SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

Bli medlem i IFK Hässleholm
BLI MEDLEM
OLLE
2022-01-13 17:47

Olle Kjellman Olblad, 19 år, har varit en jagad kille i vinter.
Nu har talangen bestämt sig och det blev IFK Hässleholm, glädjande för alla gulsvartrandiga supporters.
Olle är född i Stockholm och kom redan som 2-åring till Osby och har representerat IFK Osby i alla ungdomsår och debuterade i A-laget i div. 3 som 15-åring. Hösten 2019 började han spela för Nosaby IF, där han stannade fram till nu då han går över till seriekonkurrenten IFK.
- Jag hoppas kunna bidrag med såväl mål som poäng och ser fram emot att representera IFK och hoppas på att vi skall kunna vinna riktigt många matcher.
- Vi vill ju ha lokala killar och Olle passar väl in i den bilden, vi tror jättemycket på honom, han har bra teknik och fina egenskaper, vi kommer hitta en bra roll för honom i IFK.
Och så blir ju kul att Olle äntligen får spela i gulsvart, måste kännas bra för en kille som är född AIK-are...

 
Månadsbrev - Januari
2022-01-12 10:53

Allmänt (Henrik Jönsson)

Trots att det är mitt i vintern och mitt emellan fotbollssäsongerna så har det hänt mycket sedan förra uppdateringen i vårt månadsbrev. Vi har tex. sålt julgranar och Bingolotter. Tack alla ni som har ställt upp! Alla dessa ideella krafter som tillsammans hjälps åt för IFKs skull är ovärderliga, oavsett om det gäller att sälja Bingolotter, tillverka mål till U-lagen, träna våra ungdomar, stå i kiosken eller göra något annat.

Vår ungdomsverksamhet, vår akademi, har igen blivit kvalitetsgranskad och vi kan glädjande konstatera att vi förbättrat oss ytterligare sedan sist. Jämförelsevis står vi oss väl med etablerade elitföreningars akademier. 

A-truppen börjar ta form både på ledar- och spelarsidan. Det är glädjande att Peter och Johan lyckats rekrytera Anders Swahn som assisterande tränare. Anders blir värdefull med sin fotbollskunskap, sitt engagemang och sin kännedom om fotbollen i vårt närområde. Även på spelarsidan har spännande rekryteringar, och uppflyttningar, gjorts. Mera om A-truppen nedan. 

 

A-laget (Johan Persson)

Nu är det tid igen att sparka igång en ny fotbollssäsong. Vi drog igång träningen igen måndagen den 10 januari. Det har hänt en del i spelartruppen, vi har tappat Daniel Kardum, Julian Grozdanovski till WMA och Isak Olsson till LB 07. Vi tackar dem för sina insatser i IFK och önskar dom lycka till i deras nya klubbar.

På plussidan än så länge har vi plockat in 4 killar - Jens Lynard och Ludvig Hegdal - från seriekonkurrenten Eslöv, samt alldeles nyligen Robin Strömberg och Albin Ekström.  Vi har även ett nytt ansikte på ledarsidan - Christoffer Johansson – som kommer att vara vår nya sjukgymnast med uppgift att se till att spelarna håller sig friska och krya! Vi hälsar dom välkomna till IFK.

Första träningsmatchen är den 29 januari borta mot Höganäs.

.

 

U-19 och Akademin (Daniel Nilsson)

Vi ser framemot starten av försäsongen 2022 som drar igång under veckan för våra akademilag. Under några veckors ledighet från träning har spelare och ledare haft möjlighet att dels samla energi men även planera inför kommande året. Vi kommer inom kort att presentera några nya tränare inom akademin samt fler spännande saker som kommer hända under året. 

 

U-lagen (Jonas Enetjärn m.fl.)

När vi äntligen trodde att det mesta blivit som vanligt igen och både inomhus- och konstgrästräning kommit igång, då kom snön och ställde till det. Inte nog med att vaktmästarna på Österås omöjligt kunde forsla undan all snö från konstgräsplanerna så bedömdes det dessutom vara så mycket snö på idrottshallarnas tak att risk för ras fanns. Inställda träningar som följd, men förmodligen mycket egen aktivitet ute i snön. 

U15 (nollsexorna) avslutade sitt lite krokiga år resultatmässigt med en övertygande vinst i LB-hus Cup i Bromölla efter seger i finalen mot Hyllie IK. 

U14 hade hela truppen – tre lag - på benen i Peneton Cup i Qpoolen och nådde final med ett av lagen. Där blev det förlust mot HIF. 

Lagom till jul kom det så nya restriktioner p.g.a. Coronan och alla planerade inomhuscuper ställdes in vilket drabbade alla våra yngre lag. 

 

2021 blev ändå "nästan som vanligt" med många härliga matcher och träningar andra halvan av året. Nu blickar vi fram mot 2022 och hoppas att vi får möjlighet att genomföra det på ett så normalt sätt som det går. 

 

Slutligen vill vi slå ett slag för vår klubbstuga som gradvis håller på att förvandlas. Under hösten har vi bytt ut bord och stolar mot enhetliga sådana i passande färger, svart och blå. Svart för IFK och blå för FCH. Vi gjorde inte bytet enbart för att det ser trevligare ut, utan även för att det ger oss möjlighet att ”ställa om” lokalen för olika ändamål. Vi kan ställa bord och stolar i U-form vid utbildning, i rader med bänkar när det passar bättre, enbart stolar i rader vid samlingar upp till 40 personer, samt på flera andra sätt. Dessutom monterades en ny och rejält stor interaktiv monitor från Sharpsyd AB upp på väggen, vilket skapar möjligt att jobba interaktivt under utbildning mm. Nästa steg blir att förstå och bli duktig på att använda alla funktioner.

Inget av detta hade varit möjligt utan flera parter. Sparbanksstiftelsen har bidragit med ett generöst belopp till flera olika projekt under 2021 och vi tackar ödmjukast för den hjälpande hand de sträckt ut. Magnus Jönsson och Sharpsyd har gjort det möjligt för oss att få tag på en monitor till ett fantastiskt pris.

 

Stort tack till alla och välkomna ner till klubbstugan!

Albin Ekström blir gulsvart
2022-01-11 07:50

Knappt hade nyheten om Superettanspelaren Robin Strömberg landat i söndags innan IFK presenterade ytterligare en ny anfallare, Hässleholms-pågen Albin Ekström, 25 år.
Albin kommer närmast från fjolårets seriekonkurrent Sölvesborg där han under seriens första hälft gjorde 7 mål.
-Sen blev jag skadad och under hösten spelade jag endast sporadiskt och då blev det endast ett mål, förklarar Albin, som tidigt lämnade Hässleholmsfotbollen.
-Jag och August Nilsson flyttade som 13-åringar till Mjällbys akademi, August lämnade IFK och jag lämnade Hässleholms IF, berättar Albin, som nu kommer tillbaka till stan där han bor efter 12 år i olika klubbar.
Albin tog ingen plats i Mjällby och har sedan dess spelat i Älmhult, Sölvesborg, Osby, Nike från Lomma - och så då Sölvesborg igen.
Nu blir han gulsvartrandig och får bland annat möta lillebror Theo i den grönvita dräkten, Theo som efter att ha spelat hela livet i IFK inför fjolårssäsongen tog steget över.
-Ja, det blir superkul, då får vi se vem våra föräldrarna håller på, vem dom älskar mest, skrattar Albin.

ROBIN valde IFK
2022-01-09 16:45

Robin Strömberg, 29 år, har varit en jagad man i höst. Efter kvalmissen med Norrby IF tackade han för sig efter tre lyckade säsonger i Borås-klubben och valde att flytta hem till Skåne.
Tollarps-pågen bestämde sig för att bo, jobba och spela fotboll i nordöstra Skåne.
På söndagen signade han IFK Hässleholm och det tackar IFK-tränaren Johan Persson för.
-Robin blir med sin rutin en oerhört viktig spelare för oss och han kommer även att ingå i ledarstaben, berättar Johan.
Mannen bakom värvningen är sportchefen Peter Persson som lagt ner en hel del jobb på att Robin skulle välja gulsvartrandigt. Både Peter och Robin är födda och uppvuxna i Tollarp.
Robin lämnade Tollarps IF för Mjällby AIF redan 2009 där det blev 54 allsvenska matcher och sedan väntade spel i Östers IF och Ljungskile SK där Robin formligen öste in mål i ettan, i LSK blev det 41 mål på 55 matcher.
Sedan blev det Norrby IF och Superettan och där har Robin varit ordinarie under tre säsonger, 78 Superettan-matcher och 22 mål jämnt fördelade på 8 2019, 7 2020 och 7 mål 2021.
2021 var den anrika ex-allsvenska klubben nära knipa kvalplatsen, men ett sent straffmål gjorde att Helsingborgs IF blev kvallaget och gick upp i allsvenskan.
Kanske tur för IFK, hade Norrby spelat allsvenskt 2022 hade troligen Robin stannat i Borås…
-Ja, jag hade ett år kvar på kontraktet och om vi tagitg steget upp hade jag stannat, men när vi inte gjorde det fanns det möjlighet att bryta och då blev det hemflytt för familjen Strömberg, som förutom Robin består av sambon Anna, barnen Celine och Liam, ett och tre år gamla.
Varför IFK?
-Jag valde IFK för att jag och Peter har haft en tydlig dialog från början och att IFK haft den överlägset bästa strategin för mig.
-Jag har varit tydlig med att jag kommer att satsa fullt ut och träna alla träningar och hålla mig i samma fysiska trim som tidigare, jag kommer att lägga lika mycket tid på fotbollen i tvåan som jag gjorde i Superettan, ambitionen är naturligtvis att se till att IFK kommer högre upp i seriepyramiden, garanterar nyförvärvet och drar på sin den vackra gulsvartrandiga tröjan.

DANNY ӁLDERMAN" I UNGT IFK
2022-01-06 17:16

Danny Gunnarsson är en verklig veteran i det gulsvartrandiga unga IFK.
Redan 2012 fick junioren Danny chansen av dåvarande IFK-tränaren Bosse Nilsson att träna sig till ett A-kontrakt under de tidiga vårträningarna - och Danny tog den.
I ett av derbyn 2012 blev Danny målskytt och sedan har det rullat på, Danny har varit given i A-laget.
Inför säsongen 2018 ville Danny prova på div. 1-spel i Kristianstad, men olyckan var framme och han var skadad hela säsongen, 2019 blev det några matcher, men inför 2020 års säsong var Danny tillbaka i IFK.
Nu har Danny förlängt med IFK och han hoppas få en lite offensivare roll som vänsterback.
-Jag gick mållös 2021 och det har aldrig hänt tidigare, så jag hoppas hitta målet 2022, ler Danny, som under 2022 fyller 30 år och får ett tungt ansvar som ”ålderman”.

ÄNNU EN 05:A I A-TRUPPEN
2021-12-30 20:25
Ännu en kille född 2005 får nu A-kontrakt, VICTOR AHLGREN, 16 år.
I fjol fick 05an Max Nilsson chansen i A-laget - och som han tog den. Max hoppade in i andra matchen och gjorde segermålet och var sedan ordinarie i gulsvarta startelvan.
Hans kompis Victor Ahlgren, som lirat i IFK sedan knatteåldern, har just signerat ett A-kontrakt, men redan ifjol debuterade han i bortamatchen mot Eslöv, seger 4-1, och det var ett piggt inhopp på högerkanten. Victor är normalt innerback, men även i övriga inhopp så spelade han på kanten och i sista matchen, borta mot FBK Balkan i Malmö, svarade Victor för en mycket fin insats där han bland annat svarade för en fin genomskärare till skyttekungen Ivan Danielsson Andonovski som tackade med att göra 1-0 till IFK.
Nu tillhör Victor A-tränaren Johan Perssons A-trupp och vi önskar Victor lycka till!
IFK Hässleholm önskar en GOD JUL !
2021-12-22 11:23
 
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
U16, 16/01 19:19 
U16, 30/12 09:51 
U16, 06/12 14:05 
U19, 29/11 15:14 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR