Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Välkommen till
Herrar

FK Karlskrona
4 - 1
IFK Hässleholm
FK Karlskrona4 - 1IFK Hässleholm

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 18 maj, 14:00
Plats:Västra Mark IP
Tävling:
Matchnummer: 000025049
Samling:12:30
FK Karlskrona - IFK Hässleholm 4-1 (2–1)
2019-05-18 16:55
Victor Holmberg gjorde debut i seriespelet för IFK
IFK stod upp bra och skapade flertalet chanser i den första halvleken men i andra blev Karlskrona numret för stora och kunde till slut vinna hemma på Västra Mark.
IFK kom stärkta från prestationen i derbyt mot HIF sex dagar tidigare men tränare Jonas Jönsson fick bygga om i laget då varken Egzon Ademi eller Nikola Zivanovic fanns att tillgå på grund av skador de ådrog sig i 2-2-matchen mot HIF.

Philip Bengtsson startade som mittback och 16-årige Victor Holmberg gjorde sin första seriematch i A-lagssammanhang ute på högerkanten. 

Det var en böljande halvlek där båda lagen skapade många klara målchanser och det var hemmalaget som sprang upp till en 2-0-ledning innan 30 minuter var spelade. Båda målen kom till när IFK tappade boll i uppspelsfasen och Karlskrona var snabba med att såra de ytor IFK bjöd på. 

IFK hade också flertalet heta lägen där Mohammed Hamdan skapade sig ett övertag på vänsterkanten och tillsammans med Mike Andrew och Theo Ekström kom de ofta rättvända med fart mot Karlskronas hårt exponerade trebackslinje. Av chanserna IFK skapade kan nämnas ett skott ostört från åtta meter som gick högt över, en djupledsboll där hemmalagets målvakt kom ut snabbt och sedan fick IFK också straff. Mattias Jönsson drev fram boll och frispelade Mike Andrew i djupled men denne blev nedsparkad av en Karlskrona-försvarare och domaren pekade på straff. 

Mike tog själv hand om den och 2-1 blev resultatet i paus.

I paus var de gulsvarta optimistiska och kände att om man bara kunde fortsätta tvinga hemmalagets backlinje att vända hemåt och försvara i djupled så skulle det här kunna bli både en och tre poäng med hem till Hässleholm. 

Karlskrona hade i paus ändrat och gått över till en fyrbackslinje vilket verkade ta udden ur IFKs anfallsspel. Istället för att hota framåt började gästerna spela på fot, bakom lagkamrat och tog för många touch på bollen. När läge fanns att ta sig in i ytan bakom motståndarna valde man istället att vända hemåt och låta hemmalaget komma på plats. 

Karlskrona fortsatte med sitt cyniska och rejäla spel och anförda av Jonas Lantto på mitten gjorde man också två mål inom loppet av tre minuter mitt i den andra halvleken. 

IFK förmådde inte att hota Karlskrona mer och andra halvlek blev en trist historia.

"Vi blev hårt straffade av ett bra lag när vi tappade boll på fel ställen eller överarbetade situationer. Vi har bara oss själv att skylla och vi måste lära oss av detta nu. Den gemensamma nämnaren för de bästa lagen vi mött denna säsong är att de utnyttjar när man slarvar eller tar för många touch på bollen och det gör att vår backlinje utsätts hårt."

"Den andra skillnaden mellan oss och Karlskrona är att de gör mål på sina chanser. Vi skapar fler chanser i denna match än vad man kan förvänta sig i en tuff bortamatch i division 2 men trots det lämnar vi Västra Mark med endast ett straffmål."

" Vi drar lärdomar från denna matchen och jobbar ännu hårdare för att säkerställa ett bättre resultat på fredag mot Asarum. Det vi alla IFK-are ska glädjas åt efter denna match är Victor Holmbergs debut. Att våga gå ut och spela på det sättet i sin debut borta mot serieledarna var häftigt att se. Ytterligare ett i raden av bevis på att vi har en stark ungdomsverksamhet och många unga duktiga spelare som kan göra oss framgångsrika de kommande åren." säger IFK:s tränare Jonas Jönsson

Matchfakta
FK Karlskrona - IFK Hässleholm 4-1 (2-1)
Mål FKK: Alexander Petersson, Joel Enarsson, Filip Kangeman, Jonas Lantto
Mål IFK: Mike Andrew
Varningar FKK: Rasmus Holgersson
Publik: 307

IFK:s startelva
1. Alexander Nilsson (K) 
2. Isak Olsson 
6. Philip Bengtsson
3. Isak Orajärvi
10. Victor Holmberg
17. Mattias Jönsson
8. Patrick Osiako 
20. Abelto Ikose (ut 80)
11. Theo Ekström 
23. Mohammed Hamdan (ut 72)
9. Michael Andrew (ut 84)

Avbytare:
21. Carl Lundahl Persson (MV)
7. Teo Helm
12. Waed Shaif (in 72)
14. Derrick Dixon 
18. Carl Mujaguzi (in 80)
19. Elliot Nilsson
22. Mustafa Owaid (in 84)

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 19/9 14:00
2 - 3  
Tor 10/9 19:00
3 - 2  
Lör 5/9 14:00
1 - 2  
Lör 29/8 14:00
1 - 0  
Sön 23/8 14:00
2 - 1  
Ons 19/8 19:00
3 - 0  
 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR