SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

IFK-BK Olympic 2-0 (2-0)
2021-10-17 19:03

Fler bilder (+8) >>

Mål: Hugo Arvidsson, Ivan Danielsson Andonovski.

IFK besegrade suveräna serieledarna BK Olympic från Malmö med imponerande 2-0 efter en sprakande första halvlek.
I matchens inledning var det målchanser åt båda hållen och redan i tolfte minuten nickade högerbacken Hugo Arvidsson in en hörna där han nådde högre än Olympic-keepern. Åtta minuter senare bjöd Olympic IFK-skyttekungen Ivan Danielsson Andonovski på bollen, Ivan ryckte och klippte till och så stod det 2-0 efter 20 minuters spel - och därmed var den långa mållösa sviten bruten för IFK:s skyttekung.
IFK höll undan utan några större besvär även om förre IFK-spelaren Carl Mujaguzi testade IFK-målvakten Carl Lundahl Persson med ett par rappa skott i matchinledningen.
IFK är nu endast två poäng efter Olympic som dock har en match mindre spelad, IFK har nu tagit 40 poäng på 23 matcher och är med i toppstriden på allvar, nu väntar två jättesvåra bortamatcher, mot Nosaby och Rosengård och efter dom kan IFK-tränaren sätta upp en ny målsättning.
Hela laget gjorde fina insatser, Hugo Arvidsson fick pris för matchens spelare och det var matchvärden Magasineras Peter Finch och Christina Bodinger som agerade jury och dom gjorde ett bra val.

IFK vs BK Olympic
2021-10-15 16:40
 
Kristianstads FC-IFK  0-2 (0-1)
2021-10-11 22:21
Ladda album (+12 bilder) >>

Mål: Victor Holmberg, Amel Crnalic.

IFKs första halvlek var en av årets bästa och när unge Victor Holmberg gjorde 0-1 redan i tredje minuten fick det unga laget den drömstart dom behövde och fortsatte bjuda på underbar fotboll hela halvleken och det borde stått 0-3 när det var dags för halvtidsvila. Kristianstads sportchef Anders Swahn muttrade att det kunde varit 0-7 när han försvann in i kulisserna för halvtidsvila...
Armin Culum, som fick pris som banans bäste spelare, briljerade i alla de 45 minuterna och han var inte ensam, Max Nilsson, född 2005 och målskytten Victor Holmberg utgjorde en trio som är de gulsvartas framtid.
Lägg därtill att Carl Lundahl Persson i andra halvlek gjorde några svettiga räddningar, Isak Orajärvi är tillbaka med besked, Hugo Arvidsson spelade nu högerback och gjorde det som om han inte gjort nåtannat, ja hela laget imponerade.
En av de allra bästa, Marcus Thuvesson, tvingades utgå i halvtid och när andra halvlek började hade Amel Crnalic ersatt och det tog bara ett par minuter när Amel klippte till med vänsterfoten och förre IFK-keepern, nu i KFC, Calle Lindell, tvingades åter vittja nätmaskorna. Amel stod för årets måljubel! Hittills…
För nu på söndag väntar hemmamatch där serietvåan IFK tar emot suveräna serieledarna BK Olympic, välkomna till Österås!

U23 Landskamp Sverige - Belgien
2021-10-04 20:57

Torsdagen den 21 oktober genomförs en U23 landskamp mellan Sverige - Belgien på Österås IP. 

 

Ni har möjlighet till förköp av biljetter på Österås vid den stora entrén måndagen den 11 oktober, 18:30-19:45. Vuxenbiljett kostar 60kr och barn mellan 0-17 år betalar 30kr. 

 

Tag detta ypperligt tillfälle i akt och stötta vår "sambo" - FC Hessleholm - samtidigt som vi hoppas på spännande fotboll. Denna match ger fotbollen i Hässleholm en möjlighet att visa upp sig och kan såklart leda till att fler matcher förläggs till Österås IP.

 

Häng med - visa ert stöd för damfotbollen i Hässleholm!   

Månadsbrev Oktober
2021-10-03 16:34

Allmänt (Henrik Jönsson)

 

I veckan höll föreningen Gamla IFKare sitt årsmöte. Jag hade förmånen att få vara med och berätta om vad som är aktuellt i IFK just nu. Bland annat IFKs Akademiverksamhet, hur arbetet går för en delad klubbstuga med FC Hessleholm och om Nattfotbollen som startats upp nu i höst. Dessutom gästade Percy Olsson och berättade om A-lagsverksamheten och deras tankar runt hur säsongen gått så här långt. 

 

Gamla IFKare är en egen förening som har som syfte att vara en samlingspunkt för de som har ett fotbollsintresse och gillar det sociala umgänget i en förening, men man behöver inte nödvändigtvis ha en bakgrund i IFK. Varje fredag är det välbesökt fikastund i klubbstugan, så kom gärna förbi på en kopp kaffe och en fralla om ni har lust. Gamla IFKare stöttar även IFK ekonomiskt genom att t.ex. ge bidrag till vår ungdomsverksamhet och genom att utföra underhåll och reparationer på IFKs klubbstuga. Kanske träffar ni oftast på ”Gamla IFKare” när de hjälper till med försäljning och aktiviteter, exempelvis att sälja våra Rabattkort, eller när Vårauktionen anordnas på Stortorget.

 

För IFKs del är föreningen Gamla IFKare och dess medlemmar otroligt värdefulla. Många av de arrangemang och intäkter de bidrar med hade vi i IFK haft svårt att genomföra utan deras hjälp. Om du är intresserad av att vara med på ett hörn, kanske bara komma och ta en fika ibland, så hör av dig till någon av kontaktpersonerna här nedan. Eller bara titta in på klubbstugan en fredag förmiddag, du är hjärtligt välkommen!

 

https://www.ifkhassleholm.se/sida/?ID=90321

 

A-laget (Johan Persson)

Nu har vi hunnit spela 21 matcher av serien, Vi har tagit 34 poäng och ligger för närvarande 4:a i tabellen, några lag har inte spelat lika många matcher. Vårt resultatmål för säsongen är 35 poäng och 3 lag bakom oss. Vi är på god väg, men vi har lång bit kvar.
I denna serie är marginalerna inte stora. Gör vi inte det jobb som krävs och offrar oss för varandra så kan vi förlora mot alla lag i denna serie, men gör vi jobbet och springer för varandra som vi gjorde i matchen mot Räppe så kan vi också slå alla lag i denna serie.
Nu har vi 7 matcher kvar av säsongen och killarna fortsätter kriga på träningarna i veckorna. Jag tycker vi har en bra energi och sammanhållning som kommer vara extra viktig i höst.

 

U-19 och Akademin (Daniel Nilsson)

I seriespelet har U-19 gått starkt och är med i toppen av serien inför de avslutande omgångarna. Samarbetet med A-laget fortsätter och vi har haft uppe 5-6 spelare i både träning och match. Det gör att steget blir mindre och vi skapar bra erfarenheter för spelarna inför framtiden. 

 

Akademin

Äntligen är det snart tid för att starta igång C-utbildningen, det första delen i tränarutbildningen. Kursen kommer ledas av Benny Johansson och kommer köras i oktober/november. 

Vi är igång med förberedelser och planering inför säsong 2022 där träningsgrupper ska sättas och utbildningar planeras. 

Parallellt ska vi avsluta detta ”lite speciella år” på ett bra sätt med de sista matcherna/träningarna. 

 

Så till sist...

Avslutningsvis vill vi från styrelsen och sektionerna lyfta fram att vi är oerhört tacksamma för alla våra eldsjälar som ställer upp på träningar och matcher, vardag som helg, för att göra det möjligt att spela fotboll och se på fotboll på A-lagets hemmamatcher. Vi vill åter igen lyfta fram behovet av ytterligare hjälp från föräldrar och andra som uppskattar det som IFK Hässleholm gör för våra ungdomar. Med er hjälp skulle arbetsbelastningen fördelas på fler personer och därmed sjunka. En kanske förbisedd positiv effekt av att ta en aktiv del i föreningsarbetet är att du får nya vänner och blir del i en härlig gemenskap. Hör av dig - du behövs!   

 

IFK-Eslövs BK 0-0
2021-10-01 22:57

IFK gjorde 1-0 i första halvlek då Marcus Thuvesson fick till ett skott från långt håll som går klockrent i ribban - och så studsar bollen ner precis innanför mållinjen och ut, allt gick så fort så domarna hann inte uppfatta situationen och det var naturligtvis i stort sett omöjligt för domarna att se...
Matchen, som var en torftig tillställning, slutade 0-0 och IFK har nu 34 poäng. IFK-keepern Carl Lundahl Persson fick pris som bäste spelare efter ett par vassa räddningar. IFK hade ytterligare en träff i trävirket och Eslöv hade också en träträff i andra halvlek.
Isak Orajärvi var tillbaka efter skada vilket gjort att han missat några matcher och han bildade nu mittbacksduo med Hugo Arvidsson.
Målhjälten från segermatchen mot Räppe Isaac Holmberg ljumskskadad sig på uppvärmningen och kunde tyvärr inte lira.
Nu får de gulsvartrandiga krigarna vila tills nästkommande måndag 10 oktober då vi möter Kristianstad på Kristianstads Arena.

KICKA BOLL MED MICA PÅ ÖSTERÅS
2021-09-29 07:28
 
Hej alla barn, jag heter Mica och är ICA Maxis egna maskot. 
 
Kom till ICA Maxis eventtält på Österås och kicka boll med mig på fredag, alla som kommer får pris och diplom…
 
Är du 12 år eller yngre så går du och din förälder gratis in i ditt sällskap, så ta med mamma eller pappa! 
 
ICA Maxi är matchvärd på Österås på fredag när IFK Hässleholm möter Eslövs BK kl 19.30. 
 
Kom och träffa mig, jag är på plats i god tid före matchen.
Nyheter från våra lag
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR