Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Välkommen till
Herrar

IFK Berga
2 - 0
IFK Hässleholm
IFK Berga2 - 0IFK Hässleholm

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 06 april, 14:00
Plats:Bergavik IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000025002
Samling:12:30
IFK Berga - IFK 2-0 (2-0)
2019-04-06 16:57
Det blev en tuff start på säsongen för IFK Hässleholm. Efter 12 minuter hade Berga gått upp till en 2-0-ledning. 
IFK Hässleholm premiärspelade i lördags på Bergaviks IP mot topptippade IFK Berga. Matchen inleddes som förväntat genom att Berga försökte skaffa sig momentum med en hård press och direkt spel. IFK hade pratat om hur man skulle hantera Berga första kvarten för att inte ge de energi i sin hemmapremiär och vikten av att få deras backlinje att vända på sig.

Flertalet gånger valde dock gästerna att spela på felvända spelare som direkt fick press och Berga lyckades från det skapa oreda. Det var dock nära att Nikola Zivanovic efter en bra genomlöpning hann före målvakten i den femte minuten. Minuten efter slarvade IFK i uppspelsfasen och fastnade i Bergas press och en passning senare kunde Marcus Mårtensson ge hemmalaget ledningen. 

IFK försökte repa mod efter den tidiga smällen men blev tillbakatryckta av Bergas djupledsspel. 2-0 kom också genom att Berga spelade sig loss på sin vänstersida och med ett inspel på ovansidan om backlinjen kunde Måns Olström frispelas och denne placerade behärskat in bollen bakom en chanslös Alexander Nilsson. 

Efter 2-0 turades lagen om att byta lite chanser där IFK:s farligaste chans var ett skott från Carl "James" Mujaguzi som fick se bollen smita förbi stolpen på utsidan. Även Mohammed Hamdan skapade oreda när IFK fick flyttat fram sina positioner. 

I den andra halvleken blev det allt mer IFK Hässleholm när Berga fokuserade på försvarsspelet och IFK försökte ta sig fram i jakten på en reducering. Det blev aldrig riktigt farligt utan det var mest på fasta situationer som det kunde tänkas bli mål för gästerna denna eftermiddag. 

I den 79e minuten fick Berga straff men Alexander Nilsson gick åt rätt håll och räddade. 
IFK Hässleholm kom inte närmre utan fick vända hem till Österås med en premiärförlust. 

"Det känns onödigt att åka till Kalmar och ge bort 2-0 till ett starkt hemmalag på sekvenser som vi pratat om hur vi skulle hantera under en period av matchen som vi lagt extra vikt vid i vår matchgenomgång. Därefter står vi upp bra och det är ingen som lägger sig ner och dör."

"Berga såg till att lägga många spelare på rätt sida och hade ett rejält försvar som vi fick försöka bryta oss igenom utan framgång. Vi saknade lite spetsighet och överarbetade en del situationer på fel ställen ute på planen. Vi borde dessutom kunnat skapa lite mer momentum med 20 min kvar när vi kände att Berga mest rensade ut bollen till inkast. Den mentala aspekten måste vi lära oss att hantera bättre." 

"En tuff premiär med ett tråkigt utfall är nu avklarad och det gäller för oss att förbereda oss ännu bättre och lägga all energi på att göra en riktigt bra match med ett bra resultat som belöning på lördag när vi spelar hemmapremiär", säger IFK:s tränare Jonas Jönsson.

Matchfakta: 
IFK Berga - IFK Hässleholm 2-0 (2-0)
Mål: Marcus Mårtensson, Måns Olström
Varningar B: Stahre, Larsson
Varningar IFK: Abelto, Zivanovic, Hamdan, Henningsson, Shaif
Publik: 250 

IFK:s startelva
1. Alexander Nilsson
6. Philip Bengtsson
4. Simon Henningsson (K)
5. Egzon Ademi
3. Isak Orajärvi
15. Mattias Jönsson
18. Carl Mujaguzi
11. Theo Ekström (ut 80)
20. Ikose Abelto (ut 59)
23. Mohammed Hamdan (ut 59)
10. Nikola Zivanovic

Avbytare: 
21. Carl Lundahl Persson
2. Isak Olsson
7. Lucas Johnsson (in 59)
13. Waed Shaif (in 59)
14. Derrick Dixon 
22. Mustafa Owaid (in 80)


<< Tillbaka

 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR