SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

Bli medlem i IFK Hässleholm
BLI MEDLEM
IFK Hässleholm U19
2022-08-14 18:08

Vi kommer framöver uppmärksamma vårt U19-lag och här kan ni läsa tränarnas ord om laget. 

 

 

IFK Hässleholm står starkt rustade inför framtiden. U19-laget har en snittålder på 16 år fördelat på 20 spelare. Sedan dess att laget varit under ledning av Daniel Nilsson, Bastian Sandberg, Jonny Dahlkvist och Krister Persson (slutade i april) så har mer fokus lagts på våra yngre led. Många spelare från de yngre lagen har fått vara med på match och träning. Flera spelare har även blivit uppflyttade permanent och blivit en viktig del i lagbygget.

 

Det har bildats en fantastisk grupp människor där taket är högt och där kravbilden är hög. Både vi tränare och spelarna har höga krav på varandra. Samtidigt är där en bra stämning i truppen och alla kan ha roligt tillsammans, innan och efter träning. Ett lag som trivs tillsammans presterar bättre.

 

Rent sportsligt om vi kollar resultat så har det gått upp och ner för vårt äldsta ungdomslag. Första säsongen med den nya ledarstaben hade man precis trillat ur den nationella serien och flera spelare hade lämnat, så mycket fanns det att jobba med. Men sedan dess har laget tagit stora kliv på alla plan. Spelarna har blivit bekväma i sina roller på och utanför planen. Arbetssättet har satt sig och alla utstrålar självförtroende och säkerhet på plan.

 

Förra året nådde man kvalspel efter en hårresande match mot Eslöv där man säkrade andraplatsen. I kvalet ställdes man mot Kullavägens BK och BK Olympic från nationella serien. Dessvärre gick det inte vägen för våra grabbar och det innebar tillbaka till skrivbordet. I samma veva lyckades HIF jaga till sig en del spelare från IFK.

 

Detta blev ändå något positivt för föreningen då det inneburit att många fler yngre spelare fått chansen i U19 - och som de levererat. Totalt har nio spelare från U16 fått chansen på matchspel - fem av dem har blivit permanent uppflyttade. Samtidigt har de chans på matchspel med U16.

 

Även en del U19-spelare har blivit uppflyttade till A-laget sedan Daniel Nilssons ankomst. Först ut var Armin Culum som nu är en av de bästa spelarna i division två. Sedan följde Teo Helm & Max Nilsson. Teo har nyligen kommit in på ett fotbollscollege i USA och Max som har vuxit ut till en av de bästa innermittfältare i serien.

 

På senare tid har Viktor Ahlgren och Meraj Haidari även blivit uppflyttade. Viktor en stark och teknisk försvarare med en farlig frisparksfot. Meraj, som kan spela överallt högre upp i plan, är en väldigt teknisk spelare som skapar oreda i försvaret varje gång han får bollen. Sedan tidigare finns även Jacob och Victor Holmberg, Elliot Nilsson, Isaac Holmberg och Isak Orajärvi som gått den långa vägen genom ungdomslagen till A-laget.

 

Nu väntar en ny säsong där kvalspel går till ettan och tvåan. Målet är tydligt: vi ska upp.

 

 

Herr
Referat: IFK Hässleholm - Asarums IF FK
FK-Asarum 2-3 (1-2)
2022-08-13 18:09, Herr


Mål: Olle Kjellman Olblad, Armin Culum.

IFK satte ut skorna mot suveräna jumbolaget Asarum hemma på Österås - och det gick som det alltid gör när spelarna inte gör sitt jobb, det blev förlust.
IFK kvitterade två gånger och det såg ut som om det skulle bli poäng, inhopparen Isaac Holmberg sprang sig loss och lade bollen stenhårt mellan målvakten och stolpen, men Asarums-keepern lyckades rädda.
Men så kom Asarum in i IFKs straffområdeännu en gång - och så blev det mål för tredje gången.
IFKs insats var pinsamt dålig och historien upprepar sig, vinst mot topplaget FC Rosengård följs av förlust mot jumbon Asarum.
Så har det sett ut hela säsongen, jätteinsatser mot topplagen och tappade poäng mot samtliga bottenlag.


IFK ställde upp med följande lag: Carl Lundahl Persson - Isak Orajärvi, Mohammed Mbye, Danny Gunnarsson - Teo Helm, Ludvig Hegdal, Armin Culum, Max Nilsson, Max Sandberg - Robin Strömberg, Olle Kjellman Olblad.

I kom kom Hugo Arvidsson, Albin Ekström, Isaac Holmberg och Elliot Nilsson.

IFK vs Asarum IF FK
2022-08-11 10:35
 
Ännu en 05a i A-truppen
2022-08-07 14:48
Meraj Haidari, 17 år, har i sommar flyttats upp i IFKs A-trupp.
Meraj är en ytterst lovande spelare och är den tredje av föreningens 05or som flyttas upp. Först var det Max Nilsson och sedan var det Victor Ahlgren. Max tog en ordinarie plats omgående redan våren 2021 och sedan var det Victors tur -  och han har redan hunnit med en hel del inhopp.
Även Meraj har hunnit hoppa in några gånger, senast bytte Johan Persson in honom i träningsmatchen mot div. 1-laget Lunds BK för ett par veckor sedan.
Nu gäller det för Meraj att ta för sig och allt efterhand få mer och mer speltid.
Meraj är en offensiv spelare som mestadels spelar på vänsterkanten.
 
Denna nyhet presenteras i samarbete med Chille.se - Hitta din nya bäddmadrass hos Chilli!
Herr
Referat: FC Rosengård 1917 - IFK Hässleholm
FC Rosengård-IFK 1-3 (1-2)
2022-08-05 22:56, Herr

Mål: Max Nilsson, Danny Gunnarsson, Jens Lynard.

IFK kom till Rosengårds idrottsplats som seriefemma - och lämnade som serietvåa…
De gulsvartrandiga tog kommandot direkt och redan efter några minuter gjorde Max Nilsson 0-1 på passning Jens Lynard. Mitt i halvleken kvitterade FC Rosengård på straffspark, en mycket välplacerad och IFK-keepern var totalt chanslös.
Danny Gunnarsson, för dagen forward nickade sedan in en hörna från Armin Culum och så var IFK åter i ledningen, 1-2.
Andra halvlek lyfte Rosengård in massor med bollar, men fick ingen utdelning. Istället var det Jens Lynard, som var offensiv värre, som tryckte in 1-3 från absolut minsta möjliga vinkel.
Alla IFKare gjorde en kämpainsats utöver det vanliga och på lördag är det jumbolaget Asarum som kommer till Österås, förhoppningsvis är de gulsvarta lika tända då.
Segersången hördes över hela Malmö och det var kämpen Jens Lynard som ledde styrkorna i omklädningsrummet.
IFK-tränaren Johan Persson var nöjd med grabbarna.

 

FK ställde upp med följande lag: Carl Lundahl Persson - Isak Orajärvi, Hugo Arvidsson, Mohammed Mbye - Jens Lynard, Max Nilsson,  Ludvig Hegdal, Armin Culum, Max Sandberg - Olle Kjellman Olblad, Danny Gunnarsson

I andra halvlek kom Teo Helm, Isaac Holmberg och Hampus Rydh in.

 

 

 

 

Månadsbrev Augusti
2022-08-02 11:02

Allmänt (Henrik Jönsson)

 

Vad har hänt i IFK under sommaren? Ja en hel del naturligtvis men bla så har det

varit Sommarfotbollsskola, med många barn som haft kul tillsammans. Det är ett populärt event som arrangeras tillsammans med FCH och HIF.

 

Under tre veckor i sommar var IFK involverade i Fritidscampen vid Björkviken, som anordnas av kommunen. Där ansvarade vi i IFK för Beachfotboll och Fotbollsbrännboll. Ledare var några av våra äldsta ungdomar. Flera av dem har även sedan tidigare varit med som ledare på Nattfotbollen eller i Sommarfotbollsskolan. 

 

Nattfotbollen har däremot uppehåll under sommaren, men drar igång igen nu i augusti. Så fredagskvällar i Jacobsskolans idrottshall blir det spontanfotboll igen för alla 13-18 åringar.

 

I helgen som gick var det friidrottstävling i stan, då HAIS anordnade sin traditionella tävling HAIS-spelen. Precis som för många andra föreningar är det svårt att hitta personer som kan ställa upp och hjälpa till. Därför var det väldigt kul att såväl IFK som FCH kunde hjälpa HAIS med frivilliga krafter, så att tävlingarna kunde genomföras på bästa sätt. Det är riktigt härligt när vi kan hjälpas åt föreningarna emellan! 

 

A-laget (Johan Persson)

Efter en intensiv vårsäsong och lite sommarledigt så är vi igång igen på allvar.
Vi startade upp träningen igen efter ledigheten den 8 juli. Har nu kört 3 veckors träning, hunnit med 1 träningsmatch mot Lunds BK och haft ett miniläger i Åhus.
Intensiteten har varit bra sen vi drog igång träningen igen, spelarna har kännts hungriga. Matchen mot Lunds BK var mycket bra från vår sida, tycker vi är det klart bättre laget i 75 min, vi gör ganska många ändringar i slutet av matchen och Lund lyckas reducera och kvitterar vår ledning.
Men där var mycket bra att ta med sig!
Lägret i Åhus va mycket lyckat och det sammansvetsar bara gruppen ännu mer.
I lördags va det dags igen att sparka igång serien, en tuff match på förhand borta mot IFK Berga, det blev inte lättare att vi fick in någon form av influensa i truppen, så tyvärr fick 4 spelare stanna hemma.
Men vi åker upp och visar att vi aldrig viker ner oss och krigar till oss 1 poäng, efter ett tidigt baklängesmål, just att komma tillbaka och vår kämpar vilja tar vi med oss framöver.
På fredag är det dags igen för en tuff borta match där Rosengård står på schemat.

 

U-19 och Akademin (Daniel Nilsson)

 

På fredag drar seriespelet igång igen med bortamatch mot Lunds BK. Vi har efter en kortare ledighet dragit igång träningen och har snart varit i gång i tre veckor. Två träningsmatcher har vi avverkat mot lag från högre divisioner. I dessa matcher, som lett till en vinst och ett kryss, har vi visat att vi tagit steg i vår utveckling både som lag och individuellt. 

Nu ser vi framemot att få börja tävla och förhoppningsvis vara med och fightas om platser högt upp i tabellen. 

Meraj Hajdari har blivit uppflyttad till A-truppen och Manfred Nilsson har gått till Halmstad BK. Återigen ett bevis på att vi driver en bra utveckling i klubben.

 

Akademin

 

Under sommaren var både U-15 och U-16 och spelade Gothia Cup. Väldigt utvecklande för spelare och ledare att möta internationellt motstånd och få matcha mot andra fotbollskulturer. 

Våra lag börjar så smått att starta upp sin verksamhet efter lite ledighet och vi ser framemot en härlig höstsäsong.

 

U-lagen (Jonas Enetjärn m.fl.)

 

Sommarlovet är snart slut och våra U-lag drar igång verksamheten nu när vi har kommit in i augusti. För U16 och U15 har sommaren varit intensiv med deltagande i Gothia Cup, vilket ni kan läsa om på annan plats här på hemsidan. U15 hann dessförinnan med att spela Sölvesborgscupen i juni där man tog sig till final och föll, 0-1, mot Mjällby. 

U16 avslutade vårsäsongen med en helt avgörande match mot Hittarp, som man vann, och blir därför uppflyttade till Skåneserie A till hösten. 

 

Vi har haft bra fart på U-lagen under vårsäsongen. De yngsta, U5, har kommit igång fint och är en grupp på ca 15 knattar. U6orna är drygt 40 st och dessutom många engagerade ledare som håller styr på träningarna. I övriga U-lag är det bra bemannat och vi ser fram emot en höstsäsong med mycket fotbollsglädje. 

Tack vare att vi har många U-lag igång får våra ungdomsdomare flera tillfällen att träna upp sig. Dessutom har vi ett bra samarbete med FCH där vi ibland hjälper till i respektive förening. Det lider stor brist på domare i de äldre serierna, därför är det av största vikt att så många som möjligt är med från början, (5mot5, 7mot7) och testar att döma. I IFK börjar man att döma i 13-14årsåldern. 

 

Under hösten kommer vi att väcka liv i Levins Cup igen. Mer om det i nästa månadsbrev.

 

Denna nyhet presenteras i samarbete med Trademax -

Missa inte deras enorma sortiment av barstolar

 

Herr
Referat: IFK Berga - IFK Hässleholm
IFK Berga-IFK 1-1 (1-0)
2022-07-30 18:02, Herr

Mål: Max Sandberg.

När IFK åkte till Kalmar för match mor IFK Berga tvingades man lämna fyra spelare hemma i Hässleholm p g a sjukdom, Armin Culum, Olle Kjellman Olblad, Albin Ekström och Robin Strömberg.
Som om detta inte räckte så fick laget en mardrömsstart när Bergas lagkapten Anton Maikkula redan i 2a spelminuten drämde upp en volleyträff i bortre burgaveln, 1-0 för Kalmar-laget och uppförsbacke.
Men IFK kämpade vidare och var det klart bästa laget och skapade många heta målchanser.
• Nick i ribban fem minuter senare.
• Isaac Holmbergs vänsterkänga från distans som gick några centimeter över Berga-keepern Oscar Johanssons ribba.
• Max Sandbergs högerskruv som nuddade målvaktens vänstra stolpe.
• Isak Orajärvis nick på Sandbergs frispark.
I första halvlek långbollade Kalmar-laget hela tiden medan IFK spelade sig upp via mittfältet.
Men ingen av chanserna resulterade och i andra halvlek var det sämre spel, IFK Berga fortsatte med sina långbollar och kom ingenstans och IFK hade färre klara målchanser, men så i 79e minuten mötte Max Sandberg ett inlägg och kvitteringen var ett faktum, en väldigt välförtjänt kvittering.
Många var bra och allra bäst var Isak Orajärvi som var planens dominant. När dom sjuka spelarna är tillbaka, förhoppningsvis redan på fredag, mot serieledarna FC Rosengård, så blir det rejält konkurrens om startplatserna.

IFK ställde upp med följande lag: Carl Lundahl Persson - Jens Lynard, Isak Orajärvi, Hugo Arvidsson, Mohammed Mbye - Max Sandberg, Ludvig Hegdal, Max Nilsson, Teo Helm - Isaac Holmberg, Danny Gunnarsson.
I andra halvlek kom Hampus Rydh, Elliot Nilsson och Victor Ahlgren in.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
U16, 15/08 12:30 
Herr, 13/08 18:09 
U16, 08/08 10:12 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR