Samling:13:00
Nosaby IF - IFK Hässleholm 3-5
2023-05-18 17:39
Målskyttarna Erjon Rama, André Gustafsson och Max Eriksson
Precis som förväntat så blev det en match med mycket kamp. Nosaby gick hårt åt IFK-spelarna och drog på sig fyra varningar i första halvlek när IFK var på väg fram i farliga omställningar.

I 19e minuten löpte Olle på en boll in i straffområdet, spelade bak till Jussi som försökte ta sig förbi sin försvarare men fastnade. Men bollen gick ut till Edvin Nilsson som slog ett långt hårt inlägg och där dök André Gustafson upp och språngnickade in bollen i Nosaby-målet. Mycket snyggt och 1-0 höll sig till paus.

En bit in i andra halvlek började Nosaby vinna mycket dueller och just som man var orolig för ett hemmamål så fick istället Olle en långboll på vänsterkanten, utmanade och gick förbi sin försvarare, slog ett inlägg till Max Eriksson som behärskat stötte in 2-0.

I 73e minuten kom 3-0 (av Max igen) efter att Axel Winberg slog ett inlägg som Max tog emot, gjorde bort två försvarare och sen enkelt chippade förbi målvakten.

Samtidigt bytte Hampus Nilsson av Jussi Tikkanen.

Nosaby gjorde sen 3-1 i 75e minuten och strax därefter sköt André in 1-4 på en retur efter skott från Robin. Och där trodde alla att matchen var avgjord.

Men IFK slappnade av och Nosaby gjorde 2-4, och på övertid även 3-4. Dock så kunde nyss inbytte Erjon Rama sedan direkt definitivt avgöra genom att sätta dit IFKs femte mål för dagen.

Mot slutet av matchen hade Wictor Willseus och Erjon Rama ersatt Axel Winberg och Max Eriksson.

Johan Persson:
”Jag tycker vi gör en spelmässigt bra match och har bra koll på Nosaby. Men det är onödigt att vi släpper in dem i matchen igen, när vi egentligen har avgjort den. Men en vinst här på bortaplan är starkt, Nosaby har mycket kvalitet i laget.”