SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

IFK Hässleholm
2 - 1
IFK Malmö FK
IFK Hässleholm2 - 1IFK Malmö FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 22 september, 19:00
Plats:Österås IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000025152
Samling:18:00
IFK Hässleholm - IFK Malmö 2-1
2023-09-22 23:06

Fler bilder (+8) >>

Skakigt men vinst mot IFK Malmö

Första 20 min var spelmässigt mestadels IFKs som skapade ett par bra lägen, men även Malmö kom till vassa avslut.

 

Efter 25 min kom matchens dittills delikatess när Edvin elegant glidtacklande bröt och direkt frispelade Orajärvi, men som fri i straffområdet försökte göra bort försvaren istället för att avsluta. Istället fick Malmö minuten senare en omställning och ett skott som touchade Ahlgren in i mål och så stod det 0-1.

Så i 37e min utjämnade IFK när Edvin spelade Jussi, som snett bakåt nådde Ora, som i sin tur lade upp till Olle som kunde sätta 1-1. Mycket snyggt!

 

1-1 stod sig till paus och där passade IFK på att göra ett byte då Thuvesson ersatte Hampus.

Andra inleddes med slarvigt IFK-spel som gav ett par riktigt farliga lägen för bortalaget, och med lite marginaler på sin sida kunde Malmö mycket väl tagit ledningen.

 

Istället var det genom fint spel mellan Elmar-Edvin-Ora-Jussi som Olle serverades bollen vid straffområdeslinjen och därifrån drog upp 2-1 i krysset.

 

Olle, som skulle utses till matchens lirare, har strax efter målet ytterlig en fin prestation då han kämpar med två bortaspelare, vinner den kampen, slår en crossboll till Edvin i straffområdet, som gör bort sin försvarare och skjuter i ribban.

 

Istället för att matchen där blir avgjord, så går IFK istället ner på knäna. Malmö gör ett 4-mannabyte och sedan ett byte till och skapar flera farliga lägen.

IFK bytte in Jan Al Salo mot Edvin, Amir Ramanovski mot Jussi och Adham mot Axel H och kunde rida ut stormen. Mycket tack vare Victor Stulic som på slutet svarade för en bra räddning när en Malmöspelare kommer fri. Stulic som var bra matchen igenom.

”Vi gör ingen topp-prestation idag” säger tränare Johan Persson. ”Vi har gjort flera bra matcher i rad nu och då kommer det förr eller senare en sämre prestation. Det gör det idag, men det är starkt att vinna även när det inte stämmer fullt ut.”

 

 

IFKs lag idag 

Victor Stulic - Elmar Lindkvist, Axel Henriksson, Viktor Ahlgren, Axel Winberg, Jussi Tikkanen, Robin Strömberg, Edvin Nilsson, Isak Orajärvi, Olle Kjellman Olblad, Hampus Nilsson

Felix Persson, Victor Holmberg, Linus Roslund, Marcus Thuvesson, Jan Al Salo, Amir Ramanovski, Adham El Youssef

 

<< Tillbaka

 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR