SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

IFK Trelleborg FK
2 - 2
IFK Hässleholm
IFK Trelleborg FK2 - 2IFK Hässleholm

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 22 oktober, 14:00
Plats:Vångavallen, Trelleborg A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000025180
Samling:13:00
Oavgjort mot Trelleborg och en tredjeplats i serien
2023-10-22 18:02
Spelarbilder från tidigare matcher

IFK började matchen bäst. Man förde spelet och hade bla i 18e min ett bra skott av Hampus och ett farligt från Elmar till Orajärvi. Men så på en hemmahörna nickades bollen snett bakåt och slogs i mål. 

Sen hade Trelleborg en dubbelchans att utöka sin ledning, men Stulic räddade dubbelt.

 

1-1 kom i den 44e min. Axel Winberg snurrade och kämpade med en försvarare utanför straffområdet och fick till ett inlägg. Orajärvi upp i duell, bollen hamnade hos Robin som drog till på volley och satte den i nätmaskorna.

 

I andra halvlek hade hemmalaget ett stolpskott och man höll uppe trycket och kunde i 63e min göra 2-1. 

I det läget var IFK av med tredjeplatsen eftersom Karlskrona gick mot vinst. En poäng skulle dock räcka för IFK, men det såg tufft ut.

 

I 67e min gick Thuvesson och Hampus ut och ersattes av Amir Ramanovski och Jan Al Salo, två av IFKs unga spelare (2005 resp. 2006). En stund senare kunde matchen avgjorts då en hemmaspelare blev frispelad, men Stulic svarade åter för en fin räddning.

 

Sen dröjde det innan IFK skapade något tryck. Men i 90e min fick IFK frispark mitt på offensiv planhalva. Olle och Ahlgren, som normalt är de som tar hand om de fasta situationerna, lämnade över förtroendet till Axel W. Tidigare hade Axel haft ett fint läge för inlägg men slog det på tok för högt. Nu tog Axel revansch och satte en perfekt boll mot Robins panna. Robin nickade bollen ner i marken och med en studs gick den i mål. Därmed var det åter ett inlägg från Axel som Robin förvaltade. Robins andra mål för dagen och totalt tionde för säsongen.

 

Med 2-2 tog IFK hand om tredjeplatsen, och något mer hände inte utan oavgjort stod sig.

 

”Det är inget skönspel från något av lagen men vi gör det som krävs för att bärga tredjeplatsen. Det var vårt tydliga mål idag.” säger tränare Johan Persson i bussen på väg hem, som kör via Malmö och hämtar upp U17-laget som mötte Olympic samtidigt idag.

 

”Vi har gjort en väldigt bra säsong och jag kan inte kräva mer från spelarna. Vi har varit betydligt jämnare i år och många unga spelare har hunnit skaffa sig erfarenhet av att vara med i toppen hela säsongen.” 

IFKs lag idag:

Victor Stulic - Elmar Lindkvist, Axel Henriksson, Viktor Ahlgren, Axel Winberg - Marcus Thuvesson, Robin Strömberg, Jussi Tikkanen - Hampus Nilsson,
Isak Orajärvi, Olle Kjellman Olblad

 

Felix Persson, Amir Ramanovski, Jan Al Salo, Victor Holmberg

 

<< Tillbaka

 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR