Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Fotboll

MAGNUS EEK HAR LÄMNAT OSS
2020-01-16 15:07
En av IFK Hässleholms stora profiler, Magnus Eek, har hastigt lämnat oss efter en kort tids sjukdom. Magnus gick bort ett par dagar före sin 67-årsdag. Hela IFK sörjer en fantastisk fotbollsspelare och en fantastisk människa.

Magnus började lira fotboll i IFK som liten knatte och han formligen öste in mål i de olika pojklagen och det fortsatte i juniorlaget - och representationslaget.

Magnus var en av fem egna produkter som sattes in i A-laget i slutet av 60-talet och efter ett par säsonger hade IFK avancerat från division fyra till division två, som i början på 70-talet var landets näst högsta serie, nuvarande Superettan.

De andra fyra var Claes Melin, Bengt-Olof Rydell, Dan Granqvist och Pär Andersson.
Magnus som föddes 1953 var yngst i kvintetten och han fick göra A-lagsdebut redan som 16-åring. 
Det blev många matcher i A-laget där han spelade fram till 1982. Och det blev många mål…

Många minns hans högerkanon, ett fruktansvärt hårt skott som ofta jämfördes med Gunnar Nordahls.
Gamle IFK-legendaren Lennart Persson berättade ofta om Magnus skott från halva planen på Rambergsvallen i Göteborg mot Häcken, ett mål som räddade IFK kvar i serien. Magnus gjorde också ett avgörande mål i kvalmatchen på Olympia i Helsingborg 1974 som betydde avancemang till näst högsta serien.

Och väl där kom IFK Göteborg till Österås två år i rad med stjärnor som Ove Kindvall Björn Nordqvist och Torbjörn Nilsson. 5000 på läktarna. På presskonferensen efteråt stod legendariske lagledaren i IFK Göteborg P-O Johansson och drömde: Tänk om vi haft Hässleholms nummer 10!

Nummer 10 var Magnus Eek och han hade överglänst Göteborgs superstjärnor.
Efter karriären har Magnus fortsatt följa IFK, hans son David spelade många pojk- och juniorlandskamper och var precis som pappa Magnus bofast i IFK:s A-lag i många år.

Även efter Davids karriär har Magnus varit en trogen gäst på Österås läktare när IFK spelat hemma och när det är dags för hemmapremiär om tre månader så står Magnus stol tom.

Vi är många som kommer att sakna dig Magnus.

Lennart Månsson
IFK Hässleholm
Insamling till förmån för Ginga Academy
2020-01-15 13:34
Bastian Sandberg, aktiv i IFK Hässleholms juniorer och Sportlovscupen, har valt att starta en insamling till förmån för Ginga Academy i Gambia. 

Känner ni någon som har överblivna skor, benskydd, koner, bollar eller annan fotbollsutrustning som inte används mer, då har ni möjligheten att lämna in det till oss på IFK Hässleholms klubbstuga till förmån för Ginga Academy. 

Vi kommer att hålla öppet hus för inlämning under 2 dagar, kvälls tid. Övrig tid är ni välkomna att ringa till IFK Hässleholms Kansli eller Bastian för att avtala en tid. 

Torsdagen den 30/1 från kl 16.00 
Torsdagen den 6/2 från kl 16.00
Till minne av Jörgen Johansson
2020-01-10 08:46

Jörgen Johansson har fotat åtskilliga matcher med IFK genom åren. 

Många av hans fina bilder från matcherna har vi kunnat se i Norra Skåne. 

 

I IFK Hässleholms klubbstuga på Österås hänger detta foto där Jörgen fångar i sin 

kamera när Mike Andrew gör en frivolt. 

I fotot, som är taget av Lennart Månsson, är det fotografen Jörgen som är objektet.

 

När IFK firade 100 år som förening 2005 så gjordes en hyllningsskiva, där bla Jörgen 

med sitt band Loserville deltog.

 

Vi i IFK kommer sakna Jörgen såväl på musikscenen som bakom kameran!

1.000 MAXI-kronor för granköp av IFK
2020-01-05 11:36
Det lönar sig att köpa julgranen av IFK, precis som de senaste åren har IFK HÄSSLEHOLM sålt granar utanför MAXI och som traditionen bjuder så lottades 5 st Maxi-presentkort till fem vinnare, de lyckliga från vänster: Johan Kjellander, Hässleholm, Niklas Thurban, Nävlinge, Patrik Lindgren, Marcus Bjärvall och Birgitta Pettersson, samtliga Hässleholm, samt grangeneralen Rutger Englund, som delade ut de åtråvärda presentkorten.
IFKaren nr 2
2019-12-27 15:41
Vår senaste föreningstidning Nr 2
finns nu upplagd på hemsidan
se länken IFKaren

Välkommen, Albin Nilsson!
2019-12-23 13:23
Albin Nilsson återvänder till IFK

TILLBAKA EFTER 10 ÅR


För tio år sedan lämnade Albin Nilsson IFK för att utvecklas vidare i Ängelholms FF, sedan blev det även spel i Trelleborgs FF några säsonger – och nu återvänder Albin till fadershuset, en riktig profilvärvning.


-Ja, jag var 15 år och skulle fylla 16 när jag flyttade till Ängelholm för spel i ÄFF, det var det året jag skulle börja gymnasiet, berättar Albin, som gick den långa vägen genom juniorlaget upp i A-laget och hann med drygt 120 matcher i ÄFF i Superettan och drygt 30 matcher i TFF i Superettan och Allsvenskan. Albin hann med fem mål – och hann även med att dra på sig den blågula landslagströjan där han spelade två P19-landskamper.


Albin är en allroundskunnig spelare som spelat mycket på mittfältet, men också många matcher som högerback och högerbreddare.


Nu har Albin haft ett par skadefyllda säsonger och det blev inte så många matcher i Trelleborgs FF som han hoppades och när han nu fått jobb som mäklare hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Hässleholm var det dags att flytta hem.


-Det är mycket som händer nu, jag har flyttat hem till byn där jag föddes och växte upp, i Ranseröd, en liten by mellan Stoby och Broby, 1,5 mil från sta´n och när jag böejade snacka med IFK kändes det helt rätt att lira i min modersklubb, berättar Albin.


Albin började tidigt spela i IFK som liten knatte, precis som bröderna August och Edvin och alla tre var synnerligen lovande. Pappa Peter har varit engagerad som tränare i klubben.


IFK hälsar Albin välkommen tillbaka till IFK

Vill du göra skillnad i människors liv?
2019-12-20 16:56
Då kan vi erbjuda dig en möjlighet att gå från tanke till handling!

IFK Hässleholm har tagit fram och beslutat om en värdegrund för föreningen som utgår ifrån Riksidrottsförbundets värdegrund och Barnkonventionen. Dock är det så att ord på papper betyder väldigt lite om de inte omsätts i handling. Vi behöver din hjälp att se till att ingen i vår förening skall behöva känna sig utsatt, mobbad, eller ignorerade. Hör av dig om du vill vara med och göra skillnad så berättar vi mer.

På styrelsen vägnar
Stefan Holmberg
(070-3232150)
Nyheter från våra lag
U11/12, 15/01 21:31 
U11/12, 12/01 20:20 
U11/12, 27/12 15:58 
U06, 07/11 11:31 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR
 
 
Gilla oss på Facebook