Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Fotboll

Stöd IFK Hässleholm

För att köpa en "entrébiljett" till kommande hemmamatcher, swisha 50 kr till 1233423217


För att stötta med miljonlotteriet (IFK får 500 kr vid ditt köp av lotter för 150 kr!!!), följ denna länk: 

https://clk.tradedoubler.com/click?p=296406&a=1212080&g=24758234

Herr
Äntligen premiär
2020-06-05 07:56, Herr
IFK Hässleholms A-lag säsongen 2020
På torsdagen kom besked från Svenska Fotbollsförbundet efter att regeringen lättat på reserestriktionerna inom landet. Det blir premiär mot Husqvarna FF på Vapenvallen nästa söndag, den 14 juni. 
Vad händer i klubben?
2020-06-01 23:03

Välkomna till detta första utskick i en tänkt serie av månatliga uppdateringar om vad som sker inom IFKs olika delar. Ambitionen är att sprida information om läget i våra lag, men även informera om andra viktiga händelser och aktiviteter.   


Jonas Jönsson lämnar lägesrapport för A-truppen

Maj månad har sett helt annorlunda ut mot vad vi är vana vid då vi inte fått chansen att mäta oss mot andra lag i någon form. Därför har hela månaden bestått av träning och trots att vi älskar att spela matcher och det är vad vi ser fram mot mest så har spelarna visat god moral och det har varit bra stämning i gruppen och hög kvalitet på träningarna. 


Nu inväntar vi besked från Svenska Fotbollsförbundet huruvida det blir seriepremiär den 14 juni eller om hela seriespelet flyttas till hösten. Det hoppas vi få i veckan för att kunna planera den kommande tiden. I den optimala av världar hinner vi spela 3-4 träningsmatcher innan premiären och då är senare start att föredra men skulle det bli premiär mot Husqvarna om två veckor så är vi redo för det också. Jag hoppas att vi snart är tillbaka i det normala med tävlingssäsong och att vi får återse alla IFK:are som följer oss på träningar och matcher igen. Det är en viktig del för oss i A-laget." 


Daniel Nilsson rapporterar om Juniorerna

Akademiarbetet är igång och det riktiga startskottet gick då vi samlade majoriteten av klubbens ungdomsledare för ett digitalt uppstartsmöte. Ett mycket positivt möte med bra diskussioner och ett härligt engagemang. Mötet följdes upp med en digital träff med "min fotboll" och Daniel Flink samt en intern utvecklingsmatch för ålder 2003-2006.  Fokus just nu inom akademin är individuella samtal med våra ungdomsledare. Samtidigt tittar Daniel och Fredrik på den bedömning som finns för att certifieras som akademi och gör en aktuell bedömning över de poäng vi har. 


 U-18 har kommit igång och har spelat fyra träningsmatcher under maj och där vi ser att vi tar utvecklingssteg hela tiden. Samarbetet med A-laget fungerar väldigt bra och ett antal spelare födda 02-04 har fått möjlighet att testa träning på seniornivån. Vi har även använt de yngre spelarna i A-truppen till våra matcher med U-18. 


Jonas Enetjärn uppdaterar om Ungdomsverksamheten

Våren har, som för de flesta av oss, sett annorlunda ut. Trots allt har U-lagen bedrivit träning genom hela perioden och sedan FHM och SvFF gett tillåtelse även kunnat få spela träningsmatcher.

 

Levins Cup har dock flyttat sina sammandrag till augusti och september. 

Daniel Oredsson har knutits till föreningen i rollen som en extra resurs för U-lagen och har så smått börjat jobba med P-07, vilket är ett led i satsningen mot att bli certifierad akademi. Som nämnts ovan så presenterade Fredrik Ahlgren och Daniel Nilsson akademisatsningen närmare för samtliga U-ledare vid ett digitalt möte.med vänliga IFK-hälsningar

Styrelsen


NB  Om du har tankar eller idéer om vad vi skulle kunna inkludera i framtida utskick så hör gärna av dig till kansli@ifkhassleholm.se

 

Summering av 2020 i halvtid
2020-05-30 09:38

Vi kan nu summera snart halva 2020 och konstatera att det varit minst sagt händelserikt för IFK Hässleholm. Vi lanserade den största ungdomssatsningen på många år, nämligen att utveckla vår ungdomsverksamhet till en sådan nivå att vi uppnår en akademicertifiering. Förarbetet har pågått sedan en tid tillbaka och i år blir året då vi arbetar för att få en certifiering inför 2021. I spetsen för detta arbete finns Daniel Nilsson (administrativt ansvarig för ungdomsverksamheten) och Fredrik Ahlgren (utvecklingsansvarig). Dessutom har alldeles nyligen Daniel Oredsson anslutit som ytterligare resurs. Tre personer med hög fotbollsutbildning. Det känns oerhört bra att vi kan sätta igång en så här ambitiös satsning, och vi kommer inte låta Coronan och dess konsekvenser sätta stopp för det!

För naturligtvis har Coronan haft en stor inverkan på IFK under våren, ur flera aspekter. Fotbollsmässigt har den inneburit att A-laget och juniorer över 18 år ännu inte kommit igång att spela matcher. Den trogna publiken, med föräldrar i spetsen, har inte tillåtits att vara med vid varken träningar eller vid de matcher som våra ungdomslag nu är igång och spelar. Så längtan hos oss alla är stor efter att åter få stå vid sidan och heja på våra lag! Just igår kom faktiskt beskedet att även seniorfotbollen tillåts dra igång igen, vilket är härligt! Exakt hur, och när, får vi avvakta närmare besked från Fotbollsförbundet.

Ekonomiskt har Coronan inneburit oerhört stora konsekvenser. Många av våra inkomstbringande aktiviteter har fått ställas in, som tex. auktionen på Stortorget i samband med HessleCitys vårmarknad, en planerad allsvensk träningsmatch mellan Helsingborgs IF och ett annat allsvenskt lag, och naturligtvis A-lagets hemmamatcher. De sammantagna ekonomiska konsekvenserna är stora och vi i styrelsen har jobbat hårt för att minska våra kostnader, tex. blev spelare och ledare i A-laget permitterade. Vi har även jobbat för att hitta nya möjligheter till inkomster, vilket gav att försäljning av Miljonlotteriet drogs igång. Mitt i allt detta har våra trogna och fantastiska sponsorer gett oss ett starkt stöd. Även om många av företagen själva är hårt drabbade av Coronan, så har de trots detta gett det tydliga budskapet att de står vid vår sida och stöttar oss efter sin allra bästa förmåga. Från IFK sänder vi ett stort tack till våra sponsorer - och vi uppmanar alla våra medlemmar och supportrar att ge sin stöttning tillbaka genom att gynna just våra sponsorer!

Vi befinner oss fortfarande mitt i stormen och vet ännu inte de fulla konsekvenserna av Coronan. Men vi ser ändå framtiden med tillförsikt och vet att Tillsammans är vi starka!

 

Med början nästa vecka kommer vi på en regelbunden basis skicka ut nyhetsbrev med information om det som händer inom de olika delarna av IFK. På återhörande!

 

Henrik Jönsson

orförande

Inget derby på söndag
2020-05-29 10:57

Ingen fotboll denna vår - och inget derby. På söndag 31/5 skulle IFK spelat derby mot Hässleholms IF, men coronapandamin har satt stopp. Vi har i vår sålt fiktiva biljetter till våra matcher som skulle ha spelats och det fortsätter vi med, tack till alla som hjälper till.


Swischa ditt bidrag till 1233423217. Tack för att du hjälper till.

Vi sysselsätter stadens och kommunens ungdomar.
2020-05-19 13:52
Vi får inte ta emot publik, men vi behöver Ert stöd.
Covid-19 stoppar seniorfotbollen, men ungdomarna får spela matcher och sicken regnig, härlig fotbollshelg för våra ungdomslag!

Fredagkväll: Vårt U19-lag tog emot allsvenska Mjällby, förlust 1-2. På planen bredvid spelade våra duktiga 06/07:or mot Hässleholms IF och vann med 10-2!
Lördag: Pojkar födda 2011 inledde dagen med att besegra Hässleholms IF och därefter mötte vårt U19-lag åter Mjällby AIG, nu blev det 0-3. Samtidigt spelade 06:orna mot Wä, förlust 1-3, medan 11:orna spelade ytterligare en match, mot Vinnö IF. Pojkar födda 2012 mötte också Vinnö IF. På lördagskvällen åkte våra 05:or till Lund och piskade Lunds BK med hela 9-1!!!!
Söndag: Pojkar födda 2007 besegrade Vinnö med 4-3.

Stöd vår förening genom att gå med i miljonlotteriet eller genom att betala entréavgift till valfri hemmamatch. Detta behövs!!!!! Tack på förhand

Uppdaterade riktlinjer med anledning av Coronviruset
2020-04-24 23:02
Med anledning av ändrade rekommendationer från Svenska Fotbollförbundet uppmanar vi nu all intresserad publik att inte komma till matcherna. Ingen annan än de personer som är nödvändiga för att genomföra matchen får närvara.

I övrigt gäller vad som tidigare meddelats.

Styrelsen IFK Hässleholm
Nyheter från våra lag
Herr, 05/06 07:56 
U19, 30/05 15:38 
U19, 25/05 20:18 
U12, 30/04 07:32 
U11, 30/04 07:29 
Levins Cup, 24/04 10:08 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR
 
 
Gilla oss på Facebook