SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

JOHAN DAHLIN TILL IFK
2021-02-17 07:05

Johan Dahlin till IFK Hässleholm - men ”bara” som målvaktstränare - den landslagsmeriterade stjärnmålvakten fortsätter vakta MFF-målet när han blir frisk.
Johan, som fyller 35 under kommande säsong, har kontrakt över ytterligare tre säsongen med Malmö FF och har opererat sin axel och för närvarande är det rehab som gäller.
-Ja, det är mycket rehab just nu så det blir skönt att fokusera på nåt annat, om jag sen pluggar till advokat eller är målvaktstränare i IFK har ingen betydelse, förklarar Johan och fortsätter: Det är ju inte så att jag slutar när jag är tillbaka i spel i MFF, även om vi får anpassa mina målvaktsträningar till situationen i MFF…
-Jag tycker det skall bli jättekul, när Johan frågade tvekade jag aldrig…
Och Johan, det är IFK:s huvudtränare Johan ”Sheriffen” Persson.
Och herr Dahlin och Persson är sambo med två tvillingsystrar från Hästveda, Persson bor i Hästveda och Dahlin i Hässleholm, ett par långa målvaktsutkast från Österås.
-Jag trivs redan i IFK, det är många kärvänliga personer i klubben, säger Johan som genomförde sin första träning med IFK igår kväll.
Och svågern är nöjd?
-Jag är extremt glad över att Johan tackade ja, bedyrar Johan ”Sheriffen” Persson.

Johan Dahlins karriär:

-2003 Trollhättans FK
2004 Åsebro IF
2005-09 FK Lyn
2008Trelleborgs FF (lån)
2009-2013 Malmö FF
2014 Genclerbirligi
2015-17 FC Midtjylland
2017- Malmö FF

Landskamper:
24 U21
4 A
Månadsbrev februari
2021-02-01 13:07

Allmänt

 

Vi säger välkomna till ett nytt år med IFK! 

Vi vill gärna att 2021 blir året som du engagerar dig i IFK. Man behöver inte sitta i styrelsen för att vara engagerad, utan vi har många spännande saker på gång där vi gärna vill ha dig med. Eller kanske du känner någon som tycker det är kul att få en massa nya vänner och samtidigt göra en insats i IFK?

Inventeringen som genomfördes igår på Maxi är ett bra exemple på hur vi är starka och har trevligt tillsammans. Inte nog med att ni gjorde en viktig insats för en viktig sponsor, ni lärde förmodligen känna personer i klubben som ni tidigare inte träffat. Tusen tack till alla er som hjälpte till, en del med mycket kort varsel. Ni är alla vardagshjältar!

Det finns säkert en och annan nybliven pensionär som funderar på vad man ska göra på sin fritid. Hör av er till någon inom IFK, Mia på kansliet, eller någon i styrelsen. Ni hittar kontaktinformation på hemsidan, men den enkla varianten är att skicka ett mail till styrelsen@ifkhassleholm.se. Berätta vad ni är intresserad av, och förmodligen duktigt på, så tar vi ett snack och ser om vi kan göra tillsammans.


Vi vill även slå ett slag för arbetet med vår värdegrund inom IFK, vilket ni kan läsa om på hemsidan under Föreningen. Under februari kommer arbetet att startas med flera aktiviteter som involverar spelare, tränare och ledare. 


A-truppen (Johan Persson)


Nu har vi varit igång ca 3,5 vecka av försäsongen, vi är inne i en tuff träningsperiod nu, och killarna får kriga på ordentligt. Jag är väldigt nöjd med killarnas inställning och kämparglöd. Just nu ligger träningsfokus för det mesta på det fysiska, att bygga upp en grund, där kommer vi ligga ett par veckor till.


På spelarsidan har vi fått in Daniel Kardum från WMA IK, och det är vi väldigt glada för. I Daniel får vi en stark, etablerad och klok spelare som har rutin både från division 1 och flera säsongen från division 2. Vi är också väldigt nöjda med att vi har lyckas förlänga kontraktet med Amel Crnalic. Amel har fina kvaliteter som vi hoppas han får ut under årets säsong.

Truppen börjar ta form och jag tycker den ser väldigt intressant ut, vi tittar på någon position till innan vi är färdiga. Nu väntar vi på att dra igång träningsmatcherna, Corona restriktionerna gör att vi än så länge inte får spela.

 

U19/akademi (Daniel Nilsson)

 

U19 har dragit igång försäsongen. I år har vi skrivit kontrakt med ca 22 spelare vilket ökat nivån i gruppen. Vi arbetar ständigt för att utveckla verksamheten och ta kliv både som lag och som individer. Vi har under uppstarten haft två spelare från U19 i träning med A-truppen varje vecka.  U17 har på samma sätt skickat upp spelare till oss. Vi ser det enbart positivt att integrera träningen på detta sätt.

 

Akademin

Akademin hade uppstartsmöte i veckan med alla spelare och ledare. Johan Persson var på plats (digitalt såklart) och presenterade sig själv och sitt sätt att se på fotboll. Vi är inne i slutfasen av projektet ”arvoderade tränare” och hoppas snart kunna presentera resultatet. Vi ser fram emot ett spännande 2021, där vi alla tillsammans ska fortsätta jobba med kvalitet framför kvantitet.

 

U-lagen (Jonas Enetjärn m.fl.)

 

Det nya året börjar som det förra slutade, enbart träning tillåtet. Dessutom med en begränsning att träningsgruppen bara får bestå av 8 st killar/övning. En utmaning för oss ledare att få ihop meningsfulla och utmanande träningar. För de yngsta lagen innebär det inte så stor förändring eftersom träningarna ofta består av olika stationer och grupperna naturligt roterar. För de äldre lagen innebär det att "stort spel", nötandet av positioner mellan lagdelar, förflyttningar etc. får vänta tills direktiven ändras. Även matchspel får vänta. Något vi längtar mycket efter!

Förutom att vi begränsats av Corona så ställde snön till det lite i januari med några inställda träningar som följd. 

Alla våra U-lag är igång med utomhusträningen. Några lag tog chansen att gå in i Qpoolens värme när det blev tillåtet i slutet av månaden. 

I de äldre lagen (U14-U15-U17-J) lyfts några killar upp i ett äldre lag för att de ska få känna på ett tuffare tempo och få chansen att utmanas och utvecklas. Sedan tar de med sig sina erfarenheter tillbaka till sina egna lag igen och höjer nivån där.

U14 hade vid en träning besök av Vittsjös anfallare Paulina Nyström som instruerade killarna i skott och avslut. Ett uppskattat besök som säkert kommer upprepas. 

Nu hoppas vi på att vi snart får komma igång med "vanliga" träningar och matcher igen!

Kardum - en rutinerad kille
2021-01-29 23:19

IFK:s senaste nyförvärv är en kille med rutin, Daniel Kardum, 30 år.
Daniel som är processoroperatör började lira boll hemma i Arkelstorp där han snabbt hamnade i VMA:s A-lag och har var med när klubben med den fantastiskt idylliska idrottsplatsen tog steget upp i div. 3 - och mötte IFK på Österås.
Sen fortsatte karriären i Kristianstads FF, hem till VMA igen, sedan IFK Osby där han spelade seriefinal på Österås mot IFK.
-IFK vann med 4-0, minns Daniel och försöker se deppad ut…
Sedan blev det Nosaby IF och Kristianstads FC och så VMA igen - och nu IFK.
Men det är inte första gången IFK försöker värva Daniel.
-Jag har varit i klubbstugan en gång tidigare, men då kändes det inte rätt, men nu är jag sugen säger Daniel och drar på sig den gulsvartrandiga IFK-tröjan.
Och nye tränaren Johan ”Sheriffen” Persson välkomnar Daniel med en” coronahälsning”.
Wilgot Adamsson 28/6 1944 - 13/1 2021
2021-01-22 21:35

En skyttekung har lämnat oss, Wilgoth Adamsson blev 76 år, IFK Hässleholm har sorg.
Wilgoth växte upp i Hässleholm i en familj med stort IFK-hjärta, hans pappa Bertil och hans sex bröder var alla gulsvartrandiga och alla spelade fotboll i IFK utom farbror Rune.

Wilgoth började i pojklaget, fortsatte i juniorlaget och redan som 17-åring fick han göra debut i A-laget, där han behöll sin plats som center i femmannakedjan under hela 60-talet. 
Wilgoth spelade också i Skånes landskapslag för juniorer tillsammans med legendaren Bosse Larsson och Wilgoth var även duktig handbollsspelare i IFK Hässleholms helvita lag som var framgångsrika under dessa år. 

När IFK fyllde 100 år 2005 och gav ut en jubileumsbok porträtterades Wilgoth av sin gamle lagkamrat från IFK-pojklaget ,Claes-Allan Lundin, yrkesverksam som journalist på Norra Skåne och sedermera Kvällsposten i Malmö.
På Claes-Allans fråga om roligaste minnet blev Wilgoths svar: - Bland många fantastiska minnen så väljer jag nog när jag gjorde 5 mål på Hässleholms IF i en Norra Skåne Cupfinal på gamla Göingevallen, vi vann med 6-2, NSk-cupen var stor på 60-talet…

Den ljuslockige ynglingen hade målkänsla och formligen öste in mål, vann skytteligan och karriären fortsatte i bland annat Helsingborgs IF och Emmaboda IS och under tiden utbildade han sig och under stora delar av vuxenlivet bodde sedan Wilgoth med hustrun Majvi och dottern Kristin i Luxemburg och Bremen, där han var teknisk chef för det amerikanska företaget RPM.

Under åren ute i Europa missade Wilgoth aldrig att besöka IFK:s hemmamatcher när han gästade hembygden - och när han sedermera åter bosatte sig i Sverige blev det i Skyrup utanför Tyringe - och väl på hemmaplan tog han åter upp kontakten med sin gamla klubb och såg IFK:s matcher på Österås och han var också verksam i föreningen Gamla IFK-are där han satt i styrelsen fram till frånfället i veckan.

Omtyckt av alla och med en bred kunskap var han populär i gubbagänget, handlade det om att ställa upp och sälja lotter utanför ICA Kvantum eller att sälja julgranar utanför ICA Maxi, ja då var Wilgoth med. Hans sista, för IFK välgörande insats, var just julgransförsäljning för en knapp månad sedan.
Nu blir det inga fler arbetsinsatser för favoritklubben IFK, Wilgoth har hastigt lämnat oss i stor sorg och saknad. 

Undertecknad träffade Wilgoth ett par dagar innan han gick bort och då gladdes han storligen över att Johan ”Sheriffen” Persson blivit tränare och att IFK hade fått hem Danny Gunnarsson.
-2021 blir en spännande säsong, spådde Wilgoth. 
Nu får IFK spela matcher utan att Wilgoth sitter på läktaren.
Och vi är många som saknar honom.

Lennart Månsson, IFK Hässleholm
"Sheriffens” premiärträning
2021-01-07 22:29

Snön vräkte ner över Johan Perssons premiärträning på konstgräset på Österås. ”Sheriffen" och Percy Olsson drillade utespelarna och Ola Wendel körde målvaktsträning med Carl Lundahl Persson och Jacob Holmberg. Alla de nya var på plats och såväl stämningen som intensiteten var god och passningsspelet höll hög kvalité på det vita underlaget. Och en hel del åskådare stod på behörigt coronaavstånd utanför staketet.
Månadsbrev Januari
2021-01-04 23:21

Allmänt (Henrik Jönsson)

 

Det känns faktiskt ganska skönt att kunna lägga 2020 bakom oss. Ett tufft år på flera sätt. 

Ekonomiskt blev det oroligt när Coronan bröt ut och dess konsekvenser blev tydliga med minskade intäkter. Men hårt arbete från många händer, samt stora hjärtan från sponsorer och alla IFK:are skulle visa sig rida ut stormen för 2020. Vi befarar dock att 2021 kommer bli ännu tuffare och är beredda på att återigen kavla upp ärmarna.

Sportsligt avslutades hösten lika oroligt, med negativt kval för A-laget. Även den stormen reds ut efter vinst i första matchen i dubbelmötet, och sedan inställd andra match och istället ett avgörande på skrivbordet hos Fotbollsförbundet. Men vi kunde andas ut och konstatera att vi är kvar i div 2 även kommande säsong.

Tufft var även vårt arbete att sätta en akademi för ungdomsverksamheten på plats. Under året var detta hela tiden ett prioriterat arbete. I december kom så det glädjande kvittot på att vår ungdomsverksamhet håller de kvalitetskrav som ställs, på motsvarande en akademi med en stjärna. Ett fantastiskt utfört jobb av alla som varit involverade under dessa ca 2,5 år som vi drivit arbetet, med just detta godkännande i sikte. Att vi kan erbjuda ungdomarna i Hässleholm med omnejd en fotbollsutbildning som matchar elitklubbarnas, är något vi ska vara väldigt stolta över.

Vår satsning innebär ett ökat behov av personer som kan hjälpa till att utveckla verksamheten inom IFK. Vi återkommer inom kort med ett utskick med mer konkreta områden som vi behöver förstärkning inom.  

 

A-truppen (Johan Persson)

Nu är det dags att dra igång fotbollssäsongen 2021. Det har hänt en hel del sen jag anlände till IFK, vi har fått ihop en tränarstab som jag är väldigt nöjd och glad för att vi lyckas knyta till oss. Percy Olsson, Ola Wendel och Peter Persson, det är en trio med mycket kunskap och stort IFK hjärta.

På spelarsidan har vi i nuläget gjort klart med 5 spelare, Danny Gunnarsson, Hampus Rydh, Max Sandberg, Ivan Danielsson Andonovski och Julian Grozdanovski. Spelare med rutin som har varit med på denna nivån och högre i många år, som jag vet kommer vara en stor tillgång på planen och till våra egna unga killar.

Jag tycker vi har fått till en bra mix på spelartruppen och väldigt nöjd än så länge, sen tittar vi på någon position till här som vi behöver förstärka på.

Den 7 januari gör vi vårt första fotbollspass för säsongen, det ser vi/ jag verkligen framemot.

 

U19/akademi (Daniel Nilsson)

Vi är mitt uppe i att sätta truppen för 2021. Nytt för i år är att vi skriver kontrakt med spelarna för säsongen 2021, där klubben visar att man satsar och tror på spelarna. Träningen drar igång på onsdag och självklart anpassar vi oss efter de nya Corona-direktiven som gäller till den 24/1.

Akademin

Vi är oerhört taggade för att dra igång 2021 och fortsätta bygga, och utveckla, akademin. Just nu fokuserar vi på att se över vilka lag vi har och vilka serier dessa ska spela i. 

Föreningen har gjort klart med ett antal samarbetsklubbar som vi kommer att jobba nära tillsammans med. Vilka klubbar detta är och vad samarbetet innebär återkommer vi med. 

Vi har fortsatt fokus på interna och externa utbildningar och hoppas dessa ska kunna komma igång under våren. 

 

U-lagen (Jonas Enetjärn m.fl.)

Det mesta av verksamheten har gått på sparlåga i december. Den aktivitet som har varit är försäljningen av Bingolotterna i de olika åldersgrupperna och som ger ett bra tillskott till föreningen. Inga cuper eller träningsmatcher för något lag utan bara träningar.

Nedan decemberkrönika från 05:orna får gälla som typexempel för U-verksamheten i IFK och en stilla förhoppning om att 2021 blir något annat än vad 2020 varit.

"December månad har varit en relativ lugn månad där vi gått ner i antal träningar och gjorde vår sista träning för året tisdag 22/12. Vi har haft riktigt bra kvalitet och mycket bra tempo för att vara en lugnare period på fotbollsåret men här ser vi också styrkan
i truppen dvs att spelarna hela tiden driver sig själv och sina medspelare till att bli bättre.

Vi tränare vill också rikta ett stort tack för det ansvar var och en av spelare (och föräldrar) tagit kopplat till Corona, dels under december månad men framför allt under större delen av året, vilket har gjort att vi kunnat träna på som "vanligt" och drivit utvecklingen framåt för grabbarna. Stort tack!

Med tanke på att spelarna ej fick särskilt mycket vila under sommaren i och med matchcampen i Göteborg så får nu spelarna 16 dagars välbehövd
vila över jul/nyår, detta efter ett händelserikt, spännande och fantastiskt fotbollsår rent utvecklings - och prestationsmässigt för 05:orna.

Självklart ser vi fram emot 2021 och allt spännande som har planerats dock hoppas vi såklart på att Corona avtar så att vi kan återgå till det "nya normala" där vi får träna på och matcha som "vanligt".

Vi tränare vill tacka föräldrar, spelare och klubben för fotbollsåret 2020, fantastiska prestationer av spelarna och härlig stöttning från både föräldrar och klubben. Stort tack för 2020!

Fredrik Ahlgren
Nyheter från våra lag
Sommarfotbollsskola, 24/11 14:49 
Herr, 24/10 19:35 
Herr, 24/10 09:04 
U7, 12/10 17:32 
Herr, 05/10 11:09 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR