Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Fotboll

Hemsidan uppdateras
Hej alla besökare!

Den största omorganisationen av hemsidan är klar. Om ni har några funderingar eller önskemål med sidans innehåll eller omfattning så ber vi er kontakta oss med dessa. Vi arbetar kontinuerligt med att få till hemsidan så bra som möjligt.

Det är för er som hemsidan finns, därför är era synpunkter viktiga för oss!

Skicka gärna er respons till ifk.hassleholm@telia.com
Talangträningen 2019
2019-07-16
Hur anmäler jag till Talangträning 2019?

Inbetalning till BG:
Sätt in 795kr på 469-3867 Markera betalningen med Talang + deltagarens namn.


Inbetalning Swish:
Skicka 795kr till 123 179 0534. Skriv Talang + deltagarens namn.


När du betalt in så behöver vi få lite information om deltagaren. Gå in på denna länk och fyll i formuläret: 
Anmälan Talangträning 2019

Tröjorna från Sommarskolan
2019-07-08 07:53

Äntligen är tröjorna helt på plats !

Ni som medverkade på Sommarskolan 2019 har nu möjligheten att hämta era tröjor i 
IFK Hässleholms klubbstuga. 
Om ni har svårt att komma till klubbstugan och hämta tröjorna så ber vi er kontakta oss
på ifk.hassleholm@telia.com så kan vi lösa det!

Vi ber om ursäkt för fördröjningen av tröjorna !

Kansliet har Sommaröppet,

ve 29 Mån + Tis  Kl 9-13
ve 30 Mån + Tis + Ons + Tor  Kl 9-13
ve 31 Mån + Tis + Ons + Tor  Kl 9-13

//Kansliet
Sammanslagning av åldersgrupperna U03/16 och U04/15
2019-07-07 15:58

IFK Hässleholm slår nu samman åldersgrupperna U03/16 och U04/15 inför höstens seriespel. (Laget kommer framöver heta enbart U16.) Anledningarna är främst dessa.


 • U03 kvalificerade sig inför hösten att spela serierna U16 Skåne A och U16 Skåne B. För att klara konkurrera på den nivån krävs ett tätt samarbete med U04-spelare.

 • För att ge ALLA spelare samt överåriga med dispens, möjlighet att fortsätta spela på egen nivå och utvecklas i sin egen takt kommer U16 även spela i U16 Lokal serie A. Detta innebär att spelarna i U16 har tre olika lag att spela i och att alla får möjlighet att spela fotboll på sin egen nivå.

 • Numerären (antalet spelare) i U04 ligger på en kritisk gräns för spel i två serier. Detta har inneburit väldigt många matcher för ett fåtal spelare och att samarbete med andra lag försvårats. Alla har dock fått spela match.

 • Ledarna i U04 är ganska nya och de mår bra att komma in tillsammans med erfarna ledare. På så vis kan de få chansen att utvecklas i en trygg miljö
 • Med en sammanslagen grupp kan U03/04 fortsätta leverera spelare till föreningens äldre lag utan att det nämnvärt påverkar lagens möjligheter att få bra matcher i de egna serierna.
 • U04-spelare som vill framåt får nu större möjligheter att bli konkurrera om platser och bli uttagna i föreningens äldre lag (U16, J, A-lag)
 • U04-spelare kommer garanterat hamna i en mycket vass träningsgrupp där de kan ta större kliv i jämförelse med hur det varit tidigare
 • U03-spelarna kommer känna flåset i nacken och kanske lägga på ett extra kol också 😊.


Förändringen innebär vissa utmaningar också. De är bl.a:


 • Träningsgruppen blir stor och det kommer krävas indelning i mindre grupper på träningarna. Andelen ledare som kan hjälpa till med detta är dock tillräcklig. Förutsättningarna att lösa detta är goda.

 • Många spelare på träning kräver mycket fokus och koncentration från både spelare och ledare för att träningen skall bli bra. Tydlighet när det gäller regler och hur vi skall bete oss på träning och mot varandra samt eventuella konsekvenser då det inte funkar kommer vara nödvändig.

 • Spel i tre serier innebär mycket matchande. Det blir dock inte lika ofta för den sammanslagna åldersgruppen som för åldersgrupperna var för sig. Det finns trots detta utrymme att  ta in nya duktiga spelare som är nyfikna på hur vi arbetar och som vill utvecklas.

 • Förändringar är alltid svåra och det gäller att få alla spelare, ledare och föräldrar att sluta upp kring denna förändring och hänga med för spel även i höst. Beslutad åtgärd gynnar främst spelare som vill framåt och utvecklas.

 • Några kanske väljer att hoppa av, men då skapar det möjligheter för andra befintliga eller nya spelare som vill ta möjligheten att konkurrera om platser i samma lag och serier som U16 levererat spelare till under våren.

 • U16-gruppen måste fortsatt ge duktiga killar från U05/14 chansen till spel på högre nivå. Med Fredrik Ahlgren vid rodret blir det inte svårt, men det skall göras och det gör sig inte självt. 

Vi hoppas att alla skall tycka detta blir bra och att det skapar ännu bättre fotbollsmässiga utmaningar för samtliga killar i U16.


//Ledarna i U16


U04
Sammanfattning U04 våren 2019
2019-07-07 15:53, U04

U04/15 har genomfört vårens matchspel på ett fantastiskt bra vis. Nedan presenteras lite vad laget presterat denna vår.


U04/15 hade två lag i seriespel. Man deltog i U15 Skåneserie B där man fick en mittplacering. Laget har potential att ligga högre i denna serie. Man deltog även i lokal serie B men eftersom truppen är på gränsen till för liten och då många spelare i truppen deltar i bägge serierna så vanns denna serie överlägset. Här kan vi konstatera att vi spelade i fel serie.

 

Under året har U04 levererat spelare till dessa lag i föreningen:


U16 Skåne A: 1 st. spelare har deltagit vid ett tillfälle. Konfirmationsläsning samt spel i eget lag har hindrat fler chanser för denna och andra spelare.


U16 Lokal A: 9 st. olika spelare har deltagit vid ett tillfälle. Liksom ovan har konfirmationsläsning samt spel i eget lag hindrat fler från chanser till spel.


U15 Skåne B: De flesta i truppen har deltagit. Här har även 6 olika spelare från U05/14 deltagit.


U15 Lokalt B: De flesta i truppen har deltagit.


I U04-truppen finns det spelare som har potential att konkurrera på högre nivå. Det har dock varit svårt att få till samarbeten både med U03 och U05 under våren bland annat pga. spel i två serier. Å andra sidan har alla i truppen fått matcher kontinuerligt. Åldersgruppen kommer slås samman med U03. En särskild nyhet ägnas åt detta.

//ledarna
U16
Sammanfattning U03 våren 2019
2019-07-07 15:45, U16
U16/03

U03/16 har genomfört vårens matchspel på ett fantastiskt bra vis. Nedan presenteras lite vad laget presterat denna vår.


U03/16 har haft två lag i seriespel under våren. Man deltog bl.a. i U16 Skåneserie A där man hamnade mitt i tabellen. Det finns potential i truppen att gå hela vägen i denna serie och att i höst kvalificera sig för kvalspel till nationell U17-serie. Huruvida det är önskvärt i föreningen inför nästa år får vara osagt än så länge men det skadar inte med en hög målsättning och att vi ger oss själva chansen. 

U03 deltog även i den lokala norra serien och där slutade man etta efter enbart vinster samt 49-9 i målskillnad. Här skall tilläggas att laget klarade detta (oftast) med hjälp av killarna från U04 och inte med spelare i truppen som klarar spel på högre nivå.


Under året har U03 levererat spelare till dessa lag i föreningen:

U19 nationell div. 1: 6 st. olika spelare har spelat mellan 1-5 matcher. Några från start. Serien är inte slutspelad.


U19 lokal div. 2: 16 st. olika spelare har spelat mellan 1-5 matcher och tagit stora roller i laget. Många har spelat från start. Laget hamnade på fjärde plats i denna serie med smak på mer.


U16 Skåne A: 22 st. olika spelare har spelat 1-9 matcher i denna serie. 12 st. av dessa spelare har inte deltagit eller spelat maximalt två matcher i den lokala serien.


U16 Lokal A: 22 st. olika spelare har spelat 1-8 matcher i denna serie.


Inom 1-2 års sikt ser vi ledare potential för några av våra spelare att prova på träning och match med A-laget och på ytterligare några års sikt och efter juniortiden så finns det i truppen ett flertal spelare som kan bli aktuella för spel i IFK Hässleholms A-lag på nuvarande nivå.

I höst kommer U03 slås samman med U04 för att dels klara de serier som U03 kommer spela men även för att ge spelarna i U04 bättre förutsättningar för att utvecklas. Mer om detta i en separat nyhet.

//ledarna
Herr
Referat: IFK Hässleholm - IFK Berga
IFK Hässleholm - IFK Berga 3-0 (0-0)
2019-07-06 22:56, Herr
IFK Hässleholm avslutade vårsäsongen med att besegra Berga med klara 3-0 hemma på Österås. Efter en intensiv första halvlek var det IFK som hade mest spets i sitt spel och kunde avgöra med tre mål i andra halvlek. 
Nyheter från våra lag
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR
 
 
Gilla oss på Facebook