SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

Bli medlem i IFK Hässleholm
BLI MEDLEM
Referat: IFK Hässleholm - Högaborgs BK
1-3 mot Högaborg
2024-04-19 22:15

Matchen hann bara precis starta innan kapten Axel Henriksson fick en otäck snedträff på smalbenet vid en rensning och bollen hamnade i egen kasse. Med ledning i ryggen backade Högaborg hem och IFK hade mycket boll men var långsamma och stillastående och lyckades inte skapa några skarpa farligheter i första halvlek.

 

Då startade andra halvlek betydligt bättre med snabbt rörligt IFK-spel som skapade farligheter och målchanser.

 

Men i 70e min blev IFKs målvakt Mirsad Basic märkligt utvisad i en situation precis utanför straffområdet. Frisparken slog sen Högaborg i mål bakom inbytte målvakten Alve Lind.

 

Med en man kort kom en reducering i 89e min genom inbytte Harry Thomasson och ett litet hopp om poäng tändes. Men med alla IFKare i full satsning framåt kontrade Högaborg in 1-3.

 

Bollen studsade inte IFKs väg idag och det är bara att bryta ihop och komma igen.

 

IFKs lag
Mirsad Basic - Elliot Pramberg, Viktor Ahlgren (ut 70) Axel Henriksson, Emil Vaughan, Gustaf Winroth, Philip Berndt, Teddy Bergqvist (ut 68) Alen Zahirovic, Kasper Månsson, Alvin Holmgren

 

Alve Lind (in 70) Gustav Persson, Harry Thomasson (in 68) Victor Holmberg Jan Al Salo, Teodor Dobrijevic, Alexander Hansson

Referat: IFK Berga - IFK Hässleholm
0-0 borta mot IFK Berga
2024-04-13 16:55

I första halvlek hände ungefär ingenting, förrän i sista sekunden. Det hade varit mycket bollinnehav för Berga och så blev i ett av få IFK-anfall Kasper Månsson nermanglad och de flesta räknade med en IFK-straff. Men domaren valde att inte blåsa. Annars var första halvlek inte mycket att skriva hem om, från något av lagen.

 

Andra halvlek började med IFK-initiativ, men snart fick Berga en frispark i bra läge som man drog i ribban. Efter hand tog IFK över och man skapade några bra chanser. Den bästa på en frispark från Teddy Bergqvist. Teddy hade själv blivit nergjord i ett omställningsläge och slog sen frisparken riktigt bra men målvakten gjorde en strålande räddning. Och i 75e min ropade IFK förgäves på straff igen när Kasper återigen blev tacklad i skottögonblicket.

 

0-0 slutade matchen och det var väl ganska rättvist även om det kunde gått lite hur som helst. Eller vad säger du Johan? (Persson, tränare)

”Vi får vara nöjda med en poäng borta här mot Berga, men det är väl också det enda vi kan vara nöjda med. Vi gör jobbet i alla fall matchen igenom och det ska spelarna ha med sig. Men vi är inte bra idag och vi får det inte att stämma.”

 

Vad beror det på?
”Vi är alldeles för stillastående och förutsägbara, och jag tycker vi sätter varandra i svåra situationer för ofta. Det är väl först när Elliot Pramberg kommer in i andra halvlek och börjar ta obekväma löpningar och ger sig in i dueller som matchen svänger över till vår fördel. Då börjar vi också skapa lite. Men på totalen är 0-0 rättvist.”

 

Mirsad Basic - Viktor Ahlgren, Harry Thomasson (55) Elmar Lindkvist, Gustaf Winroth, Axel Henriksson, Philip Berndt, Teddy Bergqvist, Alen Zahirovic, Kasper Månsson, Alvin Holmgren

Alve Lind, Elliot Pramberg (in 55) Gustav Persson, Jan Al Salo, Teodor Dobrijevic, Alexander Hansson, Linus Roslund

Inskrivning 2024
2024-04-08 09:29
 
Referat: IFK Hässleholm - Kristianstad FC
Förlust i hemmapremiären
2024-04-06 08:37

 

På en regntung Österås-plan började matchen mot Kristianstad spelmässigt ganska jämnt. Men efter två enskilda fina prestationer i form av bicykleta och frispark ribba in, så hade Kristianstad tagit ett 2-0 grepp om matchen, och när IFK sen fick en spelare utvisad var matchen avgjord. Slutresultatet blev 1-4 efter att Gustav Winroth gjort IFKs mål.

 

”Vi visste det var en tuff motståndare och vi är väl ganska bra med i spelet, men med de spetsspelarna som Kristianstad har så blir vi straffade så fort de ges utrymme” säger tränare Johan Persson.

 

”Vi ger det ett försök att göra match av det trots en man mindre och har en del bra intentioner men samtligt blir det då såklart ytor bakåt. Vi tar med oss lärdomen och utvecklas av detta också.”

 

IFKs lag:
Mirsad Basic - Viktor Ahlgren, Elmar Lindkvist, Gustav Persson, Gustaf Winroth, Philip Berndt, Teddy Bergqvist, Emil Vaughan, Alen Zahirovic, Kasper Månsson, Alvin Holmgren

 

Alve Lind, Elliot Pramberg (in 46) Harry Thomasson (in 61) Victor Holmberg, Jussi Tikkanen (in 46) Jan Al Salo (in 72) Teodor Dobrijevic (in 61)

 

Välkomna till Österås A-Plan kl 19,00
2024-04-05 12:21

Dagens hemmapremiär, derbyt IFK Hässleholm-Kristianstads FC
spelas som planerat på Österås A-plan kl 19.00.

 

Detta klarläggande eftersom det i NSk-artikel idag står att läsa
”förhoppningen är att kunna spela på A-planen men det finns en reservplan
med att använda den nya eko-planen, definitivt besked tas på fredagen”.

 

Men beslutet togs i god tid på torsdagseftermiddagen.

 

Välkomna till Österås A-plan ikväll 19.00 !

 

/IFK Hässleholm

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
U7, 17/04 10:21 
U10, 28/03 08:14 
U7, 05/10 15:44 
Sommarfotbollsskola, 01/06 16:59 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR