SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

Bli medlem i IFK Hässleholm
BLI MEDLEM
Teo hälsar och tackar!
2022-08-18 18:17
Hej allihopa!
Teo Helm @teo.helm här, nr 25 i A-laget.
 
I lördags spelade jag min sista match i den gulsvarta IFK tröjan.
Jag ska nämligen studera och spela fotboll de tre kommande åren i Chicago (USA).
Här kan ni följa mitt nästa lag och min resa i Chicago:
@npu_msoccer 
 
Jag skulle vilja tacka spelare, tränare, supportrar, styrelsen, gamla-IFKare och alla andra eldsjälar i IFK för dessa åren.
 
Ses på Österås förr eller senare!
 
Teo Helm 
DM, BK Olympic-IFK 0-7 (0-3)
2022-08-18 05:59

Mål: Ludvig Hegdal, Meraj Haidari, Isaac Holmberg, Max Sandberg, Elliot Nilsson, Max Nilsson, Mohammed Mbye.

IFK ställde upp med tre 17-åringar i startelvan, Victor Ahlgren, Max Nilsson och Meraj Haidari, när man åkte till Malmö för bortamatch mot div. 1-laget BK Olympic och det ungdomliga IFK vann med hela 7-0. BK Olympic ställde upp med reservbetonat lag, men prestationen skall inte underskattas.
Meraj Haidari och Elliot Nilsson gjorde sina första mål för säsongen.
Nyckelspelare som målvakten Carl Lundahl Persson, försvarsklipporna Isak Orajärvi, Danny Gunnarsson och Mohammed Mbye samt Robin Strömberg nötte bänk och sparades inför den viktiga bortamatchen mot Österlen i Skillinge på fredag.

IFK ställde upp med följande lag: Jacob Holmberg -  Jens Lynard, Victor Ahlgren, Hugo Arvidsson - Max Sandberg, Ludvig Hegdal, Max Nilsson, Olle Kjellman Olblad, Meraj Haidari - Isaac Holmberg, Elliot Nilsson.

IFK Hässleholm U19
2022-08-14 18:08

Vi kommer framöver uppmärksamma vårt U19-lag och här kan ni läsa tränarnas ord om laget. 

 

 

IFK Hässleholm står starkt rustade inför framtiden. U19-laget har en snittålder på 16 år fördelat på 20 spelare. Sedan dess att laget varit under ledning av Daniel Nilsson, Bastian Sandberg, Jonny Dahlkvist och Krister Persson (slutade i april) så har mer fokus lagts på våra yngre led. Många spelare från de yngre lagen har fått vara med på match och träning. Flera spelare har även blivit uppflyttade permanent och blivit en viktig del i lagbygget.

 

Det har bildats en fantastisk grupp människor där taket är högt och där kravbilden är hög. Både vi tränare och spelarna har höga krav på varandra. Samtidigt är där en bra stämning i truppen och alla kan ha roligt tillsammans, innan och efter träning. Ett lag som trivs tillsammans presterar bättre.

 

Rent sportsligt om vi kollar resultat så har det gått upp och ner för vårt äldsta ungdomslag. Första säsongen med den nya ledarstaben hade man precis trillat ur den nationella serien och flera spelare hade lämnat, så mycket fanns det att jobba med. Men sedan dess har laget tagit stora kliv på alla plan. Spelarna har blivit bekväma i sina roller på och utanför planen. Arbetssättet har satt sig och alla utstrålar självförtroende och säkerhet på plan.

 

Förra året nådde man kvalspel efter en hårresande match mot Eslöv där man säkrade andraplatsen. I kvalet ställdes man mot Kullavägens BK och BK Olympic från nationella serien. Dessvärre gick det inte vägen för våra grabbar och det innebar tillbaka till skrivbordet. I samma veva lyckades HIF jaga till sig en del spelare från IFK.

 

Detta blev ändå något positivt för föreningen då det inneburit att många fler yngre spelare fått chansen i U19 - och som de levererat. Totalt har nio spelare från U16 fått chansen på matchspel - fem av dem har blivit permanent uppflyttade. Samtidigt har de chans på matchspel med U16.

 

Även en del U19-spelare har blivit uppflyttade till A-laget sedan Daniel Nilssons ankomst. Först ut var Armin Culum som nu är en av de bästa spelarna i division två. Sedan följde Teo Helm & Max Nilsson. Teo har nyligen kommit in på ett fotbollscollege i USA och Max som har vuxit ut till en av de bästa innermittfältare i serien.

 

På senare tid har Viktor Ahlgren och Meraj Haidari även blivit uppflyttade. Viktor en stark och teknisk försvarare med en farlig frisparksfot. Meraj, som kan spela överallt högre upp i plan, är en väldigt teknisk spelare som skapar oreda i försvaret varje gång han får bollen. Sedan tidigare finns även Jacob och Victor Holmberg, Elliot Nilsson, Isaac Holmberg och Isak Orajärvi som gått den långa vägen genom ungdomslagen till A-laget.

 

Nu väntar en ny säsong där kvalspel går till ettan och tvåan. Målet är tydligt: vi ska upp.

 

 

Herr
Referat: IFK Hässleholm - Asarums IF FK
FK-Asarum 2-3 (1-2)
2022-08-13 18:09, Herr


Mål: Olle Kjellman Olblad, Armin Culum.

IFK satte ut skorna mot suveräna jumbolaget Asarum hemma på Österås - och det gick som det alltid gör när spelarna inte gör sitt jobb, det blev förlust.
IFK kvitterade två gånger och det såg ut som om det skulle bli poäng, inhopparen Isaac Holmberg sprang sig loss och lade bollen stenhårt mellan målvakten och stolpen, men Asarums-keepern lyckades rädda.
Men så kom Asarum in i IFKs straffområdeännu en gång - och så blev det mål för tredje gången.
IFKs insats var pinsamt dålig och historien upprepar sig, vinst mot topplaget FC Rosengård följs av förlust mot jumbon Asarum.
Så har det sett ut hela säsongen, jätteinsatser mot topplagen och tappade poäng mot samtliga bottenlag.


IFK ställde upp med följande lag: Carl Lundahl Persson - Isak Orajärvi, Mohammed Mbye, Danny Gunnarsson - Teo Helm, Ludvig Hegdal, Armin Culum, Max Nilsson, Max Sandberg - Robin Strömberg, Olle Kjellman Olblad.

I kom kom Hugo Arvidsson, Albin Ekström, Isaac Holmberg och Elliot Nilsson.

IFK vs Asarum IF FK
2022-08-11 10:35
 
Ännu en 05a i A-truppen
2022-08-07 14:48
Meraj Haidari, 17 år, har i sommar flyttats upp i IFKs A-trupp.
Meraj är en ytterst lovande spelare och är den tredje av föreningens 05or som flyttas upp. Först var det Max Nilsson och sedan var det Victor Ahlgren. Max tog en ordinarie plats omgående redan våren 2021 och sedan var det Victors tur -  och han har redan hunnit med en hel del inhopp.
Även Meraj har hunnit hoppa in några gånger, senast bytte Johan Persson in honom i träningsmatchen mot div. 1-laget Lunds BK för ett par veckor sedan.
Nu gäller det för Meraj att ta för sig och allt efterhand få mer och mer speltid.
Meraj är en offensiv spelare som mestadels spelar på vänsterkanten.
 
Denna nyhet presenteras i samarbete med Chille.se - Hitta din nya bäddmadrass hos Chilli!
Herr
Referat: FC Rosengård 1917 - IFK Hässleholm
FC Rosengård-IFK 1-3 (1-2)
2022-08-05 22:56, Herr

Mål: Max Nilsson, Danny Gunnarsson, Jens Lynard.

IFK kom till Rosengårds idrottsplats som seriefemma - och lämnade som serietvåa…
De gulsvartrandiga tog kommandot direkt och redan efter några minuter gjorde Max Nilsson 0-1 på passning Jens Lynard. Mitt i halvleken kvitterade FC Rosengård på straffspark, en mycket välplacerad och IFK-keepern var totalt chanslös.
Danny Gunnarsson, för dagen forward nickade sedan in en hörna från Armin Culum och så var IFK åter i ledningen, 1-2.
Andra halvlek lyfte Rosengård in massor med bollar, men fick ingen utdelning. Istället var det Jens Lynard, som var offensiv värre, som tryckte in 1-3 från absolut minsta möjliga vinkel.
Alla IFKare gjorde en kämpainsats utöver det vanliga och på lördag är det jumbolaget Asarum som kommer till Österås, förhoppningsvis är de gulsvarta lika tända då.
Segersången hördes över hela Malmö och det var kämpen Jens Lynard som ledde styrkorna i omklädningsrummet.
IFK-tränaren Johan Persson var nöjd med grabbarna.

 

FK ställde upp med följande lag: Carl Lundahl Persson - Isak Orajärvi, Hugo Arvidsson, Mohammed Mbye - Jens Lynard, Max Nilsson,  Ludvig Hegdal, Armin Culum, Max Sandberg - Olle Kjellman Olblad, Danny Gunnarsson

I andra halvlek kom Teo Helm, Isaac Holmberg och Hampus Rydh in.

 

 

 

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
U16, 16/08 15:29 
U16, 15/08 12:30 
Herr, 13/08 18:09 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR