SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

IFK presenterar - Simon Paulin
2021-05-14 08:42
Så får vi då ta del av lite information om Simon:
 

1.    Fotbollsmeriter?

J-lag IFK sen Knislinge och Ignaberga i lägre div.

 

2.    Vilket lag tränar du (U19, U17, U15 osv)?

U5

 

3.    Tankar om egna laget och säsongen?

Många inskrivna och härlig glädje på träningarna vilket bådar för en bra första säsong för killarna.

 

4.    Dina tankar om IFK Hässleholms Akademisatsning?

Helt rätt och tydligt vad föreningen vill framöver.

 

5.    Äter helst?

Det mesta

 

6.    Vem vinner EM 2021 och varför?

Belgien, komplett lag
Månadsbrev Maj
2021-05-04 07:45

Allmänt (Henrik Jönsson)

Förra veckan kom besked om att ungdomsfotbollen får lov att spela matcher igen. Fortfarande med vissa begränsningar; bara en match per vecka, bara mot lag från närområdet och med enbart åtta personer i publiken. Men ändå, det är verkligen efterlängtat att få lov att tävla igen! Frustrationen har varit stor och de tidigare hårda restriktionerna har allt mer ifrågasatts, bl.a. med tanke på att många idrotter har sett ett stort tapp av ungdomar. Många har helt enkelt saknat tävlingsmomentet och tröttnat på att bara träna. Därför ska det ges ett stort beröm till alla våra ungdomstränare, som har lyckats inspirera ungdomarna att fortsätta träna på och tycka fotboll är kul, trots att de inte fått spela match.

 

A-truppen (Johan Persson)

Seriestarten har flyttat fram ytterligare en gång, denna gång är det 21 maj som gäller där vi då möter Räppe GOIF hemma. Vi hoppas naturligtvis att vi kan dra igång då och att det inte flyttas fram ytterligare. I så fall är nästa datum 5-6 juni.

Vi förbereder oss på bästa sätt, vi fortsätter att jobba med fysiken, jobba med det taktiska och hur vi vill spela. Killarna jobbar på bra och håller humöret uppe. Vi har valt att ta ledigt från fotbollen i 3 dagar där killarna får tänka på annat och återhämta kropparna. Vi är nu uppe i 16 veckor försäsong utan matcher, det är klart att det är mentalt jobbigt, men jag tycker vi hanterar det bra i gruppen och alla är hungriga när vi tränar.

Vi har valt att skriva A-kontrakt med tre U-19 spelare. Anton Ornstein 02 var uppe mycket förra året, har slitit med skador, men är nu tillbaka och kör för fullt. Teo Helm 02 som har gjort bra ifrån sig på de träningar han har fått chansen i på försäsongen med A-laget. Max Nilsson 05 som är en stor talang som vi hoppas kan växa ut till en seniorspelare under året.

 

U-19 / Akademi (Daniel Nilsson)

Efter en ovanligt lång försäsong är det nu tid att spela våra första träningsmatcher. Vi kommer att möta HIF i ett dubbelmöte, onsdagen den 5/5 och torsdagen den 13/5. Vi har tränat på bra sen i januari och fortsatt ta stora kliv i vår utveckling. Nu väntar nästa steg, när vi får börja spela matcher, och se vad vi kommer behöva arbeta vidare med ur ett taktiskt perspektiv. Tre akademispelare (Teo Helm, Anton Ornstein och Max Nilsson) har tagit steget från U-19 till A-truppen under försäsongen vilket är oerhört roligt och ett bra kvitto på att akademisatsningen är helt rätt.

 

Akademin

Nyligen har vi startat revidering av spelarutbildningsplanen vilket kommer att resultera i en plan för respektive ålder. I förra veckan hade vi årets fjärde akademimöte med alla tränare/ledare där det som vanligt var högt i tak och bra diskussioner. En extra sporre för alla akademilagen är givetvis att vi äntligen får börja spela träningsmatcher. Vi kan lova att där är väldigt många matchsugna spelare och ledare. Vi hoppas på en bra start och att vi fortsätter ta kliv framåt.

 

U-lagen (Jonas Enetjärn m.fl.)

I april började saker och ting röra på sig, även om matchstoppet fortfarande gällde hela månaden. I vecka 16 fick alla lag gå ut på riktigt gräs. Lagom till den premiären hade IFK inskrivning för nya knattar under en solig lördagsförmiddag vid klubbstugan. Enligt säkra källor har uppslutningen aldrig varit större någon gång: över trettio stycken nya förväntansfulla IFK:are skrev in sig i klubben. Alla yngre U-lag fick påfyllning, många kom också tillbaka efter vinteruppehållet. Även på ledarsidan har vi fått ett tillskott i U9 där Lazar Majstorovic gått in som tränare. 

 

Under några år har vi saknat ett lag i årgången U11. Efter ett riktat besök i några av Hässlehoms åk 4 lockades ett 20-tal killar ner till första träningen på E-planen. 

 

I de äldre U-lagen fortsätter vi med att flytta upp några killar varje vecka i åldersgruppen över. Mer och mer av det grundläggande sakerna börja komma på plats. Samtidigt som det nöts mycket basicdetaljer så som mottagning, passning, vinklar, avstånd etc. Det myckna tränandet i avsaknad av matcher har kanske gjort att det slarvas onödigt mycket i de mest grundläggande sakerna? Alldeles i slutet av månaden kom så beskedet vi väntat på, möjligheten till matchspel! U15, U14 och U12 hann boka in matcher redan till första helgen i maj. Nu är det igång!

IFK presenterar - Niklas Falk
2021-04-30 08:01

Så var det dags för Niklas Falk...

 

1.    Fotbollsmeriter?

Div 2 & 3 med IFK samt skånelaget samt elitpojklägret som ungdom 

 

2.    Vilket lag tränar du (U19, U17, U15 osv)?

U5 & U7

 

3.    Tankar om egna laget och säsongen?

U7 fortsätter utvecklas och har nu utökats med ytterligare spelare, U5 är ett stort härligt gäng som precis har tagit sina första steg på österås gräsplaner.

 

4.    Dina tankar om IFK Hässleholms Akademisatsning?

Helt rätt, ger en tydlighet både internt och externt. 

 

5.    Äter helst?

...?

 

6.    Vem vinner EM 2021 och varför?

Frankrike, tar man sig vidare från gruppen har man en lättare väg samt att de har fått tuffa matcher direkt och är på ”tårna”

 

Niklas, tack för dina insatser med våra killar, inte minst rekryteringen av nya spelare. Kul att se så många nya lirare på Österås!  

 

IFK presenterar - Martin Nilsson
2021-04-28 19:47

Nu är det Martins tur att stå i rampljuset.

 

1.  Fotbollsmeriter?

Senior: Div 4 fotboll med Bjärnum 1 säsong. Annars spel i div 5 o 6 med Farstorp, Bjärnum o Vittsjö. Ca 350 A lags matcher i de 3 föreningarna. Debuterade i Vittsjös A lag som 15 åring. La skorna på hyllan för något år sedan men fattas Farstorp spelare så ställer jag ju såklart upp i B laget om de ringer.

Ungdom: Spel i Skåneserien med Vittsjös lag födda 1975/76, Gohtia cup vill minnas att vi nådde åttondelsfinal i A slutspelet pojkar 15 el 16 år (Se bifogad lagbild), Nådde Landskrona lägret med skånelaget så jag klarade uttagningen lokalt men sedan tog det stopp.

 

2.  Vilket lag tränar du (U19, U17, U15 osv)?

Är materialare/lagledare och bär sjukvårdsväskan i U15.

 

3.  Tankar om egna laget och säsongen?

Det kommer bli bra det ska bli skoj att spela matcher.

 

4.  Dina tankar om IFK Hässleholms Akademisatsning?

Detta är kanon och som akademiklubb känns det som vi flyttar fram positionerna ytterligare!

 

5. Äter helst? 

Väl grillad tjock korv från Snapphane Chark med bröd den ska ätas vid sidan av planen max en meter från sidlinjen. Sen gillar jag världens godaste kyckling om Lotta och Manfred gör den.

 

6. Vem vinner EM 2021 och varför? 

England eftersom det nu finns VAR.

 

Tack för dina insatser Martin.  Vi ser att du gillar att vinna!

IFK presenterar - Ken Linde
2021-04-22 17:00

Så var det Ken Lindes tur att presenteras.

 

1.    Fotbollsmeriter?

Fyra korsbandskador.

 

2.    Vilket lag tränar du (U19, U17, U15 osv)?

U10.

 

3.    Tankar om egna laget och säsongen?

Lite turbulens med spelare men vi har fått ihop en bra grupp med många härliga lirare så det blir inspirerande.

 

4.    Dina tankar om IFK Hässleholms Akademisatsning?

Känns spännande och rätt väg att gå .

 

5.    Äter helst?

Pasta

 

6.    Vem vinner EM 2021 och varför?

Tyskland, dem gör inte 2 dåliga mästerskap i rad och dessutom mister dem inte så många spelare på grund av superleague

 

Stort tack Ken för ditt arbete och engagemang med våra unga killar!
IFK presenterar - Tobias Persson
2021-04-21 07:50

Nästa man ut på scenen är Tobias Persson

 

1.  Fotbollsmeriter?

Inte så mycket. IFK Knislinges pojklag och ett lokalderby i Indonesien där speakern envisades med att skrika ”Thomas Brolin – Suedia” varje gång jag kom i närheten av bollen. - Jag levde inte upp till de förväntningarna.

Annars är min största fotbollsmerit att min farbror, Ingvar ”Knislinge” Persson, spelade allsvenskt för Helsingborgs IF. 

 

2.  Vilket lag tränar du (U19, U17, U15 osv)?

U8

 

3.  Tankar om egna laget och säsongen?

Det blev inget cup- eller matchspel för våra killar förra året så det hoppas vi på i år. De är taggade på att få möts andra lag, så det ska bli spännande.

 

4.  Dina tankar om IFK Hässleholms Akademisatsning?

Eftersom våra killar fortfarande är små kanske vi inte märkt så mycket i det löpande arbetet än, men det verkar vara en spännande och ambitiös satsning. Informationen till oss tränare har varit väldigt bra.

 

5.  Äter helst?

Gärna indiskt, typ Palak Paneer.

 

6.  Vem vinner EM 2021 och varför?

Hjärtat säger Sverige, men jag tror att England för en gångs skull faktiskt pallar favorittrycket och håller hela vägen. I så fall blir i vart fall min svåger och hans familj i England glad.

 

Tack Tobias för dina insatser med våra unga killar!

IFK presenterar - Jonny Dahlkvist
2021-04-20 09:08
Så var det dags att presentera Jonny Dahlkvist....
 
1.    Fotbollsmeriter?
Vinslövs IF B-lag och Ignaberga (Jag var bättre på handboll)
 
2.    Vilket lag tränar du (U19, U17, U15 osv)?
U19 ”materialare” och Fys
 
3.    Tankar om egna laget och säsongen?
Mycket nyfiken på var vi står jämfört med andra lag. Jag hoppas och tror på Topp två i serien
 
4.    Dina tankar om IFK Hässleholms Akademisatsning?
Fantastiskt roligt att vi verkligen vill framåt med våra egna ungdomar. Lysande exempel är Armin Culum, Teo Helm och Max Nilsson med flera. 
 
5.    Äter helst?
Spagetti och köttfärssås 
 
6.    Vem vinner EM 2021 och varför?
 Spanien, eftersom de har jämnast lag.
 
Jonny, härligt att ha dig med i gänget !
Nyheter från våra lag
Levins Cup, 05/04 21:49 
Sommarfotbollsskola, 24/11 14:49 
Herr, 24/10 19:35 
Herr, 24/10 09:04 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR