Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Välkommen till
Herrar

IFK Hässleholm
3 - 1
Österlen FF
IFK Hässleholm3 - 1Österlen FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 27 april, 14:00
Plats:Österås IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000025023
Samling:12:30
IFK Hässleholm - Österlen FF 3-1 (1-1)
2019-04-28 22:28
Foto: Lennart Månsson
Under lördagseftermiddagen tog IFK äntligen sin första seger i division 2 östra Götaland 2019. Efter att ha vänt 0-1 till 3-1 kunde spelarna få fira i omklädningsrummet efter slutsignalen.
Det var Österlen som inledde matchen piggast och var det laget som kunde flytta fram sina positioner och skapa lite oreda i och runt IFK:s straffområde. IFK hade en hel del av bollinnehavet men i första delen blev laget för stillastående och som en följd av det kom inte spelarna heller överens med den blöta gräsplanen. Det var enkla tekniska misstag i uppspelsfasen upprepade gånger vilket ledde till att IFK aldrig kunde etablera något längre anfallsspel. 

Det var också gästerna som skulle ta ledningen när en lång rensning fick studsa på IFK:s planhalva utan att någon hemmaspelare hanterade situationen och därefter studsade bollen över backlinjen till en fri Viktor Ekblom som inte gjorde något misstag fri framför mål. 0-1 kunde ha blivit 0-2 bara några minuter senare när Österlen efter en hörna fick se flera avslut blockeras från uppoffrande IFK:are. 

I andra delen av första halvlek tog IFK över initiativet och lyckades flera gånger hota Österlens backlinje och både en del inkast och hörnor som följd av spelövertaget blev halvfarliga men gästerna stod emot. Till den 38e minuten när Theo Ekström tog sig förbi sin försvarare och rättvänd mot Österlens backlinje kunde han med precision frispela en djupledslöpande Mike Andrew som placerade in 1-1. 

I den andra halvleken var scenariot snarlikt den första. Österlen tog direkt tag i taktpinnen och skapade sin första målchans efter 45 sekunder. Framförallt runt nyligen inlånade Noah Christoffersson från TFF lyckades gästerna etablera sitt anfallsspel och skapa ett antal chanser som krävde bra ingripande från IFK:s Alexander Nilsson, för dagen även lagkapten. 

IFK gjorde ett byte i den 57e minuten då Mostafa Owaid gick ut och Mohammed Hamdan kom in på sin vanliga plats - till vänster i anfallet. I den 67e minuten kom sedan Ikose Abelto in för Patrick Osiako som var tillbaka efter skada. I samband med det bytet gjorde IFK även ett formationsbyte för att stänga Österlens vänstersida. 

Efter dessa byten fick hemmalaget bättre kontroll på gästerna och den andra delen av andra halvlek var det IFK som skapade de vassaste chanserna. I den 80e minuten kom också ledningsmålet då Nikola Zivanovic spelade loss Mike Andrew en bit in på offensiv planhalva. Mike höll undan sin bevakning och gjorde sitt andra mål för dagen. 

Bara fem minuter senare kom det definitiva avgörandet när Mohammed Hamdan fick läge 1 mot 1 ute på sin vänsterkant. Han tempoväxlade förbi sin försvarare och fick skottläge. Skottet ställde gästernas målvakt och IFK var nu uppe i 3-1-ledning. Hemmalaget hade sedan läge för ännu fler mål men 3-1 skrevs siffrorna till. IFK Hässleholm tog en efterlängtad seger mot ett bra Österlen FF. 

"Det här var efterlängtat. Vi börjar återigen en hemmamatch avvaktande och låter Österlen få initiativet. Det känns onödigt och vi måste göra oss av med den fula ovanan att släppa in första målet i matcherna. Andra delen av första halvlek är vår starkaste period i matchen och det är ett fint kvitteringsmål vi får till. Där känner vi att motståndarna är trötta och att vi oroar i deras backlinje."

"Vi ville bygga vidare på det direkt i andra halvlek men istället var det klar fördel Österlen. De skapade alldeles för många kvalificerade målchanser för vad som är okej hemma på Österås. Alex gjorde flera riktigt bra räddningar och backlinjen jobbade hårt för att freda vårt mål. Jag tycker de blev lite övergivna och det försökte vi förändra genom att få ner Philip Bengtsson längre ner för att stötta upp på vår högersida där Österlen var framgångsrika." 

"Vi får bra grepp där och kan sedan flytta fram våra positioner. Abelto, Hamdan och Waed kommer alla in och bidrar till att vi kan avgöra matchen. Den effekten vi önskade med våra byten fick vi verkligen och utöver Mikes fina 2-1-mål så gladde det mig att Hamdan äntligen fick göra mål igen. Han har slitit hårt ute på plan länge men vi har inte fått honom i de ytorna där han är som allra farligast. Idag fick vi det." 

"Nu njuter vi av detta samtidigt som vi börjar förbereda oss för nästa match. Redan på onsdag har vi en ny möjlighet och den ska vi göra allt för att ta. Vi vill bygga vidare på våra fyra poäng från de två senaste matcherna", säger IFK:s tränare Jonas Jönsson

Matchfakta
IFK Hässleholm - Österlen FF 3-1 (1-1)
Mål IFK: Michael Andrew 2, Mohammed Hamdan
Mål ÖFF: Viktor Ekblom
Varningar IFK: Philip Bengtsson, Mustafa Owaid
Varningar ÖFF: Jakob Blixt
Publik: 180

IFK:s startelva
1. Alexander Nilsson (K) 
2. Isak Olsson 
5. Egzon Ademi
3. Isak Orajärvi
6. Philip Bengtsson
17. Mattias Jönsson
8. Patrick Osiako (ut 67)
22. Mustafa Owaid (ut 57)
11. Theo Ekström (ut 75)
10. Nikola Zivanovic
9. Michael Andrew

Avbytare:
21. Carl Lundahl Persson (MV)
7. Victor Holmberg
12. Waed Shaif (in 75)
14. Derrick Dixon 
18. Carl Mujaguzi 
20. Abelto Ikose (in 67)
23. Mohammed Hamdan (in 57)


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 19/9 14:00
2 - 3  
Tor 10/9 19:00
3 - 2  
Lör 5/9 14:00
1 - 2  
Lör 29/8 14:00
1 - 0  
Sön 23/8 14:00
2 - 1  
Ons 19/8 19:00
3 - 0  
 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR