 - 2  
Tor 24/9 19:00
2 - 1  
Lör 19/9 14:00
2 - 3  
 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR