SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

Månadsbrev Augusi
2021-08-02 15:26

Allmänt (Henrik Jönsson)

Då var vi redan inne i augusti och i den andra halvan av årets fotbollssäsong. 

I början av sommaren berättade vi att IFK och FC Hessleholm kommer att ha gemensam klubbstuga framöver. Verkligen kul tycker vi i IFK. Just som dessa rader skrivs sitter FCs damlag i klubbstugan och tittar på landslagets semifinal mot Australien. Att vi gemensamt använder klubbstugan, både vid träning och match men även till att umgås socialt är en viktig del i att våra båda föreningar kan utvecklas ytterligare.

Vi kommer nu gemensamt IFK och FCH se över hur vi ska anpassa klubbstugan med en utbyggnad, så att vi säkerställer att vi har ändamålsenliga lokaler för tvätt, kontor, möten och sociala umgängen. Detta kommer vi återkomma till och informera mera om framöver.

 

A-truppen (Johan Persson)

Nu har vi spelat 10 matcher för säsongen, vi har vunnit 3 matcher, spelat oavgjort i 3 och förlorat 4 matcher. Senaste matchen mot Sölvesborg förlust med 3-0 speglar inte alls matchbilden, jag tycker vi gör vår bästa spelmässiga halvlek (första) för säsongen, vi skapar flera heta chanser, och det är vi som borde ha haft 2-0 i halvlek.

Det gäller att ta med sig prestationen i första halvlek och bygga vidare på den, vi vet hur viktigt det är att få första målet i matcherna. Det är viktigt att fokusera på rätt saker här. Vi har vårt resultatmål 35 poäng, 3 lag bakom oss när serien är slut. Men för att lyckas med det så måste prestationerna vara bra match efter match.

På spelarsidan har vi fått in Marcus Thuvesson senast från WMA, i Marcus får vi en fysisk stark spelare, bra på huvudet och närkampsspelet. Markus har spelat många matcher i division 2 med Nosaby, och vet vad som krävs i denna serien.

 

U-19 / Akademi (Daniel Nilsson)

Seriepremiären närmar sig och på söndag är det tid för årets första tävlingsmatch hemma mot Hittarp. Vi har varit i träning under snart två veckor tid och spelade förra veckan träningsmatch mot HIF som vi vann med 3-1 efter en stabil prestation. Nu ska vi finslipa på det sista och ser framemot att få börja tävla till helgen. 

 

Akademin

Alla akademi-lag är redan igång eller startar upp sin verksamhet under veckan. Vi har sett en bra och spännande utveckling under våren hos alla våra lag och vi känner att vi är på rätt väg med hela akademi-arbetet. 

 

U-lagen (Jonas Enetjärn m.fl.)

Under juni månad har vi tyvärr fått många inställda matcher kopplat till Corona, gäller både U17/U16 och därmed fått lite för lite matcher. Vi har försökt kompensera med mer träning och framför allt internmatcher/storspel bl.a. tillsammans med U19. Spelarna har presterat bra och vi har fortsatt lyft upp 2-4 U17 spelare i både träning och match med U19. Uttagna spelare i 05 har även varit på STU samling i Åhus där vi har 9 spelare med i uttagningen.

Under senare delen av juli månad ”rullade” vi igång igen efter ca 2,5 v uppehåll. Träning torsdag och lördag samt träningsmatch söndag 25/7 mot Hässleholms IF U17 (vinst 2-1). Bra fokus i träning och match, det märktes att killarna kört sin egenträning.

Under juli månad har akademin planerat höstens träningar och matcher, allt för att vi ska kunna fortsätta utveckla och utmana alla spelare. T.ex. har 4 stycken 05:spelare flyttats upp från U17 till U19 (Meraj Haidari, Amir Ramanovski, Adam Branting och Jussi Tikkanen), stort lycka till!!

Vidare är Manfred Nilsson uppflyttad från U15 till U17, ska bli härligt att följa Manfreds utveckling hos oss i U17.

Under augusti månad väntar seriepremiär samt fortsatt träning inom STU verksamheten.

Uttagningarna till Breddlägret 11/8 är klara och där kom 05:spelarna Max Nilsson, Viktor Ahlgren, Meraj Haidari och Jussi Tikkanen med, stort grattis grabbar!!

 

 

U-lagen hade en intensiv månad i juni med matcher och träningar en bra bit efter midsommarhelgen. U14 fick dessutom glädjande nog äntligen åka på cup, i Bromölla, i början av juli.  Flera "nya" lag stod för motståndet. Tufft och utvecklande och en liten tröst för det återigen inställda Gothiacup. 

18 juni träffades alla IFKs U-ledare för en heldag. Frukost i klubbstugan och sedan gångmarsch via Finjasjöleden ända ut till Skyrup där god lunch väntade. Transport tillbaka till Klubbis för att kolla när Sverige slog Slovakien i EM, i kombination med tårta. Det toppades med "gott från grillen" och att vi såg A-laget vinna borta över Eslöv. 

Jonas hade kommenderat ut några kulturskolekollegor som tillsammans underhöll ute på piren vid Finjasjöns hamn när ledarsällskapet stannade till för välbehövlig vätskekontroll. Väldigt kul och spontan allsång (av skiftande kvalitet) uppstod. 

 

En toppendag på alla sätt!!! 

 

Ha en fortsatt bra sommar!

IFK vs Prespa Birlik
2021-08-02 07:23
 
Sölvesborg-IFK 3-0 (2-0)
2021-08-01 09:34
Ladda album (+12 bilder) >>
IFK öppnade bortamatchen på Svarta Led på ett optimistiskt sätt och radade upp målchanser, varav i alla fall tre borde resulterat i mål - men så var en gulsvart lite onödigt tuff i en duell utanför eget straffområde och på den efterföljande frisparken blev det 1-0 till hemmalaget, gamle skyttekungen Marcus Ekenberg, 40 år, prickade krysset…
IFK fortsatte vaska fram målchanser och Ivan Danielsson Andanovski nickade in kvitteringen, trodde vi, men en otrolig räddning av en otroligt duktig målvakt, som var ända uppe i krysset och räddade.
När så Albin Ekströms tilläts vända bort ett par gubbar i IFK-försvaret alldeles för enkelt och lägga bollen i bortre gaveln så var 2-0 ett faktum.
Det var helt enkelt inte IFK:s dag.
Nyckelspelare som Danny Gunnarsson och Daniel Kardum saknades och de unga klev in och i laget fanns inte mer än tre som var födda på 90-talet…
I andra halvlek gjorde ytterbackarna Teo Helm och Anton Ornstein seriedebut - och mot slutet kom Jussi Tikkanen, född 2005, också in och gjorde seriedebut...
 
 
 
Förstärkning i A-truppen
2021-07-21 09:00

Vi är glada att hälsa Marcus Thuvesson välkommen till IFK Hässleholm.


Marcus är 27 år och kommer närmast från VMA i division 3, och har dessförinnan bla. spelat flera säsonger i division 2 med Nosaby. 
 
”Med Marcus får vi en balanserande innermittfältare med ett starkt huvudspel och flerårig erfarenhet från division 2. Vi har en lång och intensiv höstsäsong med ett tätt matchande framför oss. Marcus kommer vara en viktig kugge i vårt unga lag” säger IFKs tränare Johan Persson.
IFK Berga-IFK Hässleholm 0-0
2021-07-12 18:52
Ett IFK med mindre goda insatser senaste veckan åkte till Kalmar för möte med fjolårets div. l-lag IFK Berga - och hämtade sensationellt hem en oerhört viktig pinne!
Detta ger det unga laget råg i ryggen inför höstsäsongen som startar om tre veckor med tre matcher på en vecka, lördag-onsdag-lördag.
-Ja det var en viktig pinne och vi behöver inte be om ursäkt för den, vi kämpade oss till den, alla gjorde en fantastiskt arbetsinsatser, berättar IFK-tränaren Johan Persson.
-Berga hade mer boll, men vi hade några riktigt vassa målchanser, fortsätter Persson.
Unge Max Nilsson var tillbaka som startspelare på mitten ihop med Daniel Kardum och Armin Culum och backlinjen var nykomponerad då Isak Olsson hade tagit steget ut på högerbacken och Hugo Arvidsson ersatte avstängde Dannny Gunnarsson på vänsterbacken. I mitten spelade Hampus Rydh och Isak Orajärvi.
Nu väntar ett kort men välbehövligt sommarlov.
IFK vs FK Karlskrona
2021-07-05 12:00
 
IFK-FC Rosengård 1-2 (0-1)
2021-07-03 16:52

Mål: Max Sandberg.

Det går inte att vinna fotbollsmatcher när man bjuder på målchanser på löpande band. Bjudningarna straffade sig vid två tillfällen och då hjälpte det inte att IFKs Max Sandberg bjöd på en läcker frispark. FC Rosengård kunde göra två mål på bjudningarna och vann därmed matchen med 2-1.
När det återstod drygt 20 minuter kom IFKs Ivan Danielsson Andanovski fri, men Rosengårds-målvakten Kevin Allin rusade ut och fällde Ivan, men ingen frilägesutvisning…
Rosengård var slutkörda tidigt i matchen och sällan har man sett ett lag som myglat mer - och det lönade sig. Domaren satte inte fart på tillställningen.
Och IFK gjorde inte det heller, sällan har de gulsvartrandiga uppträtt så tafatt.
Nu gäller det ta nya tag på onsdag då det är dags för ny hemmamatch. Då kommer förre skyttekungen Mike Andrew med sitt Karlskrona.

Nyheter från våra lag
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR