SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till
Herrar

Österlen FF
3 - 2
IFK Hässleholm
Österlen FF3 - 2IFK Hässleholm

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 10 augusti, 16:00
Plats:Skillinge IP
Tävling:
Matchnummer: 000025116
Samling:14:30
Österlen FF - IFK Hässleholm 3-2 (2-1)
2019-08-10 20:26
Foto: Lennart Månsson
IFK fick en tung start i den svåra bortamatchen mot Österlen under lördagen. Redan efter 10 minuter låg man under med 2-0. Laget reste sig och hämtade upp till 2-2 för att sedan förlora med 3-2.
IFK kom till match med Patrick Osiako och Mohammed Hamdan tillbaka i startelvan men fick klara sig utan Ikose Abelto vars fotskada från förra matchen höll honom utanför spel. Laget var medvetna om att det var en svår bortamatch mot ett spelskickligt Österlen som väntade och hade som mål att neutralisera hemmalaget i inledningen för att sedan kunna lägga allt mer energi på anfallsspelet. 

Av det blev det inte mycket då man redan efter 48 sekunder hamnade i underläge efter att ha haft kontroll på Österlen ute på vänstersidan men sedan glömt göra färdigt försvarsspelet. Starten blev än värre när hemmalaget ökade på till 2-0 i den tionde minuten. 

Efter mardrömsstarten samlade sig IFK något och jämnade ut matchen även om laget fortsatt hade problem med Österlens anfallsspel. I den 37:e minuten lyckades dock de gulsvarta reducera när Mohammed Hamdan löpte sig loss i djupled och pricksköt in reduceringen i målvaktens bortre hörn. 

I andra halvlek kom Victor Holmberg in och IFK jagade en kvittering. Holmberg hittade en fin yta och tillsammans med Egzon Ademi och Mattias Jönsson såg de till från mittfältet att gästerna fick grepp om matchen och allting talade för att Österlen inte skulle orka stå emot hela halvleken. 

I den 64:e minuten kom också kvitteringen då Isak Orajärvi snyggt nickade in Philip Bengtssons hörna. Efter kvitteringen var det IFK som gick för segern och Österlen såg allt tröttare ut. I den 78:e minuten orkade inte Mattias Jönssons baksida längre och när han låg skadad valde IFK att fortsätta anfalla. Anfallet fastnade på Österlens mittfältare som snabbt startade en omställning och hemmalaget gjorde 3-2 genom ett skott i Carl Lundahl Perssons bortre kryss. 

IFK gjorde vad man kunde för att försöka få till en kvittering men Österlen stod emot och gick segrande ur dagens match.

"Det känns som att vi var tillbaka där vi inledde säsongen med onödiga bjudningar, tamt försvarsspel och det gav oss en svår väg in i matchen. Killarna visar sedan härlig karaktär och vi gör två riktigt bra mål. När vi har hämtat upp underläget i en svår bortamatch måste vi sedan vara smartare och får inte bjuda bort matchen igen." 

"I stora drag var dagens match ett steg bakåt och det är aldrig kul. Nu gäller det för oss att jobba ännu hårdare och förbereda oss bättre den kommande veckan så att vi snabbt tar oss in på vinnarspåret igen", säger IFK:s tränare Jonas Jönsson efter matchen.

Matchfakta:
Österlen FF - IFK Hässleholm 3-2 (2-1)
Mål ÖFF: Viktor Ekblom, Pontus Wiktorsson, Jacob Blixt
Mål IFK: Mohammed Hamdan, Isak Orajärvi

IFK:s startelva
1. Carl Lundahl Persson
2. Isak Olsson
8. Patrick Osiako (C)
3. Isak Orajärvi
6. Philip Bengtsson
17. Mattias Jönsson (ut 79)
5. Egzon Ademi
22. Mustafa Owaid
11. Theo Ekström (ut 45)
9. Mike Andrew
23. Mohammed Hamdan (ut 83)

Avbytare:
21. Jacob Holmberg
10. Isaac Holmberg
14. Derrick Dixon (in 79)
16. Victor Holmberg (in 45)
19. Elliot Nilsson (in 83) 

<< Tillbaka

 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR