SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

Bli medlem i IFK Hässleholm
BLI MEDLEM
Årsmöte IFK Hässleholm
2024-01-31 09:34

Välkomna till Årsmöte IFK Hässleholm !

Tisdagen 19 Mars kl 18,30

Klubbstugan Österås

Hässleholms IF - IFK 0-1
2024-01-27 06:05

IFKs mål i fredagens träningsmatch kom efter ett snyggt anfall som slutade med en fin passning snett inåt bakåt där Amel Crnalic mötte och gjorde 1-0 till IFK. Fler mål blev det inte i årspremiären som spelades i regn och full storm på den utdömda, usla konstgräsplanen på Österås.

IFK luftade många nya spelare och alla som inte var skadade eller sjuka fick lira var sin halvlek. Alla skötte sig med den äran, dom två i år uppflyttade unga backarna Gustav Persson och Noel Larsson utgjorde inget undantag.

-Det viktigaste var att vi inte fick några skador. Det var svårt att få ut så mycket i stormen, men jag tycker vi hade bra intentioner och ingen föll ur ramen, sa IFK-tränaren Johan Persson.

IFK, första halvlek: Felix Persson - Alvin Holmgren, Alexander Hansson, Gustav Persson, Elliot Pramberg - Victor Holmberg, Jussi Tikkanen, Amel Crnalic - Harry Thomasson, Amir Ramanovski, Alen Sahirovic.

IFK, andra halvlek: Edvin Hansson - Elmar Lindqvist, Axel Henriksson, Alexander Hansson, Noel Larsson - Jan Alsalo, Gustav Winroth, Teddy Bergqvist - Emil Vaughan, Kasper Månsson, Alireza Nasari.

IDROTTSNÄTVERKET LOCKADE 200
2024-01-26 06:18

IDROTTSNÄTVERKET LOCKADE 200
Det nystartade Idrottsnätverket i Hässleholm lockade 200 företagare till Röda Salongen i Kulturhuset på torsdagskvällen och initiativtagaren Fredrik Widmark, Skyrups Golfklubb, var nöjd.

I Nätverket ingår förutom golfklubben även Tyringe SoSS, Vinslövs HF, Hässleholms IF och IFK Hässleholm.

Efter mingel med utsökta snittar och god skumpa från Harrys tog konferenciern Håkan Nilsson vid och presenterade klubbarna och sedan trollkarlen David Persson, innan Jonas Bergqvist tog vid.

Jonas, 272 landskamper i ishockey, VM-guld 1987 och OS-guld 1994, över 500 Elitseriematcher för Leksands IF och dessutom proffs i Calgary Flames, bjöd på ett fantastiskt föredrag. Han berättade inte bara om sin hockeykarriär utan även om sin karriär som företagsledare, bland annat för Swedbank.

Laganda är lika viktigt i idrott som i företagsvärlden, predikade Jonas, som avslutade med hur viktigt det är att företagen stöttar den lokala idrotten. Alla dessa fem föreningar har förutom A-lag, massor med idrottande ungdomar. Håcan, David och Jonas, alla var väldigt  uppskattade av den stora publiken.

 Bildtext från vänster: Sebastian Hansson Vinslövs HF, Jonas Enetjärn IFK Hässleholm, Johan Gunnarsson Hässleholms IF, Håkan Nilsson konferencier, Jonas Bergqvist, David Persson, Fredrik Widmark Skyrups Golfklubb och Tobias Friberg Tyringe SoSS.

Alen Zahirovic till IFK
2024-01-24 06:15

21-årige Alen Zahirovic (född 2002) har idag ett kontrakt med Öster som sträcker sig över 2025. Alen var ifjol utlånad från Öster till Motala i div 1 och kommer den här säsongen tillhöra IFK Hässleholm på ett permanent utlån.

Johan Persson: ”Alen är en spännande spelare med stor utveckling i sig. Vi hoppas att han kan ta nästa stora steg hos oss i IFK i år.”

Välkommen till IFK Alen !

Alvin Holmgren - ett ungt nyförvärv
2024-01-18 18:03

21-årige (född 2002) Alvin Holmgren kommer spela med IFK kommande säsong. Alvin är fostrad i Kyrkheddinge/Staffanstorp och spelade sedan från 15-års ålder i Malmö FF och därefter från 17 år i Helsingborgs IF. De två första åren som senior har Alvin spelat i Torn och Ängelholm i div 1.

Nu landar han i IFK.

”Ja det ska bli riktigt kul. Jag har redan kommit bra in i gänget och jag känner några av spelarna här i laget sedan ungdomsåren. Jag spelade med Victor Holmberg i Malmö FF och med Elmar i Helsingborg.”

Du har en gedigen fotbollsutbildning från Malmös och Helsingborgs akademier och du har även några U-landskamper och ett par matcher med Helsingborgs A-lag på meritlistan. Det är mycket erfarenhet du hunnit samla på dig!

”Ja det har varit en förmån att vara med och ha olika tränare och uppleva olika skolor och ledarstilar. Jag är ännu ung men hoppas såklart kunna bidra här i IFK.”

Vilka är dina bästa sidor som fotbollsspelare?

”Jag är ganska teknisk med boll, jag har en bra vänsterfot och så är jag snabb. Jag vill nog även säga att jag kan göra en del poäng, mest assist.”

Har du och Johan pratat kring hur dina styrkor kan användas på bästa sätt?

”Jag har tidigare mest spelat höger ytter, eller centralt på mittfältet. När jag har pratat med Johan nu så har han sagt att han även gärna vill testa mig i en mera defensiv roll på vänstersidan och det tycker jag låter väldigt spännande. Det gäller att hitta en roll där man bidrar som mest till laget.”

Härligt, varmt välkommen till IFK!

Gustaf Winroth till IFK
2024-01-17 20:31
Gustaf Winroth, nyss fyllda 24 år. Uppvuxen i Vinslöv och spelat i Vinslövs IF fram till 13 års ålder. Därefter Malmö FF till 19 och de senaste åren i Hässleholms IF. Där har ni senaste spelaren in i IFK.
 
Hej Gustaf, jag ser att du har fått nr 6 på kläderna, är det även den position du tar på fotbollsplanen om du får välja?
 
”Ja defensiv mittfältare är det jag väljer och där har jag min starka position, även om jag kan spela offensiv mitt också.”
 
Hur vill du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
 
”Jag är bra med boll, har en bra spelförståelse och ett bra passningsspel. Så är jag gärna den som dikterar matchtempot och styr mina lagkamrater. Jag pratar och hörs mycket.”
 
Vad var det som fick dig att välja IFK?
 
”Jag gillar Johans tankar och ser att det finns möjlighet för både mig och laget att utvecklas. Både förra året och nu inför den här säsongen så har det kommit in spännande spelare i IFK, såväl utifrån som från de egna ungdomsleden. Det är ett intressant lag, och det bidrar såklart också.”
 
Du har hunnit göra två träningar, har det varit en bra start?
 
”Ja det har det varit. Det är ett gott gäng. Jag har kommit snabbt in i gruppen och blivit väl omhändertagen, så jag är bara nöjd.”
 
Vad säger tränare Johan Persson om Gustaf?
 
”Jag har varit i kontakt med Gustaf flera gånger sedan jag blev tränare i IFK och jag är glad att det stämde nu. Det är en bollskicklig spelare som är i en bra ålder och han kommer tillföra väldigt mycket till oss.”
 
Välkommen till IFK Gustaf!
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Gamla IFK:are, 08/02 13:18 
U10, 22/12 11:45 
U7, 05/10 15:44 
U19, 01/09 18:30 
U19, 28/08 08:52 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR