Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Fotboll

Stöd IFK Hässleholm

För att köpa en "entrébiljett" till kommande hemmamatcher, swisha 50 kr till 1233423217


För att stötta med miljonlotteriet (IFK får 500 kr vid ditt köp av lotter för 150 kr!!!), följ denna länk: 

https://clk.tradedoubler.com/click?p=296406&a=1212080&g=24758234

Summering av 2020 i halvtid
2020-05-30 09:38

Vi kan nu summera snart halva 2020 och konstatera att det varit minst sagt händelserikt för IFK Hässleholm. Vi lanserade den största ungdomssatsningen på många år, nämligen att utveckla vår ungdomsverksamhet till en sådan nivå att vi uppnår en akademicertifiering. Förarbetet har pågått sedan en tid tillbaka och i år blir året då vi arbetar för att få en certifiering inför 2021. I spetsen för detta arbete finns Daniel Nilsson (administrativt ansvarig för ungdomsverksamheten) och Fredrik Ahlgren (utvecklingsansvarig). Dessutom har alldeles nyligen Daniel Oredsson anslutit som ytterligare resurs. Tre personer med hög fotbollsutbildning. Det känns oerhört bra att vi kan sätta igång en så här ambitiös satsning, och vi kommer inte låta Coronan och dess konsekvenser sätta stopp för det!

För naturligtvis har Coronan haft en stor inverkan på IFK under våren, ur flera aspekter. Fotbollsmässigt har den inneburit att A-laget och juniorer över 18 år ännu inte kommit igång att spela matcher. Den trogna publiken, med föräldrar i spetsen, har inte tillåtits att vara med vid varken träningar eller vid de matcher som våra ungdomslag nu är igång och spelar. Så längtan hos oss alla är stor efter att åter få stå vid sidan och heja på våra lag! Just igår kom faktiskt beskedet att även seniorfotbollen tillåts dra igång igen, vilket är härligt! Exakt hur, och när, får vi avvakta närmare besked från Fotbollsförbundet.

Ekonomiskt har Coronan inneburit oerhört stora konsekvenser. Många av våra inkomstbringande aktiviteter har fått ställas in, som tex. auktionen på Stortorget i samband med HessleCitys vårmarknad, en planerad allsvensk träningsmatch mellan Helsingborgs IF och ett annat allsvenskt lag, och naturligtvis A-lagets hemmamatcher. De sammantagna ekonomiska konsekvenserna är stora och vi i styrelsen har jobbat hårt för att minska våra kostnader, tex. blev spelare och ledare i A-laget permitterade. Vi har även jobbat för att hitta nya möjligheter till inkomster, vilket gav att försäljning av Miljonlotteriet drogs igång. Mitt i allt detta har våra trogna och fantastiska sponsorer gett oss ett starkt stöd. Även om många av företagen själva är hårt drabbade av Coronan, så har de trots detta gett det tydliga budskapet att de står vid vår sida och stöttar oss efter sin allra bästa förmåga. Från IFK sänder vi ett stort tack till våra sponsorer - och vi uppmanar alla våra medlemmar och supportrar att ge sin stöttning tillbaka genom att gynna just våra sponsorer!

Vi befinner oss fortfarande mitt i stormen och vet ännu inte de fulla konsekvenserna av Coronan. Men vi ser ändå framtiden med tillförsikt och vet att Tillsammans är vi starka!

 

Med början nästa vecka kommer vi på en regelbunden basis skicka ut nyhetsbrev med information om det som händer inom de olika delarna av IFK. På återhörande!

 

Henrik Jönsson

orförande

Inget derby på söndag
2020-05-29 10:57

Ingen fotboll denna vår - och inget derby. På söndag 31/5 skulle IFK spelat derby mot Hässleholms IF, men coronapandamin har satt stopp. Vi har i vår sålt fiktiva biljetter till våra matcher som skulle ha spelats och det fortsätter vi med, tack till alla som hjälper till.


Swischa ditt bidrag till 1233423217. Tack för att du hjälper till.

Vi sysselsätter stadens och kommunens ungdomar.
2020-05-19 13:52
Vi får inte ta emot publik, men vi behöver Ert stöd.
Covid-19 stoppar seniorfotbollen, men ungdomarna får spela matcher och sicken regnig, härlig fotbollshelg för våra ungdomslag!

Fredagkväll: Vårt U19-lag tog emot allsvenska Mjällby, förlust 1-2. På planen bredvid spelade våra duktiga 06/07:or mot Hässleholms IF och vann med 10-2!
Lördag: Pojkar födda 2011 inledde dagen med att besegra Hässleholms IF och därefter mötte vårt U19-lag åter Mjällby AIG, nu blev det 0-3. Samtidigt spelade 06:orna mot Wä, förlust 1-3, medan 11:orna spelade ytterligare en match, mot Vinnö IF. Pojkar födda 2012 mötte också Vinnö IF. På lördagskvällen åkte våra 05:or till Lund och piskade Lunds BK med hela 9-1!!!!
Söndag: Pojkar födda 2007 besegrade Vinnö med 4-3.

Stöd vår förening genom att gå med i miljonlotteriet eller genom att betala entréavgift till valfri hemmamatch. Detta behövs!!!!! Tack på förhand

Uppdaterade riktlinjer med anledning av Coronviruset
2020-04-24 23:02
Med anledning av ändrade rekommendationer från Svenska Fotbollförbundet uppmanar vi nu all intresserad publik att inte komma till matcherna. Ingen annan än de personer som är nödvändiga för att genomföra matchen får närvara.

I övrigt gäller vad som tidigare meddelats.

Styrelsen IFK Hässleholm
Levins Cup
Levins cup möte genomfört
2020-04-24 10:08, Levins Cup

Efter att ha flyttat fram cupmötet för Levins cup två gånger så genomfördes det till slut den 20/4 i klubbstugan. Vi spred ut oss i lokalen och tillämpade de rekommendationer för social distansering som gäller i samhället i dag.


deltagande föreningar: IFK Hässleholm, Bjärnums GOIF, Farstorps GOIF, Finja IF, Hörja IF, Röke IF, Vinslövs IF och Glimåkra IF.


Inledningsvis informerade undertecknad om att cupen i år kommer att genomföras med 3-mannaspel för 7-åringar i klassen pojk. Klassen F7/8 kommer fortsatt spela 5-manna eftersom vi annars skulle få alltför få lag. Förändringen har drivits igenom av Skåneboll och kommer i praktiken innebära att vi behöver fler planer, domare och mål vid varje sammandrag. Vi saknar sarger, men sarg kan ersättas med större plan (15*12m). När det gäller mål så måste vi fortfarande ha en flexibel inställning för varje arrangörsförenings förutsättningar för mål till både 7- och 8-åringar. Med tiden kommer vi hitta lösningar som funkar för oss. Vi får se detta första året med 3-mannaspel som ett prövoår och utvärdera efter genomförd cup.


Mötets övriga överenskommelser gällande Levins cups genomförande:

- De specialregler som gällt för Levins cup skrotas och ersätts helt och hållet med gällande spelformer för 3-och 5-mannaspel. Reglerna ligger på cup-hemsidan under dokument och skickas dessutom ut till deltagande föreningar.

- Pga situationen med pandemin bestämdes det att cupen skall genomföras efter semestern och vid tre tillfällen.

- Cuptillfällen blir 30/8 (Bjärnum/Hörja), 13/9 (Vinslöv/Farstorp) samt 27/9 (IFK Hässleholm)

- Kontaktlistan uppdateras med anmälda lag och kontaktuppgifter. Denna lista skickas ut och kan användas för att kontakta lag som är intresserade att genomföra enstaka matcher under våren. Dessa eventuella matcher arrangeras av inblandade föreningar och ingår alltså ej i Levins cup.


Cupgeneralen

Magnus Olsson 

Uppdaterade riktlinjer med anledning av Coronaviruset
2020-04-20 20:55

 

Med anledningen av ändrade rekommendationer från Folkhälsomyndigheten (länk) så ändrar IFK nu också sina riktlinjer beträffande träningsmatch/match för barn och ungdomar födda 2002 och senare. De förändras på så sätt att vi nu tillåter träningsmatch/match från och med kommande helg, lördagen den 25 april. Eftersom det fortfarande gäller en begränsning på max 50 deltagare, samt att trängsel ska undvikas, så ber vi att enbart de föräldrar som behövt skjutsa sina barn till matchen stannar kvar som åskådare.

Det kommer gå ut detaljerade instruktioner till samtliga våra lags ledare som är oerhört viktiga att följa. Instruktionerna rör bl.a. hur vi säkerställer att enbart helt friska och symptomfria barn deltar, hur vi säkerställer att alla kan tvätta händerna, hur vi säkerställer att trängsel undviks m.m. Vi ber alla föräldrar och övriga att respektera de förhållningsregler som kommer finnas, samt att stötta våra ledare i de beslut och åtgärder de kommer ta.

Fortfarande gäller att träningsmatch/match för seniorer och ungdomar födda 2001 och tidigare inte är tillåtet.

I övrigt gäller fortsatt vad som tidigare kommunicerats kring träningar och möten.

Träning

1) Träning fortsätter bedrivas utomhus, men närkontakter ska undvikas.

a)  Träningar ska anpassas mot uthållighet, fysik, teknik och större former av spel där närkontaktsituationer undviks.

b) Träningar ska anpassas så att inga köer till nästa träningsmoment uppstår.

c)  Tänk mindre grupper, större ytor.

2)   Dusch och ombyte ska ske hemma.

3)   Endast egna vattenflaskor ska användas.

4)   Ha inga samlingar inomhus.

5)   Vi uppmanar föräldrar att i dagsläget inte stanna kvar och titta på träningen.

  

Möten

Inga fysiska lag- eller föreningsmöten ska hållas tillsvidare (använd digitala plattformar istället).

Styrelsen IFK Hässleholm

Nyheter från våra lag
U19, 30/05 15:38 
U19, 25/05 20:18 
U12, 30/04 07:32 
U11, 30/04 07:29 
Levins Cup, 24/04 10:08 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR
 
 
Gilla oss på Facebook