SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

FBK Balkan-IFK 0-3 (0-0)
2021-11-27 20:33
Mål: Ivan Danielsson Andonovski 2, Marcus Thuvesson.

IFK avslutade seriespelet snyggt genom att besegra FBK Balkan i Malmö med 3-0.
IFKs skyttekung Ivan Danielsson Andonovski vaknade till efter att ha gått mållös några matcher, nu blev det två strutar och en andraplats i skytteligan.
Efter knappt 20 minuter skadade sig Hugo Arvidsson och in kom Victor Ahlgren, född 2005 - och ganska omgående slog han en fin djupledsboll till skyttekung Ivan som gled igenom och chippade in 0-1.
Ivan fortsatte med att förvalta Max Sandbergs inlägg och 0-2 var ett faktum och sedan satte Marcus Thuvesson 0-3 med en distinkt nick efter hörna, vilket blev slutresultat.
-Hela laget skötte sig bra idag och jag är nöjd med 43 poäng och en femteplats i tabellen, förklarar tränaren Johan Persson.
-Alla gjorde suveräna insatser idag, hela backlinjen med Teo Helm, Isak Olsson, Hampus Rydh och Hugo Arvidsson (Victor Ahlgren kom in tidigt) agerade stabilt och Max Nilsson och Marcus Thuvesson gjorde ett jättejobb som defensiva mittfältare. Isaac Holmberg krigade och stängde vänsterkanten på ett föredömligt sätt, Max Sandberg på andra kanten hade två assist och där framme var både Ivan och Elliot Nilsson jättebra.
-Och i första halvlek gjorde vår keeper Carl Lundahl Persson några vassa räddningar, jag kan inte vara annat än nöjd, säger en nöjd Johan Persson.
När det var knappt tio minuter kvar kom Elias Olsson och Meraj Haidari in, den senare ännu en lirare född 2005.


Laguppställning: Carl Lundahl Persson - Teo Helm, Isak Olsson, Hampus Rydh, Hugo Arvidsson (Victor Ahlgren (18) - Max Sandberg, Max Nilsson, Marcus Thuvesson (Elias Olsson 84), Isaac Holmberg (Meraj Haidari) - Ivan Danielsson Andonovski, Elliot Nilsson.
 
INTERSPORT 25% Black Friday
2021-11-26 08:02

I samarbete med vår partner Intersport vill vi göra er uppmärksamma på Black Friday den 25–29 november.

Massor av Superklipp - minst 25% på allt i butik och även på in­terport.se.

När du handlar på Intersport är du samtidigt med och stöttar vår förening.

För du har väl valt vår förening att stötta extra på ”Mina sidor”?

 

Black Friday - 25%

IFK-IFK Karlshamn 0-2 (0-1)
2021-11-21 20:46

Efter 2-0 i seriefinalen mot suveräna seriesegrande BK Olympic låg IFK tvåa i serien endast två poäng efter Malmö-laget.
Sen tog bränslet slut och på söndagen inkasserade det unga IFK-laget sin fjärde raka förlust mot bottengängen IFK Karlshamn, 0-2.
I förra omgången fick Blekinge-laget hoppet tillbaka när man besegrade Nosaby med halva laget borta.
Nu kom man heltaggade till Österås konstgräsplan och mötte ett IFK som likaledes saknade halva laget och när då de gulsvartrandiga inte hade lika mycket att spela för så var det blå-vitrandiga Kamratkollegan som satte högsta fart från start och mitt i första halvan så kom 0-1.
I andra flyttade hemmalaget fram positionerna och efter en kvart dundrade Ivan Danielsson Andonovski bollen i stolpen och sen gick den längs mållinjen, men inte in.
Kort därefter frilägesutvisades Isak Orajärvi och sen blev det givetvis ännu svårare.
Mot slutet släppte tränare Persson in två ungdomar Kieran Storm född 2003 och Mustafa Salehi, född 2005.

Hässleholms IF-IFK 2-1 (2-0)
2021-11-14 20:09
Ladda album (+7 bilder) >>


Mål: Elliot Nilsson.

IFK förlorade ånyo derbyt mot di gröne efter en miserabel första halvlek. Ändå var det IFK som hade de bästa chanserna när Max Sandberg hade öppet mål och på efterföljande returen nickade Marcus Thuvesson utanför. En stund senare träffade Danny Gunnarsson stolpen, så det dröjde till andra halvlek innan Elliot Nilsson reducerade och sedan tryckte IFK på men utan resultat. De sista tio minuterna var stökiga och di gröna spelade bort slutminuterna skickligt.


Laguppställning IFK: Carl Lundahl Persson - Hugo Arvidsson, Isak Orajärvi, Hampus Rydh, Danny Gunnarsson - Marcus Thuvesson, Max Nilsson, Victor Holmberg - Max Sandberg, Ivan Danielsson Andanovski, Elliot Nilsson.
I andra halvlek kom Teo Helm och Isaac Holmberg in.

Derbydags ... HIF mot IFK 17.00
2021-11-14 03:19

Nu är det derbydags!

Välkomn imorgon ner till Österås 17,00

 

Och heja fram o stödja våra IFK.killar

 

 

Match ikväll på Österås KVAL U19 till Div 1 ... 2022
2021-11-09 10:23

Alla välkomna ner till Österås och heja fram vårt J.lag
Dom skall möta Kullavägens BK kl. 19.00

 

Andra lag som är med i samma grupp: BK Olympic

 

//IFK Hässleholm

 

 

Månadsbrev November
2021-11-02 09:48

Allmänt (Henrik Jönsson)

Som ni kanske redan har hört, så har IFK och FCH tillsammans med HIF skickat en skrivelse till kommunen där vi gemensamt vill träffa kommunrepresentanter för att diskutera Österåsområdets förbättringsmöjligheter. Det handlar bl.a. om att det är svårt att få träningstider till alla våra ungdomslag. Redan under sommarmånaderna tvingades ungdomar t.ex. åka till Vankiva för att träna, och under höst/vinter när det först blir mörkt tidigt på kvällarna och gräsplanerna sedan inte kan användas, så blir det naturligtvis väldigt trångt och svårt att få tider då alla ska få plats på de två konstgräsplanerna. Så en utökning av antalet planer (både gräs och konstgräs) och elljus på ytterligare planer står högt på dagordningen. Har du förbättringsförslag på Österområdet du skulle vilja framföra så tar vi tacksamt emot det. Hör i så fall gärna av dig till styrelsen: styrelsen@ifkhassleholm.se

 

A-laget (Johan Persson)
Nu är vi inne i slutfasen av säsongen 2021 och 3 matcher återstår. Vårt stora resultatmål 35 poäng har vi uppnått, vilket vi gjorde redan i omgång 22. Vi satte direkt en ny målsättning som är 43 poäng på 26 omgångar, då 42 poäng är det bästa resultatet IFK har gjort sen klubben spelade i Div 1 senast 2006. Just nu har vi uppnått det näst bästa och vi vill gärna göra det bästa, vilket innebär att om vi ska uppnå målet så är det vinst i derbyt mot HIF den 14 november som gäller. Killarna har redan gjort en fantastisk säsong, och nu ska vi bara avsluta den på ett bra sätt och uppnå vårt sista mål.

 

U-19 och Akademin (Daniel Nilsson)

För två veckor sen klarade U-19 i en direkt avgörande match i sista omgången mot Eslöv att säkra kvalplats till de nationella serierna. En stark prestation där man vände underläge 0-1 till vinst 2-1 under matchens sista 20 minuter. Nu väntar förberedelser inför kvalet, som vi inte riktigt vet när det kommer starta men vi ser fram emot en förlängd säsong.

Under säsongen har vi stimulerat spelare med träning med A-laget och tre spelare födda 03 och sex spelare födda 05 har även varit uttagna till matchtruppen för A-laget. 

Fyra av våra duktiga 05 var även uttagna till ett regionalt läger i Umeå. Syftet med lägret är att stimulera och inspirera till en bra utveckling för framtiden. Vi har även fem spelare födda 06 som blev uttagna till utvecklingslägret i Ronneby. 

Ovan visar att vi helt klart är på rätt väg med spelarutbildningen inom akademin. 

Vi har startat igång tränarutbildning C där våra ledare tar ett steg i sin ledar- och fotbollsutbildning. Kursen leds av Benny Johansson. 

 

U-lagen (Jonas Enetjärn m.fl.)

Efter avslutad säsong för våra U-lag arrangerades Lennart Perssons Minnescup i mitten av oktober. Många glada killar kom, delades in i olika lag och spelade matcher hela förmiddagen. Killarna från U14 agerade coacher/förebilder till de yngre kompisarna. Nodde och Simon skötte grillningen av hamburgare. En lyckad dag och en bra avslutning av höstsäsongen.

Några av våra U15-spelare, Linus Roslund, Jan Al Salo, Zeidan Sala, Manfred Nilsson och Hannah Sjödahl var på Region Läger i Ronneby. 
U15 har dessutom anammat det nya samarbetet med FCH och höll en avslutning tillsammans med deras U15-lag i klubbstugan och på Paco Padel. Båda föreningarnas ordförande kom och presenterade sig själva och lite tankar framåt med klubbstugan mm. 47 st 15 åringar åt nygrillade hamburgare och drog sedan vidare till Paco Padel. Glädje och gemenskap!

Tilläggas ska också att flera ledare ägnade en helg åt att påbörja uppfräschning av bollboden. Nya dörrar och nya rum ska komma på plats så att vi bättre kan utnyttja boden.

Nyheter från våra lag
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR