Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Välkommen till
Herrar

IFK Hässleholm
0 - 1
Räppe GOIF
IFK Hässleholm0 - 1Räppe GOIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 13 april, 14:00
Plats:Österås IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000025014
Samling:12:30
IFK - Räppe 0-1 (0-0)
2019-04-16 08:06
Det blev inte den hemmapremiären som alla IFK:are hoppats på och som laget hade som ambition att bjuda på. Istället kunde Räppe efter en fast situation göra matchens enda mål och ta med sig alla poängen hem från Österås.
Matchen inleddes starkast av gästerna Räppe som med sitt direkta spel lyckades få fast ett antal sekvenser runt IFK:s straffområde under den inledande kvarten. Ett antal inlägg skickades in men IFK:arna var först på dessa och det blev aldrig riktigt farligt. 

Efter kvarten spelad började hemmalaget växa in i matchen och fick ett bättre grepp om Räppe samtidigt som man lyckades bygga upp spel i något längre sekvenser. Flertalet gånger öppnade man upp plats för Philip Bengtsson som kunde ta sig fram på högersidan. IFK hade också en nick som tyvärr blockerades av egen spelare från att gå in i mål. Utöver det hade Mattias Jönsson ett antal distansskott men riktningen på dessa var inte inställd på Räppes mål. 

I andra halvlek fortsatte IFK inledningsvis där man avslutat första halvlek - genom att få bra grepp om Räppe i presspelet och direkt i andra halvlek tog Mike Andrew sig fram på högersidan i offensivt straffområde och frispelade Theo Ekström som från bra position inte riktigt fick träff varpå avslutet passerade strax utanför målet. 

I den 55e minuten fick sedan Räppe en hörna och efter en nickskarv damp bollen ner i straffområdet och trots tre gulsvarta spelare som försökte rensa var det en bortaspelare som fick träff på bollen och kunde ge Räppe ledningen.

IFK gjorde ett offensivt byte direkt efter när man bytte in Lucas Johnsson men effekten på det bytet uteblev då Lucas fick en oturlig smäll/ vridning mot knäet 10 minuter senare och fick tyvärr kliva av igen. 

IFK försökte flytta fram sina positioner och få till en forcering men den sista offerviljan och beslutsamheten fattades och laget fick lämna hemmapremiären tomhänta. 

"Vi gör inte en match som vi är nöjda med. Vi är för bekväma och jobbar för mycket var för sig. Istället för att agera på varandra och presentera alternativ till bollhållaren så reagerar vi när bollen är slagen och börjar springa då. I defensiven jobbar vi en och en istället för att läsa av de signaler vi har i vårt presspel och agera på lagkamraterna."

"Vi behöver bli mer desperata i vårt anfallsspel och löpa isär motståndarna på ett helt annat sätt. Det gör ont och man kommer vara helt slut efter match - det är det som krävs för att vinna fotbollsmatcher. Än mer kommer det vara så nu när vi inte fått den starten vi önskat. Det är stenhårt arbete både fysiskt och mentalt och det gäller för oss att lära oss att älska det," säger IFK-tränaren Jonas Jönsson efter Räppematchen. 

Matchfakta
IFK Hässleholm - Räppe GoIF 0-1 (0-0)
Mål: Lukas Richardson
Varningar IFK: Mattias Jönsson, Mohammed Hamdan
Varningar Räppe: Anton Andersson, Matej Jazvic
Publik: 184

IFK:s startelva
1. Alexander Nilsson
6. Philip Bengtsson
4. Simon Henningsson (K)
5. Egzon Ademi
3. Isak Orajärvi
17. Mattias Jönsson
18. Carl Mujaguzi (ut 56)
11. Theo Ekström (ut 76)
10. Nikola Zivanovic
23. Mohammed Hamdan
9. Mike Andrew

Avbytare:
21. Carl Lundahl Persson (MV)
2. Isak Olsson 
7. Lucas Johnsson (in 56, ut 69)
12. Waed Shaif (in 69)
14. Derrick Dixon
19. Elliot Nilsson
22. Mustafa Owaid (in 76)

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/8 13:00
1 - 3  
Lör 25/7 14:00
0 - 2  
Lör 18/7 14:00
1 - 0  
Lör 11/7 12:00
1 - 2  
Sön 14/6 14:00
2 - 2  
Lör 28/3 16:00
2 - 3  
 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR