SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

Bli medlem i IFK Hässleholm
BLI MEDLEM
5 GULSVARTA MÅL I GRÖN TRÖJA
2022-05-17 15:01
Ifjol lämnade tre duktiga IFK-anfallare för spel i Hässleholms IF.
Tre välutbildade spelare som lirat i den gulsvartrandiga tröjan sen barnsben, Theo Ekström, född 1999, Lucas Johnsson (2001) och Elias Karimi (2002).
I helgen besegrade di gröna nykomlingen Högsby IK från Småland, jumbo i tabellen, med hela 5-1.
Och alla gröna mål kom från dom tre ex-gula: Theo 3, Elias och Lucas.
Vi säger stort grattis till ”våra pågar”, duktiga fotbollsspelare alla tre.
 
Herr
Referat: IFK Hässleholm - Nosaby IF
IFK-Nosaby IF 1-1 (0-1)
2022-05-14 09:12, Herr

IFK fick sämsta tänkbara start i derbymatchen mot Nosaby som tog ledningen redan i fjärde spelminuten. Sen började en jakt på kvittering och visst fanns det en del chanser, men det dröjde till matchens sista minut innan Armin Culum kunde placera in kvitteringen.

I nästa match spelar IFK borta mot Karlskrona på Västra Mark. Nästa hemmamatch är den 25 maj mot Balkan.

IFK vs Nosaby IF
2022-05-10 20:47
 
Herr
Referat: Hässleholms IF - IFK Hässleholm
Hässleholms IF - IFK 2-0 (2-0)
2022-05-06 23:22, Herr

Den stora derbypubliken bjöds på en usel underhållning i årets första derby, få målchanser där båda målvakterna för det mesta stod sysslolösa. Dock fick Hässleholms IF in två mål under inledningskvarten, det första var en hörna som hamnade i mål utan att någon rörde den.
Andra målet var tre meter offside, domaren blåste inte och skottet tog i ryggen på en gulsvart och in i krysset.
Efter detta hände inte mycket. Max Sandberg hade en lobb som var nära att gå in och i andra hade han ett bra läge, men bollen rullade utanför stolproten.
Trots förlusten leder IFK serien, men det var många gulsvarta supporters som lämnade Österås besvikna, med all rätt. Detta eftersom IFK spelat så bra i dom tidigare inledande matcherna, nu vek laget ner sig fullständigt. I nästa omgång tar IFK emot Nosaby IF i en ny derbymatch på Österås.

IFK ställde upp med följande lag: Carl Lundahl Persson - Isak Orajärvi, Hampus Rydh, Danny Gunnarsson - Jens Lynard, Muhammed Mbye, Olle Kjellman Olblad, Armin Culum, Max Sandberg - Max Nilsson, Robin Strömberg.

I andra halvlek kom Ludvig Hegdal och Albin Ekström in.

Månadsbrev Maj
2022-05-05 21:13

Allmänt (Henrik Jönsson)

Vårmarknad på stan betyder IFK-auktion. Så härligt att efter två års ofrivilligt Corona-uppehåll kunna genomföra auktionen igen. Ett stort tack till alla gamla IFKare som engagerar sig så att detta blir ett så bra evenemang! Och givetvis ett lika stort tack till alla företag som skänkt sakerna som auktionerades ut.

 

A-laget (Johan Persson)
5 matcher har vi spelat av säsongen, 4 vinster och 1 oavgjord. Tycker vi har gjort bra prestationer i samtliga matcher, sen finns där perioder i matcherna där vi måste bli bättre i.
Vi fortsätter jobba hårt i veckorna där mycket av fokus ligger på att hålla fysiken uppe, plus att jobba på bitar i vårt spel. I truppen ser det bättre ut, Ludvig har haft problem med en häl men är påväg tillbaka, Victor Holmberg vred till ledbandet i knäet och fortsätter köra rehab, glädjande är att Hugo Arvidsson är tillbaka och gjorde sina första minuter i år mot Österlen förra matchen. Näst på tur väntar derby mot HIF där vi har revansch att ta efter 2 förluster från förra årets seriespel, vi är laddade och ser framemot en bra match.

 

U-19 och Akademin (Daniel Nilsson)

U19

Vi har fått en hyfsad start på tävlingssäsongen, där vi är med på övre halvan och slåss. Under inledningen av serien har vi fortsatt matcha ett ungt lag som vi tror och hoppas ska ta stora utvecklingskliv under säsongen. Vi har som målsättning att vara med och tävla om kvalplatser uppåt till hösten. 

 

Akademin

Vi fortsätter att fokusera på att utveckla och utbilda våra spelare och ledare i föreningen. Ett fint kvitto på att vi har en bra verksamhet är att under maj har tre 05:or blivit uttagna till regionalt-läger på Bosön och två 06:or till regionalt-läger i Sundsvall. Vi har även spelare född -07 som blivit uttagen till en skånesamling. Fantastiskt kul! Glädjande är även att Hanna Sjödahl, med klubbtillhörighet Vittsjö och IFK, är uttagen till landskamper med 06-landslaget. 

 

 

U-lagen (Jonas Enetjärn m.fl.)

April månad innebär seriestart och gräspremiär. Dessutom har vi av tradition vår årliga inskrivning av nya IFKare. I år vände vi oss till killar som är födda 2016 och 2017. I år var även FC Hessleholm med och skrev in ett antal tjejer i samma ålder. Ett 20-tal nya fotbollsstjärnor kom ner till klubbstugan med föräldrar och syskon i släptåg och gick därifrån med en IFK- T-shirt och höga förväntningar på första träningen. Den ägde rum måndag 25 april kl 17-18 och fortsätter varje måndag fram till sommaren. Vladde, Simon och Djavit är nya ledare för detta glada gäng och det finns plats för fler. 

De stolta killarna i U8 har haft sina första matcher i IFK-tröjan och alla övriga lag har kört igång sina respektive serier. 

Ta vägen förbi F-planen på Österås valfri vardagskväll i veckan och upplev äkta fotbollsglädje! 

DERBY PÅ FREDAG - VI SES PÅ ZUPERBOWL
2022-05-04 16:20
Derby Hässleholms IF-IFK Hässleholm fred 6/5 kl 19.00 - då laddar vi upp på ZUPERBOWL, en lång frispark från Österås.
Vi ses 17.00, eller när du kommer loss
…sen vandrar vi till Österås och ställer oss i IFK-klacken! - med Patrik och Magnus med trumman…
Välkomna!
Helsingborgs IF - IFK Norrköping
2022-05-04 10:51
Anmäl dig genom att swisha 250 kr till 123 179 0534 och ange namn, 
eller ring Lennart Månsson 0708/810108
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
U16, 19/05 18:45 
U16, 19/05 15:34 
U16, 16/05 18:57 
Herr, 14/05 09:12 
U16, 13/05 06:31 
U16, 11/05 21:11 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR