SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

Bli medlem i IFK Hässleholm
BLI MEDLEM
Dags att anmäla sig till Sommarfotbollsskolan 2023
2023-05-28 15:09

Anmälan har öppnats till årets sommarfotbollsskola!

Även i år arrangeras sommarfotbollsskolan gemensamt av IFK, FCH och HIF.

 

Sparbanken Skåne ger värdefullt stöd till Sommarfotbollsskolan.

 

 

Tid och plats:

Måndag 2023-06-19 till torsdag 2023-06-22 klockan 10:00-12:00 på Österås, planerna D/E/F/G

Frukt och dryck ingår i den dagliga pausen.

 

  • Fotbollsskolan har ledare från de tre arrangerande föreningarna och inriktar sig till barn födda mellan 2010 och 2015. 
  • Deltagarna delas in i grupper baserat på ålder. Tjejer och killar tränar i de flesta övningar i olika grupper.
  • Det går utmärkt att anmäla sig även om man inte spelar fotboll i någon av de tre föreningarna.

 

Kostnad:

250 kr

 

Anmälan:

Antalet platser är begränsat. Anmälan senast 14/6 men gärna så snart som möjligt.

Länk: Anmäl dig via knappen [Bli Medlem] på FCHs hemsida (ni kan klicka på länken här i texten så hamnar ni rätt). I listan väljer Ni sedan "Fotbollsskola2023". Betalnings sker i samband med anmälan.

 

Varmt välkomna! 
IFK, FCH och HIF

Referat: IFK Hässleholm - Österlen FF
IFK - Österlen 0-2
2023-05-27 01:16

Österlen besegrade IFK med 2-0 på Österås ikväll. I första halvlek var det dock IFK som hade ett bastant grepp om matchen och även skapade ett par riktigt bra chanser. I 8e minuten fick Jussi Tikkanen en fin passning in i straffområdet från Robin. Jussi fick iväg ett bra skott, men målvakten gjorde en fin benparad och räddade.Det allra hetaste läget kom efter 34 min där först Hampus Nilsson med en lobb tvingade målvakten tippa till hörna. Olles hörna hamnade så småningom hos Isak Orajärvi som nickade i insida stolpen.Precis före paus tvingades Robin gå av och ersattes av Erjon Rama, och 0-0 stod sig till paus.I andra halvlek var Österlen lite aggressivare än IFK och hade mer boll. IFK bytte i 63 min in Adham El Youssef och Hampus gick ut. Bara en minut senare tar Österlen ledningen på ett skott från straffområdeslinjen rakt upp i krysset.IFK gör ett offensivt byte där Linus Roslund ersätter Viktor Ahlgren och IFK går ner på en trebackslinje. I en fast situation går IFK upp med mycket folk, men istället leder det till en kontring där en Österlenspelare kan springa sig fri och sätta 2-0. Efter det lyckades IFK inte hämta sig utan resultatet stod sig matchen ut, trots några halvchanser.Det var ett klart bra och välorganiserat Österlen som besegrade IFK idag och för IFK gäller nu att ta nya tag. Nästa match i serien är borta mot IFK Malmö den 4 juni. Däremellan har IFK hemmamatch i Svenska Cupen mot Bjärnum nu på tisdag kl 19.IFKsq lag idag:Victor Stulic - Axel Winberg, Isak Orajärvi, Axel Henriksson, Viktor Ahlgren - Edvin Nilsson, Robin Strömberg, Hampus Nilsson, Jussi Tikkanen, Olle Kjellman Olblad, André GustafsonAvgörare: Felix Persson, Wictor Willseus, Erjon Rama, Adham El Youssef, Linus Roslund, Amir Ramanovski, Jan Al Salo

IFK Tipset efter omgång 8
2023-05-19 08:59

TOPP 25-LISTA

 

1 Arvidsson Niclas 7
2 Bonde Claus 7
3 Bruun John 7
4 Hindorf Lucas 7
5 Jönsson Ture 7
6 Liljekvist Gunilla 7
7 Svensson Sven-Åke 2 7
8 Andersson Leif 6
9 Axelsson Filip 6
10 Axelsson Tommy 6
11 Björck Sonje 6
12 Dahkvist Ludvig 6
13 Enetjärn Jonas 6
14 Englund Magnus 6
15 Gustavsson Fredrik 6
16 Hysén Glenn 6
17 Jeppsson Mats 6
18 Jinert UB 6
19 Karlsson Anders 6
20 Kipowski Mikael 6
21 Larsson Stefan 6
22 Liljekvist Gunder 6
23 Ljung PO 6
24 Nilsson Bosse 6
25 Nilsson Ronny 1 6
Referat: Nosaby IF - IFK Hässleholm
Nosaby IF - IFK Hässleholm 3-5
2023-05-18 17:39
Målskyttarna Erjon Rama, André Gustafsson och Max Eriksson
Precis som förväntat så blev det en match med mycket kamp. Nosaby gick hårt åt IFK-spelarna och drog på sig fyra varningar i första halvlek när IFK var på väg fram i farliga omställningar. 
 
I 19e minuten löpte Olle på en boll in i straffområdet, spelade bak till Jussi som försökte ta sig förbi sin försvarare men fastnade. Men bollen gick ut till Edvin Nilsson som slog ett långt hårt inlägg och där dök André Gustafson upp och språngnickade in bollen i Nosaby-målet. Mycket snyggt och 1-0 höll sig till paus.
 
En bit in i andra halvlek började Nosaby vinna mycket dueller och just som man var orolig för ett hemmamål så fick istället Olle en långboll på vänsterkanten, utmanade och gick förbi sin försvarare, slog ett inlägg till Max Eriksson som behärskat stötte in 2-0.
 
I 73e minuten kom 3-0 (av Max igen) efter att Axel Winberg slog ett inlägg som Max tog emot, gjorde bort två försvarare och sen enkelt chippade förbi målvakten.
 
Samtidigt bytte Hampus Nilsson av Jussi Tikkanen.
 
Nosaby gjorde sen 3-1 i 75e minuten och strax därefter sköt André in 1-4 på en retur efter skott från Robin. Och där trodde alla att matchen var avgjord.
 
Men IFK slappnade av och Nosaby gjorde 2-4, och på övertid även 3-4. Dock så kunde nyss inbytte Erjon Rama sedan direkt definitivt avgöra genom att sätta dit IFKs femte mål för dagen.
 
Mot slutet av matchen hade Wictor Willseus och Erjon Rama ersatt Axel Winberg och Max Eriksson.
 
Johan Persson:
”Jag tycker vi gör en spelmässigt bra match och har bra koll på Nosaby. Men det är onödigt att vi släpper in dem i matchen igen, när vi egentligen har avgjort den. Men en vinst här på bortaplan är starkt, Nosaby har mycket kvalitet i laget.”
 
IFKs lag idag:
Victor Stulic - Axel Winberg, Isak Orajärvi, Axel Henriksson, Viktor Ahlgren - Edvin Nilsson, Robin Strömberg, Jussi Tikkanen, Olle Kjellman Olblad, Max Eriksson, André Gustafson 
 
Avgörare: Felix Persson, Wictor Willseus, Erjon Rama, Hampus Nilsson, Linus Roslund, Amir Ramanovski, Jan Al Salo
 
2023-05-17 08:40
 
Referat: IFK Hässleholm - IFK Berga
IFK Hässleholm - IFK Berga 2 - 1
2023-05-14 09:48

IFK besegrade Berga med 2-1 på ett soligt Österås idag. Det var en match med många bortslagna passningar och flera långa avbrott pga skador. Berga tvingades byta två spelare i första halvlek, varav en av spelarna fick hämtas av ambulans. (Vi hoppas på snabbt tillfrisknande). I IFK fick tyvärr Markus Thuvesson gå ut med en befarad bristning i låret. Ersättaren Linus Roslund hade bara varit inne två minuter när han tog emot ett inlägg och starkt kunde hålla i bollen så att den via Edvin hamnade hos Olle Kjellman Olblad i vänster ytter läge. Olle drog till med vänstern och skruvade bollen upp i bortre krysset.Andra halvlek fortsatte i ett ställningskrig utan att något av lagen riktigt tog tag i spelet. Men Berga gick för en kvittering och IFK fick flera bra omställningslägen men utan att sista-passen riktigt nådde fram. I 83e minuten gick Jussi Tikkanen (bra hela matchen) ut och ersattes av Amir Ramanovski. Bara ett par minuter senare fick Amir bollen i straffområdet, vände om och satte bollen i närmsta krysset. Dessförinnan hade en hårt jobbande Hampus Nilsson ersatts av Erjon Rama.Med 2-0 kändes matchen avgjord och Bergas reducering på nick i sista sekunderna hann inte ge någon spänning.I IFK utsågs Robin till bäste hemmaspelare. Ett bra val av juryn.Johan Persson sammanfattar matchen:”Det är kanske inget skönspel från vår sida, men vi gör arbetsmässigt en gedigen insats hela matchen, och det räcker långt. Vi har haft strul med sjuka och skadade spelare och ända in på uppvärmningen var det osäkert ifall Robin skulle kunna spela. Så sammantaget är jag väldigt nöjd med tre poäng idag.”IFKs lag idag:Victor Stulic - Wictor Willseus, Axel Henriksson, Isak Orajärvi, Viktor Ahlgren - Marcus Thuvesson, Edvin Nilsson, Robin Strömberg, Hampus Nilsson, Olle Kjellman Olblad, Jussi TikkanenAvgörare: Felix Persson, Erjon Rama, Ali Reza Nazari, Linus Roslund, Amir Ramanovski, Noel Larsson, Zeidan Zala

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
U17, 28/05 19:56 
U17, 18/05 18:58 
U17, 15/05 14:44 
Levins Cup, 13/05 21:20 
U17, 23/04 00:18 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR