SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

IFK Hässleholm
3 - 2
Nosaby IF
IFK Hässleholm3 - 2Nosaby IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 15 september, 19:00
Plats:Österås IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000025145
Samling:18:00
Dramatik mot Nosaby
2023-09-15 22:45

Fler bilder (+4) >>

 

De första 20 minuterna dominerades spelmässigt av IFK, som skapade ett par halvchanser. Så från ingenstans rinner en Nosabyspelare igenom och sätter 0-1.

 

I 30 min blir Orajärvi fint framspelad av Victor Ahlgren och fri med målvakten blir Ora neddragen. Rött kort på Nosaby-försvararen och straff till IFK som Robin säkert satte i mål.

 

IFK fortsatte med bra spel och fler bra lägen, bla skott av Olle, volleyavslut av Max som studsade över mål och ytterligare ett skott av Max som räddades. Tredje gången gillt blev det för Max när han på den efterföljande hörnan satte 2-1, då målvakten tvingades lämna retur på stenhårt skott från Axel Winberg.

 

Direkt i andra spelade Olle-Edvin fram Ora som fri chippade över målvakten i stolpen. Fem min senare sköt Axel W på volley klockrent i klykan, returen ut till Olle som sköt men skottet räddades till hörna.

 

I 58 min åkte Nosaby på sitt andra röda kort när en spelare fick sin andra varning. Sen följde en hel rad med fina spelsekvenser fram till heta målchanser för IFK, som dessvärre samtliga brändes/räddades. Det var skott/nick av Edvin, Ora x 2, Max, Elmar, Axel W, Axel H och Olle och normalt sett resulterar något i mål, men inte idag. Och vad händer när man bränner sina lägen, jo då sticker motståndaren upp och gör mål, och just det gjorde Nosaby trots att de spelade 9-mannafotboll.

 

En otroligt onödig poängförlust var på väg. Men på en IFK-frispark som skickades in i straffområdet kom Ahlgren till skott som täcktes med handen, och straff igen till IFK. Robin tog åter hand om straffen och igen satt den lika säkert. 3-2 och IFK kom undan med blotta förskräckelsen.

 

Thuvesson hade bytt av Max, och Adham hade ersatt Jussi. Jussi som idag välförtjänt tillsammans med borta-målvakten utsågs till matchens bäste spelare.

 

IFKs lag
Victor Stulic - Elmar Lindkvist, Axel Henriksson, Viktor Ahlgren, Axel Winberg, Jussi Tikkanen, Robin Strömberg, Edvin Nilsson, Isak Orajärvi, Olle Kjellman Olblad, Max Eriksson 

Felix Persson, Victor Holmberg, Hampus Nilsson, Marcus Thuvesson, Jan Al Salo, Amir Ramanovski, Adham El Youssef

 

<< Tillbaka

 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR