Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Välkommen till

Välkommen till IFK Hässleholm
 

Min Fotboll

Föj oss i appen "Min Fotboll"

Stötta klubben

Unikt erbjudande från Miljonlotteriet

Bli medlem

Bli medlem och träna med oss!

Månadsbrev - Augusti
2020-08-02 13:07

Läget i föreningen (Henrik Jönsson)

Coronan fortsätter att påverka mycket av vår verksamhet och vi är nog många som har lite fotbollsabstinens. För visst är det tråkigt att inte kunna stå vid sidan av planen och titta på våra ungdomars träningar och matcher.

Från och med i juli har våra ledare och spelare i A-truppen fått sina ersättningar sänkta. Vi har drabbats av stora intäktstapp till följd av Coronan och därför har spelarnas arvoden reducerats. Spelarna har visat förståelse för vår situation, och de är väl värda en stor eloge för att de ställer upp med ett fortsatt starkt engagemang.

 

IFK A-verksamheten (Jonas Jönsson)

Vi har under juli månad påbörjat en ny försäsong med hög belastning på träningar och även ett antal träningsmatcher har vi spelat. Vi har förstärkt våra principer, börjat arbeta med nyckeltal för att mäta våra prestationer och säkerställa att vi hela tiden rör oss i rätt riktning. 

Vi har haft givande träningsmatcher ur perspektivet att vi verkligen tvingats prata om och diskutera lösningar på olika problem vi ställts inför och sedan kunnat träna på de moment
vi känner att vi behöver bli ännu bättre på.

Det har också varit roligt att se nya spelare från de egna leden komma upp i både träning och match med oss. De senaste att ta plats i matchtrupp för första gången är målvakten Alve
Lind (född 06), Elias Olsson (född 03) samt Viktor Ahlgren (född 05) som även hunnit med två fina inhopp. 

Nu har vi släppt på belastningsnivån och hoppas på ett piggare och mer synkat IFK i genrepet mot Ängelholm på söndag. Efter den matchen går vi in i höstpremiärvecka och ett mer normalt fotbollsliv igen. Som vi har längtat!

 

Juniorverksamheten (Daniel Nilsson)

U-19-truppen är, efter ett kort sommaruppehåll, åter i träning sedan två veckor tillbaka och vi har även hunnit med tre träningsmatcher. Vi är nöjda med det vi har presterat och går nu in i de sista förberedelserna inför seriepremiären nästa söndag. Det kommer att bli en intensiv höst med serieavslutning den 17/10, förhoppningsvis leder höstens matcher till ett spännande kvalspel uppåt. 

I akademin har vårt u-15 lag, efter bra utveckling och prestationer, fått möjlighet att under sommaren delta i en elit-turnering med allsvenskt motstånd. 

Under helgen är det vårt U-14 som spelar tr-cup mot allsvenska föreningars U-14 lag på Österås. Ovan visar att återväxten i klubben ser väldigt spännande ut. 

Jag (Daniel) och Fredrik kommer under augusti att  fortsätta med utvecklingssamtal med de olika lagen och föreningen har flera spännande utbildningar att erbjuda under kommande höst. 

 

Ungdomsverksamheten (Jonas Enetjärn)

Semestermånad för vissa, full fart för andra.

U-05 bjöds in till en matchcamp i Göteborg där man fick möta idel storklubbar, IFK Göteborg (3-5), IFK Norrköping (4-3) Djurgården (0-2) och Häcken (6-1). Stort för killarna och för föreningen att få mäta sig i sådana sammanhang och dessutom göra avtryck. Nollfemmorna har även träningsspelat på hemmaplan mot Östers IF  och IF Lödde.

Viktor Ahlgren blev uttagen och fick debutera i A-laget när de träningsspelade mot Hittarp. Dessutom, just i denna vecka, är Meraj Haidari på rikslägret i Bosön.

U-06 har varit på matchcamp, i Hittarp, där man ställdes mot idel skånskt motstånd och kunde efter tre stabila segrar vinna mot Malmö FF i final efter straffsparkar. Alla 23 spelare i truppen var kallade. 

Söndag 2/8 arrangerar nollsexorna en egen matchcamp då Malmö FF, Helsingborgs IF och Kvarnby IK gästar Österås. Matcher på D och E planen mellan kl 11 -16 som streamas på appen Min Fotboll. Detta kom till pga att KB Elite cup i Köpenhamn (24 lag från hela Norden) blev inställt, som så mycket annat i år.

Även U-11/12 har varit igång i juli med träningsläger med fokus på teknik och FUNino-metoden. Glada och entusiastiska killar som kom oavsett väderlek.

Alla våra U-lag väntar på att respektive serie drar igång en bit in i augusti. För U-13 blir det debut med matchspel i Levins cup.

Följ gärna våra olika U-lag på Instagram för mer info, bilder och filmer från respektive lag.


Tillsammans blir vi starkare!


Gula fåglar i IFK-holk
2020-07-22 23:09

Klart att alla gula fåglar vill bo i den vackra gula IFK-holken. Ett talgoxepar byggde i holken bara dagar efter att holken spikades upp i en rak fin tall utanför ett gammalt kråkslott i Åhus. Och det tog inte lång tid förrän mamma och pappa flög in mat till de små fågelungarna, bråda dagar för talgoxeparet, på den ena av bilderna ser man honan flyga ut precis när hanen landar.

U05
IFK:s P15 ställs mot allsvenska klubbar
2020-07-11 01:11, U05
IFK HÄSSLEHOLMS P05-LAG MOT MALMÖ FF DEN 14 JUNI I ÅR. IFK HAR EN FÖRLUSTFRI VÅR BAKOM SIG OCH FÅR NÄSTA VECKA ÅKA TILL GÖTEBORG FÖR MATCHER MOT DJURGÅRDEN, HÄCKEN, IFK GÖTEBORG OCH NORRKÖPING. FOTO:
Nedanstående text är en artikel hämtad från tidningen Norra Skåne. Tidningen har denna gång godkänt att texten används på vår hemsida.

Idel allsvensk adel – plus IFK Hässleholm. Gulsvarts P15-lag har bjudits in till Göteborg för en intensiv fotbollsvecka med matcher mot bland andra IFK Norrköping och Djurgården.

Våren har ju varit väldigt speciell på alla sätt, men sedan ungdomsfotbollen fick grönt ljus har IFK:s spelare födda 2005 matchat flitigt.


Och resultaten har varit imponerande – 21 vinster och en oavgjord på 22 matcher. Bland annat har Trelleborgs FF och Malmö FF besegrats (IFK har vunnit mot MFF:s P06-lag och även slagit ett mixat P05/06-MFF).


Att vinna är roligt – men inte det viktigaste i de här åldrarna. Det påpekar Fredrik Ahlgren, tränare för IFK:s P05:or.

– Vinster i sig är inte det viktiga, det är vad vi gör och hur vi gör det. Prestationerna och spelarnas individuella utveckling är det vi fokuserar på. Och det är en förmån att få träna det här gänget, det är bra killar både på och utanför planen, säger Ahlgren.


Trots att resultaten inte är huvudfokus för Ahlgren & co har en vår utan förluster inte gått obemärkt förbi.

IFK Göteborg anordnar nästa vecka en matchcamp för P15-lag och bland de inbjudna lagen finns IFK Hässleholm.

– Vi har haft en dialog med IFK Göteborgs representanter och det är väl klart att resultaten under våren satt lite avtryck. Kanske framförallt matcherna mot MFF bidrog till att vi bjöds in, säger Ahlgren.


Lagen som möts i Göteborg är IFK Hässleholm, IFK Göteborg, BK Häcken, Djurgårdens IF och IFK Norrköping.

Alla möter alla och det blir intensiva dagar med en match per dag.


– Det blir även möjlighet till matchanalyser och återhämtningsträning. Så det blir mycket fotboll. Det blir kul, både utvecklande och utmanande, säger Ahlgren.


Ahlgren leder IFK:s P05:or tillsammans med Mattias Nilsson (tidigare i IFK Osby).

– Mattias är ju en bra tränare och ledare. Och vi har även väldigt bra samarbete inom klubben, både med yngre och äldre åldersklasser. Det viktigaste är ju att tänka på individens utveckling och är det någon som är redo fysiskt och mentalt att ta ett kliv uppåt ska det inte finnas några hinder, säger Ahlgren.


Fredrik Ahlgren är noga med att – i dessa coronatider – poängtera att spelare, ledare och föräldrar följer gällande regler och rekommendationer.

– Självklart, det är vi jättetydliga med, så har det varit sedan vi drog igång. Minsta symptom så stannar man hemma. Och under veckan i Göteborg är det också tydliga regler att följa, det har vi diskuterat med övriga ledare.


– På grund av restriktionerna kommer vi att sända våra matcher via IFK Hässleholm P05 och Min Fotboll så att alla kan följa matcherna hemifrån.

U05
U05: En summering av våren.
2020-07-08 10:05, U05

Vi har verkligen sett imponerande prestationer av våra grymma 05:or under första halvan av 2020, där man varit obesegrade i hela 22 matcher (21 vinster!!!). Tunga vinster och grymma prestationer mot motståndare som Trelleborgs FF, Malmö FF 06 och Malmö FF 05, men mest imponerande är ändå de utvecklingssteg som var och en av killarna tagit och hur laget spelar fotboll. Lagets och individens tränings- och matchprestation är såklart det viktigaste och därför är det fantastiskt att se var och ens vilja till att utvecklas och framför allt ”hungern efter att hela tiden förbättra sig”.


Först lite sommaruppehåll och redan nu ser vi fram emot en ”mer normal” höst. Innan dess väntar dock en härlig utmaning i Göteborg med riktigt utvecklande matcher.

 

05:orna har nämligen blivit inbjudna av IFK Göteborg till en matchcamp under v29 (torsdag – söndag) där laget kommer möta Djurgårdens IF, BK Häcken, IFK Norrköping samt IFK Göteborg. Utvecklingen fortsätter för våra 05:or, detta är bara början! Glad sommar önskar både spelare och ledare.

 

Ps. Ni kan följa våra matcher i Göteborg på Min Fotboll. (Instagram IFK Hässleholm 05 där även länk till min fotboll finns) Ds.


//ledarna

ZENON ROKICKI 29/8 1945 - 1/7 2020
2020-07-06 22:08

Det råder förstämning i IFK Hässleholm. En av föreningens giganter, Zenon Rokicki, har hastigt lämnat oss.
Zenon som skulle ha fyllt 75 år i augusti, kom till IFK när han var 10-12 år gammal och har sedan dess varit aktiv i föreningen i nästan 65 år, snacka om trotjänare.
Zenon började spela såväl fotboll som handboll i IFK:s pojklag, i senare tonåren valde han handbollen och det blev hela 20 år i IFK Hässleholms framgångsrika helvita handbollslag som spelade i näst högsta serien och som var ytterst nära avancera till högsta serien. Zenon var den store krigaren på linjen.
Innan Zenon hann avsluta sin framgångsrika karriär så tog han plats i IFK-styrelsen 1975 och där satt han fram till 2000.
Under tiden var han ungdomsledare i båda sporterna, med framgång. 1989 tilldelades Zenon Hässleholms kommuns ledarstipendium. 
Zenon var ledare för pojkar födda 1970, där sonen Martin lirade, fotbollslaget var otroligt framgångsrikt och vann nästan alla matcher - och när sedan IFK spelade allsvenskt kval mot Degerfors IF 1993, var Martin en av de elva på plan.
Efter styrelsegärningen har Zenon idogt arbetat vidare, dels med sponsring i PR-sektionen, men även med alla sidojobb som exempelvis försäljning av julgranar, lotter och gödning.
Och som pensionär var Zenon en av de goa gubbarna som träffas på klubbis tre gånger i veckan och fikar och där lockade han ofta till skratt med sina fyndiga kommentarer. Han kunde beskriva en tvivelaktig snubbe som ”kryddhandlare” och om vi förlorat en match så kunde det heta ”han gör ju inte avtryck i ett kilo smör en varm sommardag”.
Zenon sörjs närmast av hustrun Eva, sönerna Martin, Niklas och Daniel - och av alla de många vännerna i IFK.
Tack för allt Zenon, vi saknar dig!

Lennart Månsson, IFK Hässleholm
Månadsbrev - Juli
2020-07-01 10:19


Så är sommaren här, med sommarlov för våra ungdomar och förhoppningsvis en skön sommarledighet för oss vuxna. Problemen som följer av Corona-situationen tar dock inte semester. IFK fick ett välbehövligt ekonomiskt stöd från Riksidrottsförbundet på 81 000 kr. Även om det är långt ifrån de intäktsbortfall vi haft och vad vi ansökte om, så är vi naturligtvis glada för det stöd vi tilldelades. 

Hässleholms kommun har bestämt sig för att avsätta 500 000 kr i extra stöd till föreningarna i kommunen. Med tanke på att det finns över 300 föreningar i kommunen så är det en väldigt liten summa. Det motsvarar ett extra tillskott på 1,5% utöver det ”normala” årliga stödet som kommunen ger till föreningarna. Nu har alla föreningar säkert inte drabbats ekonomiskt och behöver därför inte stöd, men någon större stöttning ska vi nog inte räkna med från detta håll.

Under 2019 fick IFK 124 000 kr i aktivitetsbidrag från kommunen. En summa som grundar sig på antal aktivitetstillfällen IFKs ungdomar haft under året. Samtidigt betalade IFK till kommunen 217 000 kr i hall- och planhyror (totalt för ungdomslag och A-lag). IFK betalar alltså nästan 100 000 kr varje år till kommunen för att bedriva den verksamhet vi gör. När kommunen nu väljer att stötta med 1,5% extra i den för många föreningar svåraste tiden i mannaminne, så visar det åtminstone en sak. Nämligen att de insatser som alla ledare och föräldrar gör för att ge våra hundratals ungdomar en meningsfull fritid och samhällsfostran, inte är något som på kommunnivå värdesätts särskilt högt.


Men vi kämpar på. Tillsammans är vi starka!


Jonas Jönsson lämnar lägesrapport för A-truppen

I juni drog serien tillslut igång och utan träningsmatcher inför premiären så gästade vi fjolårstrean Husqvarna på bortaplan. I en tempostark match lyckades vi vända underläget vi hade i paus efter mål av Elliot Nilsson och Mike Andrew. Tyvärr kvitterade Husqvarna i slutet och vi fick nöja oss med en poäng hem till Österås. Därefter har vi varit lediga och den 6 juli återstartar vi träningen och har fyra träningsmatcher inbokade innan omgång 2 av serien spelas uppe i Södertälje den 8 augusti.


Daniel Nilsson rapporterar om Juniorerna 

U-19 har nu inlett sin första lediga vecka av tre efter en lång försäsong. Vi har under våren tränar på bra och tagit i vår utveckling. Vi ser framemot att få börja spela om poäng och fortsätta vår positiva utvecklingskurva.

Arbetet med akademin går även det framåt. Vi har haft vår andra digitala tränarträff där fokus låg på att sätta en spelidé inom akademin. Efter sommaren kommer utbildningar för spelare och ledare att kicka igång där vi lovar ett bra utbud. Utvecklingssamtal med de olika åldersgruppernas ledare står också på schemat för Daniel och Fredrik. 

Nu ska vi ladda batterierna under sommaren för att till hösten erbjuda fullt ös framåt i alla led! 


Jonas Enetjärn uppdaterar om Ungdomsverksamheten

Under juni har U-lagen varit igång nästan som vanligt. U-05 har matchat mot bl.a. KFC och MFF. Idel segrar, men framfört allt väldigt bra prestationer.

U-06 hade besök av A-lagets Jonas Jönsson under en träning och har även de matchats tufft motstånd i form av Helsingborgs IF och ett landskapslag från Blekinge. Det blev också Daniel Flinks sista match som ledare då hans stiger åt sidan till hösten. Tack för ett stort arbete för killarna och för klubben Daniel!

U-07 fortsätter samarbetet med Daniel Oredsson som ger feedback både till spelare och ledare i laget, vilket börjar synas i prestationer och resultat. De skulle i sommar deltagit i Gothia Cup, men av känd anledning flyttas deltagandet till 2021. 

U-11 har haft ett lag i U-10-serien för att få spela 7-mot-7. Ett bra drag då matcherna varit mycket bra genomförda trots att de spelar mot ett år äldre killar.

I U-12, 14 och 15 finns det plats för fler killar och ledare som v hoppas få in efter sommaren.

Under vecka 26 genomförde FCH, HIF och IFK gemensamt Sommarfotbollsskolan med drygt 100 deltagande barn i åldrarna 8-13 år. Strålande väder och uppskattat av alla.

 

med vänliga IFK-hälsningar

Styrelsen

Nyheter från våra lag
U14, 01/08 17:40 
U19, 27/07 09:05 
U06, 23/06 15:23 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR