SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

Bli medlem i IFK Hässleholm
BLI MEDLEM
Referat: FBK Balkan - IFK Hässleholm
Seger mot Balkan
2024-06-10 22:32

IFK ställde upp med en 4-2-3-1 där Winroth och Holmberg tog de defensiva platserna på mitten och med Alen på topp.

 

Det var jämnt spel i första halvlek.

Emil vann boll i 14e min och kom till avslut men räddning. Sen kunde IFK fått straff när Philip Berndt gick förbi sin gubbe, kapades, men domaren valde att låta bollen gå till inspark.

 

Matchen stod och vägde, Balkan var farliga och tunga. IFK kom till 4-5 halvchanser innan halvleken var slut. Och i halvtid var det en positiv känsla i omklädningsrummet.

 

Fem min in i andra slog Alen ett fint inlägg som Kasper mötte med pannan och satte bollen upp i krysset. Snyggaste målet i år på Rosengårds IP?

Och bara en minut senare tog Alen emot en långboll, spelade vidare till Berndt som tog löpningen till höger in i straffområdet och avslutade kliniskt i bortre.

 

Berndt hade en varning från första halvlek och byttes ut efter målet. Linus Roslund ersatte. I 60 min kunde det blivit match på allvar när Mirsad räddade först en riktig kanon avlossad i straffområdet och på returen räddade igen från nära håll.

 

Linus sprang sig in i straffområdet och avslutade bra men skottet gick precis utanför. I 73e var det Balkans tur att löpa sig fri men Mirsad kunde rädda.

Resten av matchen hade IFK bra koll på Balkan som inte kom nånstans.

 

Alla IFKare gör det bra idag. Mirsad gör ett par viktiga räddningar. Elliot gör ett enormt jobb både framåt och bakåt och är nog felfri, Axel H gör sin bästa match i år, Ahlgren är aggressiv, vinner dueller och neutraliserar mycket och Harry löser situationer mot stora anfallare och är delaktig framåt.

 

Victor och Winroth är stabila, ligger rätt i positioner, vinner mycket boll och sätter passen rätt. Kasper och Philip målar, och gör även utöver det bra. Emil jobbar hårt, kommer till ett par avslut. Alen gör utöver två assist ett bra jobb med många löpmeter.

 

IFK idag: 
Mirsad Basic - Elliot Pramberg, Axel Henriksson, Viktor Ahlgren, Harry Thomasson - Gustaf Winroth, Victor Holmberg - Kasper Månsson, Philip Berndt (60) Emil Vaughan (90) - Alen Zahirovic

 

Linus Lindfors, Teodor Dobrijevic, Alexander Hansson, Amir Ramanovski, Noel Larsson, Linus Roslund (in 60) Jan Al Salo (in 90)

Referat: IFK Hässleholm - Räppe GOIF
0-1 mot Räppe
2024-05-31 22:26

Det var Växjö-laget Räppe som hade första farligheten när man efter 3 min kom till skott, men som smet strax utanför stolpen. Därefter var det i princip enbart IFK resten av halvlek, med mycket bollinnehav och en del chanser.

 

Den allra bästa kom när Alen efter 10 min gick förbi sin försvarare, in i straffområdet och blev fälld. Straffen var klar, och Alen tog själv hand om den. Men Stulic i Räppemålet fick fingrarna på bollen och styrde den upp i ribban och ut.

 

IFK spelade helt ok och kom till ett par lägen. Bla annat kom IFK till ett dubbelavslut inne i straffområdet, via först Teddy och sen Kasper, men båda avsluten täcktes av Räppe-försvaret. I 32a skapades en frispark som landade hos Axel, men skottet gick över.

 

Det fanns ytterligare bra offensiva lägen men som rann ut i sanden efter dåligt beslutsfattande och felval. IFK ”borde” förvaltat spelövertaget och möjligheterna bättre. Men 0-0 var det i paus.

Andra halvlek började med IFK-initiativ men efterhand kom Räppe in i matchen och började skapa farligheter.

 

IFK gjorde byte i 62 min då Kasper gick ut och ersattes av Linus Roslund. I 70e ersattes Alen av Alvin och direkt därefter skadades Harry och Victor Holmberg ersatte.

 

I 80 min skapade Räppe en hörna efter att för enkelt ha vunnit boll, och i efterspelet när IFK inte fick undan bollen så står istället en bortaspelare helt ren i straffområdet och sätter ett fint skott utom räckhåll i Mirsads bortre hörn.

 

IFK jagade en kvittering men kom inte närmre än till ett par nästan-lägen.

 

Nu är det tio dagar till nästa match, när Balkan på bortaplan väntar den 10 juni.

 

IFK idag: 
Mirsad Basic, Elliot Pramberg, Axel Henriksson, Viktor Ahlgren, Gustaf Winroth, Alen Zahirovic (70) Kasper Månsson (60) Philip Berndt, Emil Vaughan, Harry Thomasson (72) Teddy Bergqvist

 

Linus Lindfors, Teodor Dobrijevic, Linus Roslund (in 60) Jan Al Salo, Victor Holmberg (in 72) Gustav Persson, Alvin Holmgren (in 70)

Referat: Nosaby IF - IFK Hässleholm
Vinst mot Nosaby
2024-05-24 22:46

IFK ställde upp med en 4-2-1-3-uppställning där Winroth och Berndt utgjorde den defensiva 2an på mitten med Teddy framför sig.

 

Just Teddy stod för mycket av IFKs spel första 30 med trygg bollhållning, fina passningar och framför allt en bra frispark. Teddy blev själv nergjord just utanför straffområdet och slog frisparken bra men målvakten fick upp vänsterhanden och räddade till hörna.

 

IFK spelade metodiskt och hade ett stort spelövertag, ända tills IFK-försvaret bjöd in Nosaby med egna misstag som gav Nosaby energi. Bla tvingades Mirsad till en bra räddning och 0-0 stod sig till paus.

 

IFK-tveksamhet efter 50 min gav Nosaby bollen,  och man tog sig runt på högerkanten, fick in bollen och där dök IFK-bekantingen Mike Andrew upp och stötte in 1-0.

 

Harry tvingades gå ut, Linus Roslund ersatte och IFK gick ner på en trebackslinje med Winroth i mitten. Direkt slog Linus en fin framspelning in i straffområdet till Emil, som från vänster kallt chippade in bollen i bortre hörnet. 1-1

 

Bara minuten senare slog Teddy en underbar passning in i straffområdet till Elliot som tagit en lika underbar löpning. Och Elliot satte distinkt 2-1 i det andra hörnet.

 

I 72a gick Kasper ut och ersattes av Victor H och strax ersatte Jan målgöraren Elliot. Nosaby fick tryck mot IFK och i 90 min slås ett inlägg som var på väg ut ur straffområdet helt ofarligt, men som oturligt tar på Jans arm. Straff till Nosaby och fram klev rutinerade Ayonuga som slog straffen hårt och lågt i Mirsads högra hörn. Men Mirsad gör en strålande räddning och blir matchhjälte.

 

Det var kanske inget fläckfritt skönspel i 90 min. Men det var ett lag med hårt jobbande fighters, med stora IFK-hjärtan, som ikväll bärgade en skön seger.

 

IFKs lag:
Mirsad Basic - Elliot Pramberg, Axel Henriksson, Viktor Ahlgren, Harry Thomasson - Gustaf Winroth, Philip Berndt - Teddy Bergqvist - Kasper Månsson, Emil Vaughan, Alen Zahirovic

 

Linus Lindfors, Teodor Dobrijevic, Linus Roslund, Jan Al Salo, Victor Holmberg, Gustav Persson, Amir Ramanovski

 

Referat: IFK Hässleholm - IF Lödde
Oavgjort mot Lödde
2024-05-17 22:03

I härlig kvällssol och med frisk sidvind tog IFK ikväll emot nykomlingen IF Lödde.

 

Redan från början tog IFK tag i spelet och Alen kom direkt runt på kanten och skapade ett farligt inlägg och efter tre min kom Elliot runt på andra kanten och skickade in bollen till Emil som nickade över.

 

Hela första halvlek dominerades spelmässigt totalt av IFK, och man vann mycket boll på Löddes planhalva. Men några väldigt heta chanser skapades inte. Den bästa var när Philip Berndt vann bollen, tog sig in i straffområdet men valde att passa istället för att gå på avslut själv.

 

Även andra halvlek startades med tydligt IFK-grepp. Ett fint väggspel på högerkanten gav en dubbelhörna och fem min senare en hörna till och sen ett hyggligt skott av Alen, som gick strax över ribban.

 

Men sedan tog energin slut i IFK. Trots att motståndarna var ordentligt trötta så gick även IFK ner i tempo. Inte förrän med tio minuter kvar kom IFK till avslut igen, då genom inbytte Linus Roslund. Det var istället Lödde som tog över och skapade ett par farliga lägen mot slutet, bla ett inlägg som skarvades precis över IFK-ribban.

 

Så på övertid fick trots allt IFK chansen att avgöra. En hörna skapades, den slogs bra och Axel Henriksson nådde högst, men nicken gick precis utanför stolpen. 0-0 blev det och det är IFK knappast nöjda med.

 

Nästa fredag är det match igen. Då väntar Nosaby på bortaplan.

 

IFK idag:
Mirsad Basic, Elliot Pramberg, Axel Henriksson, Gustav Persson (63) Viktor Ahlgren, Gustaf Winroth, Alen Zahirovic, Kasper Månsson, Philip Berndt, Emil Vaughan (72) Victor Holmberg

 

Linus Lindfors, Teodor Dobrijevic, Linus Roslund (in 72) Jan Al Salo (in 63) Alexander Hansson, Harry Thomasson

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
U7, 17/04 10:21 
U10, 28/03 08:14 
U7, 05/10 15:44 
Sommarfotbollsskola, 01/06 16:59 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR