Samling:12:30
IFK Hässleholm - Nässjö FF 5-3 (4-1)
2019-09-22 00:37

Fler bilder (+8) >>
IFK besegrade under lördagseftermiddagen Nässjö hemma på Österås. De gulsvarta ledde med hela 4-1 i paus men trots det blev det nervöst och IFK kunde göra avgörande 5-3 på straff efter att de ordinarie 90 minuterna spelats.
Till lördagens match var både Mattias Jönsson och Mohammed Hamdan tillbaka i startelvan efter att en skada stoppat den förstnämnde medan en två matcher lång avstängning gjort att Hamdan fått följa IFK från sidlinjen.

IFK rivstartade matchen och efter att Carl Mujaguzi skjutit ett skott som gick ut till hörna startade Philip Bengtsson sin assistkavalkad. En perfekt slagen hörna kunde Hamdan möte med sin panna - helt fri i straffområdet - och hemmalaget hade 1-0 redan efter några minuter. Det höga presspelet gav effekt i inledningen och efter hårt arbete av Mike Andrew rensade Nässjö ut till Theo Ekström precis utanför straffområdet. Ekström sköt men målvakten sträckte ut och kunde förhindra att 2-0 satt i bortre krysset.

2-0 kom istället när Philip Bengtsson slog en exakt passning genom bortalagets backlinje och Hamdan kunde bara styra in dagens andra mål. Efter 2-0-målet tog sig Nässjö in i matchen och efter oerhört tamt försvarsspel kunde gästerna reducera.

Gästerna tog över initiativet och IFK hamnade i lite brygga. Trots en svag period spelmässigt så lyckades IFK göra ytterligare två mål innan pausvilan. Första målet genom ett samspel mellan Ekström och Andrew där den senare till slut blev frispelad och kunde rulla in bollen i öppet mål. Det andra målet kom efter att Philip Bengtsson vänt ut till sin wingbackskollega Amel Crnalic som tog första touchen inåt och smekte in 4-1 i bortre hörnet.

Andra halvlek blev en nagelbitare för alla gulsvarta då Nässjö förde matchen och gjorde 4-2 tidigt i halvleken. Även 4-3 kom i den 80e minuten via en straff och det kom att bli jobbiga slutminuter. IFK blev allt mer nedtryckta och allt mindre fungerade för laget.

Men så till slut - i den 92:a minuten - efter ett antal omställningsmöjligheter blev Mohammed Hamdan nedriven i straffområdet och Mike Andrew avgjorde matchen med sitt andra mål för dagen.

"Vi gör fem mål framåt och hittar ett sätt att till slut vinna matchen. I läget vi befinner oss i just nu måste vi samla poäng och hitta sätt att vinna matcher. Första 20 minuterna av första halvlek är bra när vi jobbar tillsammans, hänger ihop som lag och får träff högt upp i vårt presspel."

"Trots att vi vinner ska vi inte sväva iväg och tro att det var en fantastisk prestation utan måste förbättra oss markant om det ska bli fler poäng i de avslutande matcherna. Nu väntar en ny vecka med analys, förberedelser och en ny final mot Nosaby på lördag. Hoppas att majoriteten av de som var på plats på Österås under lördagen även stöttar oss. Det behöver vi,"  säger IFK-tränaren Jonas Jönsson.