Matchnummer: 000025122
Samling:12:30
IFK Hässleholm - Dalstorps IF 2-2 (1-0)
2019-08-17 19:51
IFK välkomnade hem Amel Crnalic som tog plats i startelvan ute till vänster på mittfältet och stod för en gedigen insats och ett mål som länge såg ut att bli avgörande. I den 95e minuten fick Dalstorp straff och kunde kvittera till 2-2.
IFK hade inför matchen pratat om att sätta tonen redan under första kvarten och försöka spela mycket i och runt Dalstorps backlinje som man gärna ville tvinga att försvara mot eget mål. Ställningskriget under första 15 avslutades med att kapten Patrick Osiako pricksköt in 1-0 efter en hörna och starten var bra för hemmalaget.

Efter ledningsmålet fortsatte båda lagen spela snålt och det kändes inte som att något av lagen ville bjuda till alternativt att man hade läst varandra på ett effektivt sätt vilket tog bort lagens kvalitéer. IFK tog sig runt på kanterna medan Dalstorp försökte såra IFK med de längre bollarna men samspelet mellan IFK:s målvakt Carl Lundahl Persson och backlinjen bestående av Patrick Osiako, Egzon Ademi och Isak Orajärvi var stabila och avstyrde det mesta innan det blev farligt.

Den mest intressanta sekvensen i första halvlek utöver målet var en duell mellan Mike Andrew och gästernas målvakt där Andrew gick ner för räkning men kom tillbaka starkare trots en knytnäve runt ögat.

I andra halvlek öppnade matchen upp sig något och efter att IFK vunnit första och andraboll i eget straffområde efter ett inlägg gick bollen ut till Dalstorps David Johansson som likt Osiako i första halvlek tryckte in kvitteringen i krysset.

IFK reste sig dock snabbt och efter 60 minuter var man återigen i ledning. Amel Crnalic kombinerade med Mike Andrew och nyförvärvet placerade sedan in 2-1 intill målvaktens bortre stolpe.
Efter det hade IFK bra kontroll och Dalstorp fick inte till något etablerat tryck mot hemmalagets mål samtidigt som IFK hade flertalet omställningsmöjligheter som kunde förvaltats bättre.

När de 90 minuterna plus domarens tre tilläggsminuter närmade sig sitt slut kändes det som att IFK skulle gå ifrån som segrare. Då slog Dalstorp ett inlägg som Philip Bengtsson var först på, bollen studsade ut mot sidan av straffområdet och när IFK skulle rensa hann en bortaspelare mellan och blev träffad. Domaren pekade på straff, Dalstorp kvitterade och en bra IFK-prestation blev inte belönad med mer än en poäng.

"Jag tycker vi gör höstens bästa match hittills och förtjänar att vinna. Dalstorp är effektiva när de väl får chanserna och det känns konstigt att släppa två mål efter den insatsen som vi står för defensivt."

"Vi tar med oss många goda individuella prestationer, en stark lagprestation och är övertygade att det kommer ge oss bättre poängutdelning i framtiden. Nu skakar vi av oss den tunga kvitteringen och blickar framåt mot torsdagens derby," säger IFK-tränaren Jonas Jönsson efter matchen.