Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Fotboll

Välkomna på IFK-fest
Anmäl dig till IFK festen senast 9/11 men gärna så fort som möjligt. Platserna är begränsade.

Varmt välkomna
U16
Armin Culum till landslagsläger
2019-10-17 20:04, U16
Armin Culum

IFK:s underbare lirare Armin Culum, 16 år, är uttagen till landslagsläger för pojkar födda andra halvåret 2003. Ett läger på Bosön i Stockholm 28-30 oktober. 


Förbundskapten Roger Franzén har kallat 33 spelare och förutom Armin är ytterligare fem skåningar kallade: Nils Arvidsson, Helsingborgs IF, Vilgot Carlsson, Helsingborgs IF, Simon Fröjdh, Malmö FF, Hugo Bolin, Malmö FF och Mallek Shraim, Landskrona BoIS. Som ni ser är det förutom IFK Hässleholm endast de stora klubbarna som bidrar.


Armin sällar sig till en exklusiv skara IFK-are som deltagit i olika landslagssammanhang och det fanns en tid då IFK levererade landslagsspelare varje år. Som mest var det sju år i följd: 1978 Daniel De Stefano, 1979 Tobias Linderoth, 1980 Christian Fegler, 1981 Daniel Nicklasson, 1982 David Eek, 1983 Jon Jönsson och 1984 Andreas Dahl.


Nu är det Armins tur. Jättekul för såväl Armin som för IFK och vi önskar lycka till på lägret.


IFK Hässleholm


Levins Cup
Avslutning Levins cup 2019
2019-10-16 09:51, Levins Cup
Levins Cup 2019

Söndagen den 13/9 avslutades detta års upplaga av Levins cup nere på Österås. Cupen för knattar i 7- och 8-års åldern och för lag inom Hässleholms kommun med omnejd. Levins cup är ett av kommunens största, återkommande arrangemang och skapar kontaktytor mellan föreningarna i en positiv anda.

 

Levins cup bjuder på fotboll när den är som allra bäst med tårar, svett och mycket glädje. IFK vill passa på att tacka de föreningar som genomfört andra fina cuparrangemang under året, övriga deltagande föreningar för Ert engagemang för fotbollen i NÖ Skåne och för knatteverksamheten, deltagande föräldrar och släktingar, domarna samt till sist givetvis – BARNEN för sitt slit och de LEDARE som lägger ner ett otroligt IDEELT arbete för att utveckla andras barn och fotbollen i kommunen. Vi hoppas att flickorna och pojkarna fått med sig en extra kick och fina fotbollsminnen från året som gått.

 

Levins cup skapar grogrunden för framtida fotbolls- och idrottsintresse och är ett viktigt arrangemang för kommunens yngsta. Det är även ett viktigt arrangemang då det ger yngre spelare möjlighet att prova på domarrollen och att ta ansvar inför yngre spelare. Sist men inte minst är lagidrotten i allmänhet och Levins Cup i synnerhet en viktig mötesplats för föräldrar där goda värderingar kan kommuniceras och även en inkörsport till det så viktiga föreningslivet.

 

Vi tar gärna emot lite feedback från årets cup. Positiv såväl som negativ. Gå även in i bildgalleriet och kolla på fler bilder från tidigare cupomgångar. Många av dessa spelare kommer representera kommunens lag långt in i framtiden.

 

De som aldrig sett fotboll på Levins cup har aldrig sett riktig fotboll.

 

Kallelse till möte för 2020 kommer under januari/februari. Väl mött då och lycka till med skapandet av nya lag och framtidens stjärnor.

 

U-sektionen/IFK Hässleholm

Kvalitetsarbete med nytt motto - "IFK - Bättre tillsammans"
2019-10-13 21:08

Den arbetsgrupp som IFKs styrelse har tillsatt för att starta upp och driva ett långsiktigt kvalitetsarbete har nu tagit ytterligare steg. Vid det senaste styrelsemötet den 8 oktober antogs bl.a. en reviderad vision. För att IFK skall leva upp till denna vision antogs även en strategi som lyfter fram flera viktiga områden, samt en värdegrund för föreningens alla medlemmar. Steg för steg kommer vision, strategi och värdegrund nå ut till alla ledare, spelare, föräldrar, sponsorer, och även andra som samarbetar med föreningen.

Under oktober/november kommer arbetsgruppen bjuda in tränare och ledare till samtal kring dessa frågor och hur vi tillsammans kan utveckla och förbättra verksamheten. En del saker är redan startade, t.ex. ett projekt för att skapa en långsiktigt hållbar utbildningsmodell. En inbjudan är redan skickad till tränare och ledare med ett erbjudande att gå Tränarutbildning C som syftar till att stärka de som har hand om 6-12-åringar, samt de som siktar mot en tränarroll för äldre ungdomar. Fler utbildningar inom olika områden kommer att erbjudas framöver.

Vi vill kunna erbjuda bra fotbollsutbildning och vi har en ambitiös målsättning, men vi behöver också fler som vill vara med att hjälpa till att utveckla föreningen och verksamheten. Vi kommer att göra detta under mottot ”IFK - Bättre tillsammans”. 

Vill du vara med och skapa en bra miljö och en bra fotbollsutbildning för våra ungdomar? Är du nyfiken på vad som är på gång men inte riktigt säker på om du har tid eller tillräcklig kunskap? Skicka då dina frågor eller funderingar till: battretillsammans@ifkhassleholm.se. Vi svarar gärna på dina funderingar och är övertygad att det finns saker som just Du kan bidra med.


På arbetsgruppens och styrelsens vägnar

Stefan Holmberg

IFK spelar division 2 även 2020
2019-10-12 16:57
Efter att ha vunnit dagens hemmamatch mot Råslätt står det klart att IFK spelar division 2-fotboll även 2020.

Vi tackar alla IFK:are för säsongen 2019 och hoppas träffa er alla på IFK-festen den 16 november. 

Innan fotbollssäsongen avslutas helt spelar vårt U19 två kvalmatcher till. På lördag 19/10 kl. 14.00 möter vi Hässleholms IF hemma på Österås i den sista kvalmatchen. Kom och stötta IFK! 
Korrigering i IFK-Tipset
2019-10-10 18:06

Till skillnad mot vad vi meddelade innan idag så är faktiskt inte striden om andraplatsen i IFK-tipset över!

 

Ställningen i toppen (och inom parentes tipset inför sista matchen) är som följer nedan, och innebär att Zenons ledning är ointaglig. Detta eftersom de jagande har tippat samma resultat som Zenon i avslutande matchen. Men Gunbritts utannonsering som klar 2a var alltså fel! Ursäkta den här försmädliga missen i resultatrapporteringen!

 

13 rätt

Zenon Rokicki (1)

 

12 rätt

Gunbritt Månsson (1)

Oskar Jönsson (1)

Dan Englund (1)

Anders Karlsson (1)

Tommy Karlsson (1)

 

11 rätt

Leif Linderoth (1)

Nils Larsson (1)

Marie Andersson (2)

Simon Paulin (1)

Per Erik Pettersson (1)

Bodil Johansson (1)

Urban Jönsson (1)

Dags för sista hemmamatchen!
2019-10-10 11:15
Välkomna ner till Österås och heja fram våra killar i den sista matchen på Lördag!
Nyheter från våra lag
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR
 
 
Gilla oss på Facebook