Matchnummer: 000025171
Samling:12:30
IFÖ Bromölla IF - IFK Hässleholm 1-1 (1-0)
2019-10-05 18:48
IFK fortsatte jakten på nytt kontrakt under lördagseftermiddagen när man gästade Bromölla och Strandängens IP. En svag första halvlek följdes upp med en starkare andra halvlek och oavgjort var ett rättvist resultat.
Det var två lag som båda kom från 4-0-segrar i förra omgången som idag möttes med ambitionen att ta ett stort kliv mot nytt division 2-kontrakt. IFK var inför matchen två poäng före Bromölla och hade ytterligare två poäng ner till Älmeboda/ Linneryd som parkerade på negativ kvalplats.

IFK inledde matchen på ett inspirerat sätt och tog tag i matchen medan Bromölla, helt förväntat, backade hem och säkerställde att man inte bjöd på någonting i försvarsspelet. IFK gick ganska snabbt i fällan och började trampa på bollen, dra isär sitt lag och allt som tiden gick kunde Bromölla stärka sina positioner och flytta fram sitt spel men utan att skapa några riktiga farligheter.

IFK lyckades aldrig etablera något anfallsspel utan lagets anfallare fick jobba ensamt medan mittfältet fick stora ytor att täcka när laget blev väldigt långt.

I andra halvlek lyckades IFK efter en stund få grepp om matchen och började bygga momentum. I denna period gjorde laget även en formationsförändring när Lucas Johnsson ersatte Isak Orajärvi och började spela 4-3-3 med Philip Bengtsson och Amel Crnalic som ytterbackar.

Det var också inbytte Lucas Johnsson som skulle kvittera. Mohammed Hamdan tog sig runt på vänstersidan och hans inlägg kunde Bromöllas målvakt bara styra vidare - där stod Lucas Johnsson - som behärskat nickade in 1-1 i öppet mål.

Efter kvitteringen fortsatte IFK att trycka på men Bromölla försvarade sig väl samtidigt som hemmalaget försökte såra IFK genom sina omställningar där framförallt Filip Tomas oroade från högersidan.

Det blev dock inga fler mål utan IFK fick med sig en poäng från Strandängen efter en bättre andra halvlek.

"Vår första halvlek är riktigt svag, både tekniskt och vad gäller beslutsfattande, så därför bestämde vi oss i paus för att slänga den halvleken i papperskorgen och börja om. Vi lyckas höja oss i andra och syftet med att byta formation var att stå i de ytor Bromölla tog sig fram i. Det gjorde att vi kunde vinna boll högre upp och ha mer energi kvar till vårt anfallsspel"

" Jag tycker det visar en mental styrka att i det avgörande läget vi är i av säsongen kunna skaka av sig första halvlek och få med oss ett resultat som gör att vi har allt i egna händer på lördag mot Råslätt," säger IFK:s tränare Jonas Jönsson.