SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

Österlen FF
1 - 2
IFK Hässleholm
Österlen FF1 - 2IFK Hässleholm

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 01 oktober, 13:00
Plats:Skillinge IP
Tävling:
Matchnummer: 000025160
Samling:12:00
Vinst mot Österlen
2023-10-01 17:16
Målskyttarna Jussi och Isak med bäste spelaren Victor, Amir som fick premiärspela och lagledarna Jörgen och Johnny

Med Victor Ahlgren och Robin Strömberg avstängda tog Thuvesson plats som mittback och Amir Ramanovski gick in i IFKs anfall. Amir gjorde därmed sin första seriematch från start.

 

De första 20 min bjöd inte på några spännande sekvenser. Men så lade Olle upp för Jussi strax utanför straffområdet och Jussi drog in bollen invid stolpen och 1-0 till IFK. Men det gick bara en minut innan en hemmaspelare sköt, bollen tog på en IFKare och gick i en fin båge i mål. 1-1.

 

Kort därefter fick Amir ett jätteläge men målvakten räddade. Returen gick ut igen till Amir, som där skulle haft en straff med sig då han blev ganska brutalt tacklad i ryggen. Märkligt nog friade domaren, men Amir blev liggande i vad som såg riktigt otäckt ut. Amir fick tas ut på bår och debuten slutade efter bara 25 min. Cred till domaren som efteråt tog på sig att det blev fel och borde dömt straff.

 

När spelet kom igång efter ett långt uppehåll ersattes Amir av Adham.

 

I andra halvlek var Österlen nöjda med att stå rätt i positioner och hålla tempot nere, och ställde om när läge gavs. Just så blixtrade Österlen till med ett skott som Stulic fick göra en grym räddning på, ända uppe i krysset.

 

Jan Al Salo bytte av Edvin och tog en central defensiv roll på IFKs mittfält och löste det bra med ett moget spel.

 

IFK slarvade en hel del och gav bort bollen. Bla. kom en hemmaspelare fri i vänster ytterläge men Stulic kunde rädda. Så efter 81 min byggde IFK igen upp ett fint anfall, med spel i mitten, instick till vänster till Olle, som lägger in i boxen, Jussi avslutar, målvakten räddar, och returen petar Ora in. 2-1 till IFK.

 

Ora och Hampus ersattes av Linus Roslund och Victor Holmberg och IFK kunde ganska kontrollerat spela av resten av matchen.

 

Alla spelare gör gedigna insatser idag. Stulic får utses till bäste spelare med åtminstone två räddningar som mycket väl kunde resulterat i mål.

 

Johan Persson:
”Vi gör en bra bortamatch och är det hetare laget. Vi gör ett par förändringar i laget både inför matchen och med Amirs tidiga skada, men vi löser det och hanterar Österlen på ett bra sätt.”

 

Victor Stulic - Elmar Lindkvist, Axel Henriksson, Marcus Thuvesson, Axel Winberg, Jussi Tikkanen, Edvin Nilsson, Isak Orajärvi, Amir Ramanovski, Olle Kjellman Olblad, Hampus Nilsson

 

Felix Persson, Victor Holmberg, Linus Roslund, Jan Al Salo, Adham El Youssef, Ali Reza Nazari

 

<< Tillbaka

 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR