Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Välkommen till

Välkommen till IFK Hässleholm
 

Min Fotboll

Föj oss i appen "Min Fotboll"

Stötta klubben

Unikt erbjudande från Miljonlotteriet

Bli medlem

Bli medlem och träna med oss!

Tack Jonas och lycka till!
2020-11-11 22:02
Efter två år som huvudtränare i IFK lämnar Jonas Jönsson sitt uppdrag. Jonas har lagt ett väldigt stort engagemang i sin tränarroll och bidragit med mycket utveckling i IFK, inte bara i A-laget utan även i föreningen i övrigt.

Oavsett vad som blir nästa uppdrag för Jonas så önskar vi från IFK lycka till och tackar för de här två åren tillsammans!

Månadsbrev - november
2020-11-03 22:54

Allmänt (Henrik Jönsson)

Så var fotbollssäsongen slut. Eller är den egentligen slut? Ja åtminstone för alla våra ungdomslag. Men Coronan satte in i det sista sina avtryck och i dagsläget vet vi faktiskt inte vad som händer med A-lagets avslutande kvalmatch.

2020 blev en märklig säsong på många sätt och frågan är om 2021 kommer bli lika påverkad av Corona? Just nu ser det tyvärr ut så. Men vi får hålla i och hålla ut och göra det bästa vi kan. Följa de restriktioner som finns, både IFK som förening och vi alla som privatpersoner.

 

A-truppen (Jonas Jönsson)

Den konstigaste fotbollssäsongen i mannaminne blev än konstigare i oktober. Efter en svag andra del av serien fick vi kvala mot Smedby för att hålla oss kvar. Första matchen uppe i Norrköping vanns med 3-1 och det fanns goda chanser att säkra division 2-spel även nästa säsong. Då slog Coronan till igen och returen blev uppskjuten. Mer än så vet vi inte och vi befinner oss därför i något märkligt läge där vi inte vet om säsongen är slut eller inte och vad det innebär inför nästa år. Vi hoppas på besked från förbundet snarast och att vi på ett eller annat sätt säkrar vårt kontrakt och kan börja planera för framtiden"

 

U-19/akademi (Daniel Nilsson)

U-19 avslutade säsongen starkt och vann sex av de sista sju matcherna, vilket ledde till en 4.e plats i tabellen. Vi hade siktat och hoppats på en högre placering, men vi har utvecklingsmässigt tagit ett par steg och har ett av seriens yngsta lag som kommer fortsätta sin resa framåt. 

Just nu har truppen lite inplanerad ledighet men vi får se när träningen kan/får starta igen efter de nya restriktionerna. 

Även i akademin har vi fått flytta på utbildningar för våra tränare när restriktionerna kom, men vi hoppas på nya försök under 2021. 

Just nu är det fokus på planering inför 2021 när det gäller akademin. Det gäller utbildning, utvecklingssamtal för tränarna och hur trupper med mera ska se ut. 

 

U-lagen (Jonas Enetjärn)

Vårt stora U-13 gäng fick till slut göra matchdebut, om än internt. En härlig dag på 5mot5planerna där U-07 dessutom fick göra sin domardebut. 

U-11 och U-12 tränar ihop men har under årets gång kunnat delas i varsina årskullar och i båda lagen är det full fart på både träning och matcher. 

U-09 kör vidare och det fylls på med nya killar och ledare undan för undan. Säsongen avslutades med en föräldramatch där killarna avgjorde i sudden. 

U-07 avslutade säsongen riktigt starkt och vann samtliga matcher i oktober. Seriesegrare i C-serien dessutom. 

U-06 slutade på en fin andra plats i sin Skåneserie och blev därmed klara för Skåneserie Elit A till våren. Deras andra lag tog hem Lokalserie A. U-06 deltog i en inbjudningscup i Kristinehamn med handplockade lag från hela Sverige. Förra årets seger följdes upp med en bra sjundeplats i år. Bl.a. en meriterande 3-0seger mot BP. En ny tränare har knutits till laget i form av David Jansson från Göteborg som går fotbollstränarutbildningen i Eslöv. 

Slutligen stort grattis till U-05 som spelade hem sin Skåneserie, där man bl.a. besegrade MFF med 3-0 på bortaplan. 

Nämnas bör också att Viktor Ahlgren, Max Nilsson och Matheo Golrup tillbringat höstlovet med att gästspela med IFK Göteborg resp Mjällby på SEF Trophy i  Norrköping. 

Julius Modén, Frank Nwosu, Elias Khayyat, Felix Persson och Alfred Modén har dessutom blivit inbjudna och spelat seniormatch med sin moderförening Hästveda IF på ett förtjänstfullt sätt. 


Sammanfattningsvis en mycket bra månad för våra olika ungdomslag! 

Match IFK - Smedby AIS inställd !
2020-10-30 17:55
IFK:s kvalmatch mot Norrköpingslaget Smedby AIS, som skulle ha spelats söndagen 1/11 kl 15.00, är inställd på grund av den ökade smittspridningen.
Det har varit en tuff vecka där förutsättningarna ändrats dag för dag. I början av veckan kom glädjande besked om att vi skulle få ta emot 300 åskådare istället för tidigare 50. Plötsligt ändrades detta tillbaka till 50 och då var redan matchannonsen färdigproducerad och levererad till Norra Skåne. Det låg också en inbjudan till våra fantastiska sponsorer om att vi skulle bjuda på en enkel ärtsoppa i samband med matchen, naturligtvis serverad utomhus.

Så ställdes ärtsoppan in, matchannonsen ändrades till 50 personer, och med kort varsel ställdes matchen in.

Allsvenskan, Superettan, div. 1 och damallsvenskan spelas som vanligt, men inte två kvalmatcher med skånskt deltagande. Och vad vi förstår fortsätter även en del inomhusidrotter att spela som vanligt.
För IFK betyder det en oviss framtid. Skall matchen spelas i slutet av november, eller i december, utan att killarna kan träna framledes. IFK kommer även på efterkälken när det gäller planeringen inför säsongen 2021. Från Svenska Fotbollförbundet inga besked.

Men vi har ju seger 3-1 från första kvalmatchen i Norrköping, det bör betyda fortsatt div.2-spel för de gulsvartrandiga. Så förhoppningsvis: Slutet gott, allting gott!

Styrelsen
Herr
Referat: Smedby AIS - IFK Hässleholm
Fördel IFK i paus
2020-10-24 19:35, Herr
Mike Andrew gjorde två av IFK:s mål i första mötet mot Smedby
I eftermiddags inleddes återkvalet till division 2 för IFK:s del när man gästade Smedby på SUEZ Arena uppe i Norrköping. Hemmalaget spelade trevlig fotboll men IFK var effektivare och leder med 3-1 inför returen på Österås nästa söndag.
Herr
Referat: Österlen FF - IFK Hässleholm
IFK förlorade borta mot seriesegrarna
2020-10-24 09:15, Herr
Foto: Lennart Månsson
IFK skulle flytta fram sina positioner efterhand för att börja med att sätta defensiven och öppna hål i Österlen. Tanken var att ha ett resultat i paus som man sedan skulle kunna vinna matchen med i andra halvlek. Ett baklängesmål efter fyra minuter och en missad straff precis innan paus ställde till det. 
Nyheter från våra lag
Sommarfotbollsskola, 24/11 14:49 
Herr, 24/10 19:35 
Herr, 24/10 09:04 
U14, 12/10 17:32 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR