Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Välkommen till

Välkommen till IFK Hässleholm
 

Min Fotboll

Föj oss i appen "Min Fotboll"

Stötta klubben

Unikt erbjudande från Miljonlotteriet

Bli medlem

Bli medlem och träna med oss!

U05
U05: En summering av våren.
2020-07-08 10:05, U05

Vi har verkligen sett imponerande prestationer av våra grymma 05:or under första halvan av 2020, där man varit obesegrade i hela 22 matcher (21 vinster!!!). Tunga vinster och grymma prestationer mot motståndare som Trelleborgs FF, Malmö FF 06 och Malmö FF 05, men mest imponerande är ändå de utvecklingssteg som var och en av killarna tagit och hur laget spelar fotboll. Lagets och individens tränings- och matchprestation är såklart det viktigaste och därför är det fantastiskt att se var och ens vilja till att utvecklas och framför allt ”hungern efter att hela tiden förbättra sig”.


Först lite sommaruppehåll och redan nu ser vi fram emot en ”mer normal” höst. Innan dess väntar dock en härlig utmaning i Göteborg med riktigt utvecklande matcher.

 

05:orna har nämligen blivit inbjudna av IFK Göteborg till en matchcamp under v29 (torsdag – söndag) där laget kommer möta Djurgårdens IF, BK Häcken, IFK Norrköping samt IFK Göteborg. Utvecklingen fortsätter för våra 05:or, detta är bara början! Glad sommar önskar både spelare och ledare.

 

Ps. Ni kan följa våra matcher i Göteborg på Min Fotboll. (Instagram IFK Hässleholm 05 där även länk till min fotboll finns) Ds.


//ledarna

ZENON ROKICKI 29/8 1945 - 1/7 2020
2020-07-06 22:08

Det råder förstämning i IFK Hässleholm. En av föreningens giganter, Zenon Rokicki, har hastigt lämnat oss.
Zenon som skulle ha fyllt 75 år i augusti, kom till IFK när han var 10-12 år gammal och har sedan dess varit aktiv i föreningen i nästan 65 år, snacka om trotjänare.
Zenon började spela såväl fotboll som handboll i IFK:s pojklag, i senare tonåren valde han handbollen och det blev hela 20 år i IFK Hässleholms framgångsrika helvita handbollslag som spelade i näst högsta serien och som var ytterst nära avancera till högsta serien. Zenon var den store krigaren på linjen.
Innan Zenon hann avsluta sin framgångsrika karriär så tog han plats i IFK-styrelsen 1975 och där satt han fram till 2000.
Under tiden var han ungdomsledare i båda sporterna, med framgång. 1989 tilldelades Zenon Hässleholms kommuns ledarstipendium. 
Zenon var ledare för pojkar födda 1970, där sonen Martin lirade, fotbollslaget var otroligt framgångsrikt och vann nästan alla matcher - och när sedan IFK spelade allsvenskt kval mot Degerfors IF 1993, var Martin en av de elva på plan.
Efter styrelsegärningen har Zenon idogt arbetat vidare, dels med sponsring i PR-sektionen, men även med alla sidojobb som exempelvis försäljning av julgranar, lotter och gödning.
Och som pensionär var Zenon en av de goa gubbarna som träffas på klubbis tre gånger i veckan och fikar och där lockade han ofta till skratt med sina fyndiga kommentarer. Han kunde beskriva en tvivelaktig snubbe som ”kryddhandlare” och om vi förlorat en match så kunde det heta ”han gör ju inte avtryck i ett kilo smör en varm sommardag”.
Zenon sörjs närmast av hustrun Eva, sönerna Martin, Niklas och Daniel - och av alla de många vännerna i IFK.
Tack för allt Zenon, vi saknar dig!

Lennart Månsson, IFK Hässleholm
Månadsbrev - Juli
2020-07-01 10:19


Så är sommaren här, med sommarlov för våra ungdomar och förhoppningsvis en skön sommarledighet för oss vuxna. Problemen som följer av Corona-situationen tar dock inte semester. IFK fick ett välbehövligt ekonomiskt stöd från Riksidrottsförbundet på 81 000 kr. Även om det är långt ifrån de intäktsbortfall vi haft och vad vi ansökte om, så är vi naturligtvis glada för det stöd vi tilldelades. 

Hässleholms kommun har bestämt sig för att avsätta 500 000 kr i extra stöd till föreningarna i kommunen. Med tanke på att det finns över 300 föreningar i kommunen så är det en väldigt liten summa. Det motsvarar ett extra tillskott på 1,5% utöver det ”normala” årliga stödet som kommunen ger till föreningarna. Nu har alla föreningar säkert inte drabbats ekonomiskt och behöver därför inte stöd, men någon större stöttning ska vi nog inte räkna med från detta håll.

Under 2019 fick IFK 124 000 kr i aktivitetsbidrag från kommunen. En summa som grundar sig på antal aktivitetstillfällen IFKs ungdomar haft under året. Samtidigt betalade IFK till kommunen 217 000 kr i hall- och planhyror (totalt för ungdomslag och A-lag). IFK betalar alltså nästan 100 000 kr varje år till kommunen för att bedriva den verksamhet vi gör. När kommunen nu väljer att stötta med 1,5% extra i den för många föreningar svåraste tiden i mannaminne, så visar det åtminstone en sak. Nämligen att de insatser som alla ledare och föräldrar gör för att ge våra hundratals ungdomar en meningsfull fritid och samhällsfostran, inte är något som på kommunnivå värdesätts särskilt högt.


Men vi kämpar på. Tillsammans är vi starka!


Jonas Jönsson lämnar lägesrapport för A-truppen

I juni drog serien tillslut igång och utan träningsmatcher inför premiären så gästade vi fjolårstrean Husqvarna på bortaplan. I en tempostark match lyckades vi vända underläget vi hade i paus efter mål av Elliot Nilsson och Mike Andrew. Tyvärr kvitterade Husqvarna i slutet och vi fick nöja oss med en poäng hem till Österås. Därefter har vi varit lediga och den 6 juli återstartar vi träningen och har fyra träningsmatcher inbokade innan omgång 2 av serien spelas uppe i Södertälje den 8 augusti.


Daniel Nilsson rapporterar om Juniorerna 

U-19 har nu inlett sin första lediga vecka av tre efter en lång försäsong. Vi har under våren tränar på bra och tagit i vår utveckling. Vi ser framemot att få börja spela om poäng och fortsätta vår positiva utvecklingskurva.

Arbetet med akademin går även det framåt. Vi har haft vår andra digitala tränarträff där fokus låg på att sätta en spelidé inom akademin. Efter sommaren kommer utbildningar för spelare och ledare att kicka igång där vi lovar ett bra utbud. Utvecklingssamtal med de olika åldersgruppernas ledare står också på schemat för Daniel och Fredrik. 

Nu ska vi ladda batterierna under sommaren för att till hösten erbjuda fullt ös framåt i alla led! 


Jonas Enetjärn uppdaterar om Ungdomsverksamheten

Under juni har U-lagen varit igång nästan som vanligt. U-05 har matchat mot bl.a. KFC och MFF. Idel segrar, men framfört allt väldigt bra prestationer.

U-06 hade besök av A-lagets Jonas Jönsson under en träning och har även de matchats tufft motstånd i form av Helsingborgs IF och ett landskapslag från Blekinge. Det blev också Daniel Flinks sista match som ledare då hans stiger åt sidan till hösten. Tack för ett stort arbete för killarna och för klubben Daniel!

U-07 fortsätter samarbetet med Daniel Oredsson som ger feedback både till spelare och ledare i laget, vilket börjar synas i prestationer och resultat. De skulle i sommar deltagit i Gothia Cup, men av känd anledning flyttas deltagandet till 2021. 

U-11 har haft ett lag i U-10-serien för att få spela 7-mot-7. Ett bra drag då matcherna varit mycket bra genomförda trots att de spelar mot ett år äldre killar.

I U-12, 14 och 15 finns det plats för fler killar och ledare som v hoppas få in efter sommaren.

Under vecka 26 genomförde FCH, HIF och IFK gemensamt Sommarfotbollsskolan med drygt 100 deltagande barn i åldrarna 8-13 år. Strålande väder och uppskattat av alla.

 

med vänliga IFK-hälsningar

Styrelsen

U06
Referat: IFK Hässleholm - Helsingborgs IF
2020-06-23 15:23, U06
Tufft och intensivt hela matchen igenom

Våra U06 har tränat på och matchat ordentligt sedan starten av maj. Vårsäsongens många matcher avrundades i helgen med en tuff match mot Helsingborgs IFs U06. Lagen turades om att ha initiativet och den jämna matchen stod 3-2 till helsingborg med 10 minuter kvar av matchen. IFK trycker på för kvittering i slutet och när man öppnar upp sig bakåt så går HIF upp och avgör matchen. Resultatet blir till slut 2-5 i HIFs favör, men våra killar skall ha en stor eloge för en bra match och hela truppen för en fin vårsäsong. Nu längtar vi till att höstsäsongens seriespel startar.


//Ledarna

Herr
Referat: Husqvarna FF - IFK Hässleholm
Oavgjort för IFK på Vapenvallen
2020-06-15 10:07, Herr
Elliot Nilsson gjorde IFK:s första seriemål för säsongen Foto: Marika Höghäll/ NSK
Under söndagen begav sig IFK till Vapenvallen i Huskvarna för att spela efterlängtad seriepremiär. I en intensiv och svängig match där båda lagen hade starka perioder och skapade farliga målchanser delades poängen lika sedan hemmalaget kvitterat till 2-2 i den 85:e minuten. 
Stöd IFK Hässleholm
2020-06-12 12:16

För att köpa en "entrébiljett" till kommande hemmamatcher, swisha 50 kr till 1233423217


För att stötta med miljonlotteriet (IFK får 500 kr vid ditt köp av lotter för 150 kr!!!), följ denna länk: 

https://clk.tradedoubler.com/click?p=296406&a=1212080&g=24758234

Nyheter från våra lag
U06, 23/06 15:23 
Herr, 05/06 07:56 
U19, 30/05 15:38 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR