Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Välkommen till
Herrar

IFK Hässleholm
4 - 0
BK Olympic
IFK Hässleholm4 - 0BK Olympic

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 23 mars, 13:00
Plats:Österås
IFK Hässleholm - BK Olympic 4-0 (2-0)
2019-03-23 16:03
Foto: Lennart Månsson
IFK tog emot BK Olympic hemma på Österås under lördagseftermiddagen. Det märktes att serien är i antågande då både väder och spel värmde. 
IFK rivstartade matchen och redan i den andra minuten frispelade Mike Andrew sin anfallskollega Theo Ekström i djupled varpå Theo med precision kunde ge hemmalaget ledningen. Det var ett piggt IFK som kom ut piggt och visade på ett klart förbättrat djupledsspel och många gånger tog man sig långt ner på Olympics planhalva.

Olympic försökte återkommande att sätta tidiga avgörande bollar och sökte djupa spelvändningar ner bakom IFK:s backlinje. Mestadels slutade det dock med att bollen rann ner till Alexander Nilsson eller ut till inspark om inte IFK:arna hanterade bollen. Vid ett par gånger oroade Olympic då man vann andrabollar och kunder etablera sig runt hemmalagets straffområde. Farligast för Olympic var ett tungt skott från distans som gick utanför Alexander Nilssons vänstra stolpe. 

2-0 kom istället genom ett mönsteranfall där IFK spelade loss Philip Bengtsson på högerkanten och därifrån serverade han Theo Ekström med ett bra inlägg och Ekström kunde bara sätta pannan till när han löpt sig fri i straffområdet och öka på sin och lagets målskörd för dagen. 

I den första halvleken hade IFK även en boll som räddades av en försvarare på mållinjen efter att Mohammed Hamdan med en smart löpning från sin vänstersida kommit fri och rundat målvakten. 

I den andra halvleken höjde sig gästerna och fick ett lite större bollinnehav och deras bollskickliga vänsterytter tog skickligt in boll i straffområdet vid ett flertal tillfällen. Väl inne i straffområdet stötte han dock på en gulsvart vägg och gästernas målchanser nådde aldrig hela vägen fram till Alexander Nilsson utan blockerades eller avstyrdes tidigare. 

IFK var istället det laget som skulle se till att det blev ytterligare två mål på Österås denna eftermiddag. 3-0 gjorde Mike Andrew efter att ha löpt sig fri i djupled och med full kontroll placerade han elegant in bollen bakom Olympicmålvakten. 4-0 gjorde sedan inhoppande Abelto Ikose och en av dagens andra inhoppare Waed Shaif passade med det på att noteras för sin andra assist för dagen . 

IFK vann matchen med 4-0 och vår tränare Jonas Jönsson hade följande att säga efteråt: 

"Av det som vi tränat på och pratade om på matchgenomgången kan vi bocka av nästintill allting. Det är roligt att se spelarna ta åt sig av det vi jobbar med och pratar om och sedan gå ut och våga genomföra detta. Vi har en grupp spelare med snabb inlärningskurva och det skapar goda möjligheter för oss." 

"I dagens match tycker jag vi äntligen sätter ett bra djupledsspel och får ett annat tempo i matchen jämfört med tidigare. Vi ville också vara bra i längre stunder av matchen med tanke på att vi lättat på den fysiska belastningen och det tycker jag vi är. Vi tappar lite ödmjukhet en bit in i matchen och fuskar med vissa grunder men trots det och trots att Olympic har ett större bollinnehav i andra halvlek så har vi bra kontroll i det uppställda defensiva spelet och håller en anständig lägstanivå." 

"Resultatet och prestationen är också en följd av att vi har kunnat träna på bra med kontinuitet och haft hela gruppen i full träning. Jag hoppas vi förstår vikten av detta och fortsätter ta ansvar för att hålla oss skadefria och friska i så lång utsträckning så möjligt" 

Matchfakta
IFK Hässleholm - BK Olympic 4-0 (2-0)
Mål: Theo Ekström 2, Mike Andrew, Abelto Ikose

IFK:s startelva
Alexander Nilsson
Egzon Ademi (ut 65)
Simon Henningsson
Isak Orajärvi
Philip Bengtsson
Patrick Osiako (ut 75)
Mattias Jönsson
Mustafa Owaid
Theo Ekström (ut 65)
Mike Andrew
Mohammed Hamdan (ut 75)

Avbytare
Carl Lundahl Persson
Isak Olsson (in 65)
Waed Shaif (in 65)
Carl Mujaguzi (in 75)
Abelto Ikose (in 75)

<< Tillbaka

 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR