SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

Bli medlem i IFK Hässleholm
BLI MEDLEM
Referat: Österlen FF - IFK Hässleholm
Vinst mot Österlen
2023-10-01 17:16
Målskyttarna Jussi och Isak med bäste spelaren Victor, Amir som fick premiärspela och lagledarna Jörgen och Johnny

Med Victor Ahlgren och Robin Strömberg avstängda tog Thuvesson plats som mittback och Amir Ramanovski gick in i IFKs anfall. Amir gjorde därmed sin första seriematch från start.

 

De första 20 min bjöd inte på några spännande sekvenser. Men så lade Olle upp för Jussi strax utanför straffområdet och Jussi drog in bollen invid stolpen och 1-0 till IFK. Men det gick bara en minut innan en hemmaspelare sköt, bollen tog på en IFKare och gick i en fin båge i mål. 1-1.

 

Kort därefter fick Amir ett jätteläge men målvakten räddade. Returen gick ut igen till Amir, som där skulle haft en straff med sig då han blev ganska brutalt tacklad i ryggen. Märkligt nog friade domaren, men Amir blev liggande i vad som såg riktigt otäckt ut. Amir fick tas ut på bår och debuten slutade efter bara 25 min. Cred till domaren som efteråt tog på sig att det blev fel och borde dömt straff.

 

När spelet kom igång efter ett långt uppehåll ersattes Amir av Adham.

 

I andra halvlek var Österlen nöjda med att stå rätt i positioner och hålla tempot nere, och ställde om när läge gavs. Just så blixtrade Österlen till med ett skott som Stulic fick göra en grym räddning på, ända uppe i krysset.

 

Jan Al Salo bytte av Edvin och tog en central defensiv roll på IFKs mittfält och löste det bra med ett moget spel.

 

IFK slarvade en hel del och gav bort bollen. Bla. kom en hemmaspelare fri i vänster ytterläge men Stulic kunde rädda. Så efter 81 min byggde IFK igen upp ett fint anfall, med spel i mitten, instick till vänster till Olle, som lägger in i boxen, Jussi avslutar, målvakten räddar, och returen petar Ora in. 2-1 till IFK.

 

Ora och Hampus ersattes av Linus Roslund och Victor Holmberg och IFK kunde ganska kontrollerat spela av resten av matchen.

 

Alla spelare gör gedigna insatser idag. Stulic får utses till bäste spelare med åtminstone två räddningar som mycket väl kunde resulterat i mål.

 

Johan Persson:
”Vi gör en bra bortamatch och är det hetare laget. Vi gör ett par förändringar i laget både inför matchen och med Amirs tidiga skada, men vi löser det och hanterar Österlen på ett bra sätt.”

 

Victor Stulic - Elmar Lindkvist, Axel Henriksson, Marcus Thuvesson, Axel Winberg, Jussi Tikkanen, Edvin Nilsson, Isak Orajärvi, Amir Ramanovski, Olle Kjellman Olblad, Hampus Nilsson

 

Felix Persson, Victor Holmberg, Linus Roslund, Jan Al Salo, Adham El Youssef, Ali Reza Nazari

Stötta IFK -Bli blodgivare!
2023-09-26 15:03
Tillsammans med Sparbanken Skåne så vill vi öka antalet blodgivare. För varje ny blodgivare skänker Sparbanken Skåne 1000 kr till IFK Hässleholm. 
I första hand är detta en behjärtansvärd insats för att få fler blodgivare men samtidigt stöttar du IFK Hässleholm som förening.  Gör skillnad, bli blodgivare och var med och rädda liv.
 
Levins Cup 2023
2023-09-25 16:23
Prisutdelningen efter avslutad cup inför en välfylld läktare.

I helgen var det finaldag av årets upplaga av Levins Cup på Österås E-plan. Tidigare under året har det arrangerats cupdagar av Vinslövs IF, Sösdala IF och Hässleholms IF.  Elva föreningar var med den sista dagen, 42 lag med totalt 240 barn i åldrarna 6-7 år spelade 82 matcher och ännu flera mål gjordes.
Vem vann då? Det gjorde alla de som fick tåga in på A-planen inför hundratals jublande anhöriga när de fick sina medaljer. Tack till våra U16-killar som dömde alla matcher. Störst TACK till alla tjejer och killar som gjort sina första fotbollsmatcher i år! 

/ U-sektionen 

Referat: IFK Hässleholm - IFK Malmö FK
IFK Hässleholm - IFK Malmö 2-1
2023-09-22 23:06

Skakigt men vinst mot IFK Malmö

Första 20 min var spelmässigt mestadels IFKs som skapade ett par bra lägen, men även Malmö kom till vassa avslut.

 

Efter 25 min kom matchens dittills delikatess när Edvin elegant glidtacklande bröt och direkt frispelade Orajärvi, men som fri i straffområdet försökte göra bort försvaren istället för att avsluta. Istället fick Malmö minuten senare en omställning och ett skott som touchade Ahlgren in i mål och så stod det 0-1.

Så i 37e min utjämnade IFK när Edvin spelade Jussi, som snett bakåt nådde Ora, som i sin tur lade upp till Olle som kunde sätta 1-1. Mycket snyggt!

 

1-1 stod sig till paus och där passade IFK på att göra ett byte då Thuvesson ersatte Hampus.

Andra inleddes med slarvigt IFK-spel som gav ett par riktigt farliga lägen för bortalaget, och med lite marginaler på sin sida kunde Malmö mycket väl tagit ledningen.

 

Istället var det genom fint spel mellan Elmar-Edvin-Ora-Jussi som Olle serverades bollen vid straffområdeslinjen och därifrån drog upp 2-1 i krysset.

 

Olle, som skulle utses till matchens lirare, har strax efter målet ytterlig en fin prestation då han kämpar med två bortaspelare, vinner den kampen, slår en crossboll till Edvin i straffområdet, som gör bort sin försvarare och skjuter i ribban.

 

Istället för att matchen där blir avgjord, så går IFK istället ner på knäna. Malmö gör ett 4-mannabyte och sedan ett byte till och skapar flera farliga lägen.

IFK bytte in Jan Al Salo mot Edvin, Amir Ramanovski mot Jussi och Adham mot Axel H och kunde rida ut stormen. Mycket tack vare Victor Stulic som på slutet svarade för en bra räddning när en Malmöspelare kommer fri. Stulic som var bra matchen igenom.

”Vi gör ingen topp-prestation idag” säger tränare Johan Persson. ”Vi har gjort flera bra matcher i rad nu och då kommer det förr eller senare en sämre prestation. Det gör det idag, men det är starkt att vinna även när det inte stämmer fullt ut.”

 

 

IFKs lag idag 

Victor Stulic - Elmar Lindkvist, Axel Henriksson, Viktor Ahlgren, Axel Winberg, Jussi Tikkanen, Robin Strömberg, Edvin Nilsson, Isak Orajärvi, Olle Kjellman Olblad, Hampus Nilsson

Felix Persson, Victor Holmberg, Linus Roslund, Marcus Thuvesson, Jan Al Salo, Amir Ramanovski, Adham El Youssef

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
U17, 01/09 18:30 
U17, 28/08 08:52 
U17, 20/08 20:18 
U17, 19/06 21:52 
U17, 12/06 21:25 
U17, 10/06 08:32 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR