Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Välkommen till
Herrar

IFK Hässleholm
3 - 0
Åstorps FF
IFK Hässleholm3 - 0Åstorps FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 01 december, 13:00
Plats:Österås
IFK - Åstorp 3-0 (2-0)
2018-12-01 17:28
IFK tog under lördagseftermiddagen emot Åstorps FF hemma på Österås för träningsmatch.
I det gråa vädret satte IFK tonen direkt och gick snabbt upp till 2-0. 
Matchen började med att IFK tog hand om bollinnehavet men mestadels skedde spelet nere i egen backlinje. Detta läste Åstorp av och klev allt högre i sin press och försökte störa uppspelen tidigt. Det gav dock omvänd effekt och IFK kunde spela sig förbi förstapressen gång på gång och Lucas Johnsson träffade en fin yta från sin högerkant. Flertalet gånger tog Lucas fart och skapade farligheter med sin vänsterfot. 

Det var även han som kom att inleda målskyttet. Efter att Åstorp försökt spela igång och fick fast bollen på felvänd mittfältare kunde IFK träffa rätt i sitt presspel, vinna bollen högt och Lucas skickade in 1-0 i målvaktens bortre hörn. Ledningsmålet öppnade upp matchen och båda lagen sökte den avgörande bollen tidigt vilket gav ett böljande spel. Några minuter efter öppningsmålet sköt Lucas i stolpen och en av dagens provspelare kunde rulla in returen i öppet mål. 2-0 stod sig halvleken ut.

I halvlek kom Isak Olsson, Carl "James" Mujaguzi och en provspelare in. 
IFK-tränaren Jonas Jönsson hade i paus tryckt på att vara än noggrannare i passningsspelet och inte tappa ödmjukhet när vi kände att vi var det bättre laget. IFK ville få till längre anfall och skapa ett större bollinnehav. 

I stunder fick man till det som önskades men allt för ofta sökte IFK de tidiga bollarna bakom Åstorps höga backlinje. Dock fick hemmalaget utdelning på en fin genomskärare genom gästernas backlinje. Egzon Ademi som spelade mittback i andra halvlek slog en millimeterprecis passning till vår provspelande anfallare som löpte sig fri och rundade målvakten och rullade in sitt andra mål för dagen. 

3-0 stod sig matchen ut och IFK:s målvakt Carl Lundahl Persson hade inte mycket att göra bakom en stabil defensiv insats.

"Vi fick se spelarna i matchsekvenser och bilden som jag har haft sedan tidigare förstärktes. Det finns en bra plattform att bygga ifrån men det finns även många bitar som vi kan förbättra för att få mer variation och starkare kommando i matcherna. Kul att se våra provspelare för dagen som gjorde det bra och alltid extra kul att se våra egna juniorer gå in och ta för sig. De var i högsta grad med och påverkade matchbilden", summerar IFK:s tränare Jonas Jönsson sin första match i gulsvart. 

" De beteenden och de saker vi hade tryckt på inför match med ansvarstagande, tron på sin förmåga att lösa situationer samt att hela tiden prata ihop sig som lag levde alla spelare upp till och det var egentligen bara på de punkterna vi kunde ha förväntningar" avslutar Jönsson.

Matchfakta:
IFK Hässleholm - Åstorps FF 3-0 (2-0)
Mål: Lucas Johnsson, provspelare 2

IFK:s startelva
Carl Lundahl Persson

Philip Bengtsson
Simon Henningsson (ut 45)
Linus Svensson (ut 60)
Joel Andersson

Egzon Ademi
Provspelare
Theo Ekström (ut 45)

Lucas Johnsson
Provspelare (ut 77)
Elliot Nilsson (ut 70)

Avbytare:
Isak Olsson (in 45)
Carl Mujaguzi (in 45)
Provspelare (in 45)
Victor Holmberg (in 70)
Mustafa Owaid (in 77)<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 24/10 15:00
1 - 3  
Sön 18/10 14:00
4 - 1  
Lör 10/10 14:00
1 - 2  
Lör 3/10 15:00
3 - 2  
Tor 24/9 19:00
2 - 1  
Lör 19/9 14:00
2 - 3  
 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR