Matchnummer: 000025061
Samling:18:00
IFK - Österlen 0-2
2023-05-27 01:16

Österlen besegrade IFK med 2-0 på Österås ikväll. I första halvlek var det dock IFK som hade ett bastant grepp om matchen och även skapade ett par riktigt bra chanser. I 8e minuten fick Jussi Tikkanen en fin passning in i straffområdet från Robin. Jussi fick iväg ett bra skott, men målvakten gjorde en fin benparad och räddade.Det allra hetaste läget kom efter 34 min där först Hampus Nilsson med en lobb tvingade målvakten tippa till hörna. Olles hörna hamnade så småningom hos Isak Orajärvi som nickade i insida stolpen.Precis före paus tvingades Robin gå av och ersattes av Erjon Rama, och 0-0 stod sig till paus.I andra halvlek var Österlen lite aggressivare än IFK och hade mer boll. IFK bytte i 63 min in Adham El Youssef och Hampus gick ut. Bara en minut senare tar Österlen ledningen på ett skott från straffområdeslinjen rakt upp i krysset.IFK gör ett offensivt byte där Linus Roslund ersätter Viktor Ahlgren och IFK går ner på en trebackslinje. I en fast situation går IFK upp med mycket folk, men istället leder det till en kontring där en Österlenspelare kan springa sig fri och sätta 2-0. Efter det lyckades IFK inte hämta sig utan resultatet stod sig matchen ut, trots några halvchanser.Det var ett klart bra och välorganiserat Österlen som besegrade IFK idag och för IFK gäller nu att ta nya tag. Nästa match i serien är borta mot IFK Malmö den 4 juni. Däremellan har IFK hemmamatch i Svenska Cupen mot Bjärnum nu på tisdag kl 19.IFKsq lag idag:Victor Stulic - Axel Winberg, Isak Orajärvi, Axel Henriksson, Viktor Ahlgren - Edvin Nilsson, Robin Strömberg, Hampus Nilsson, Jussi Tikkanen, Olle Kjellman Olblad, André GustafsonAvgörare: Felix Persson, Wictor Willseus, Erjon Rama, Adham El Youssef, Linus Roslund, Amir Ramanovski, Jan Al Salo