Matchnummer: 000025086
Samling:17:30
IFK Hässleholm - Nosaby IF 3-1 (2-0)
2019-06-19 23:00
IFK studsade tillbaka direkt och besegrade under onsdagskvällen Nosaby hemma på Österås. Mike Andrew var tillbaka och spelsugen. Han stod för alla IFK:s tre mål.
IFK kom från en svag prestation mot Bromölla och var fast beslutna om att det bara skulle klassas som olycksfall i arbetet då man kände att man var på rätt väg efter segrarna mot Husqvarna och Råslätt.

Laget kom ut starkt och tog tag i taktpinnen från start. Patrick Osiako och Egzon Ademi kunde vinna mycket bollar i tidigt skede efter bra försvarsspel från anfallstrion Mike Andrew, Theo Ekström och Mohammed Hamdan. Det tidiga försvarsspelet tillsammans med att Nikola Zivanovic och Isak Olsson lyckades stänga ner Nosabys vänstersida helt blev nycklar i början.

IFK lyckades skapa ett par farliga chanser redan i inledningen och fick även utdelning i den nionde minuten när Theo Ekström frispelade en djupledslöpande Mike Andrew som placerade in 1-0 till hemmalaget.

Efter ledningsmålet hade även Mohammed Hamdan en nick i ribban efter ett fint uppbyggt anfall där Nikola Zivanovic slog ett precist inlägg men inget mål den gången.

2-0 kom istället i den 36e minuten när Mike Andrew placerade in sitt andra mål för dagen. Denna gången från straffpunkten efter att själv ha blivit neddragen och skaffat straffen.

Nosaby var inte ofarliga utan skapade viss oreda med sitt tidiga inläggsspel men Alexander Nilsson i IFK-målet och placeringssäkra försvarare såg till att det aldrig blev riktigt farligt.

I andra halvlek försökte Nosaby flytta fram sina positioner och bli mer direkta i sitt spel. Innan IFK fick fokusera på att försvara sig så hann laget med att göra 3-0. Återigen var det Mike Andrew som blev målskytt - och vilket mål!

Egzon Ademi spelade fram Mike Andrew vid mittcirkeln och Mike blev rättvänd och avancerade. Från 25-30 meter tryckte han in en riktig projektil via målvaktens vänstra stolpe.

Efter 3-0-målet var det Nosaby som anföll mestadels och hemmalaget fick fokusera på försvarsspelet när man sjönk ganska långt ner. Reduceringen kom i den 65e minuten när Kevin Ketteridge från nära håll kunde nicka in bollen.

Nosaby fortsatte trycka in bollar mot IFK:s straffområde men IFK tog kamperna och lyckades vinna de flesta nickduellerna och få undan bollen i ett tidigt skede varpå man hela tiden fick andas och flytta fram sina positioner mellan gångerna. IFK hade även ett par chanser att avgöra matchen helt i omställningar men den riktiga skärpan i avsluten saknades då laget fick lägga mycket energi i det defensiva.

Nosaby kom aldrig närmre och IFK studsade tillbaka och tog sin tredje seger på de fyra senaste matcherna.

"När vi gör arbetsinsatser som denna så vinner vi mer eller mindre alltid. Vi fick full effekt på vår matchplan och Nikola Zivanovic och Isak Olsson stängde ner Nosabys vänstersida, som är ett av deras farligaste vapen, på ett stabilt sätt."

"Vi pratade om att studsa tillbaka och visa att lördagen var ett olycksfall och det gör vi verkligen. Vi lyckas även vinna kamperna och duellerna som uppstår i andra halvlek och med detta får inte heller Nosaby de riktigt kvalificerade målchanserna."

"Spelmässigt tycker jag att där finns flertalet trevliga sekvenser att ta med sig och bygga vidare på för att fortsätta utvecklas. Detta nya, unga IFK har tagit flera steg under våren och visat en hög högstanivå men vi måste jobba med att bli jämnare i våra prestationer. Idag var en bra insats och efter lite midsommarledigt hoppas vi kunna höja nivån ytterligare när serien vänder och vi åker till Växjö för match mot Räppe," säger IFK:s tränare Jonas Jönsson efter matchen.