SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

Vinst IFKs 50/50 Lotteri
2021-06-15 14:57

Grattis till Vinnaren i veckans (14/6) 50/50 Lotteri !

Lottnr 20378 Belopp 1.800kr.

 

Vinnaren kan höra av sig till vårt Kansli 

0451-89398, tis + ons + fre kl 8-13.


Hälsningar

IFK Hässleholm

IFK-Nosaby IF 0-0
2021-06-14 22:06
Ladda album (+9 bilder) >>


Nosaby IF är ett av lagen som aspirerar på seriesegern, men det helblåskrudade Kristianstads-laget fick nöja sig med en poäng efter en mållös match på Österås ip.
Hemmalaget tvingades till tre ändringar, Isak Olsson ersatte Hampus Rydh, Elliot Nilsson ersatte Max Sandberg och Max Nilsson, född 2005, ersatte 30-årige veteranen Daniel Kardum.
Alla tre skötte sig med den äran. Att Isak Olsson skulle klara sig bra var ingen överraskning, Isak har spelat många år tillsammans med Isak Orajärvi och de känner varandra väl. Elliot Nilsson har också en hel del rutin, men att Max Nilsson skulle gå in och spela hela sig första match var sensationellt.
Max hade många dueller med Nosabys duktige mittfältare Olle Kjellman Olblad, som styr Nosabys spel.
Carl Lundahl Persson var som vanligt suverän i IFK-målet, hela backlinjen skötte sig med den äran och det unga mittfältet med Armin Culum, 17, Max Nilsson, 16 och Amel Crnalic, 21, var också duktiga.
IFK är sensationellt obesegrade efter tre matcher och det som sticker ut är att laget endast släppt in ett enda mål…

Prespa Birlik 1-2 (0-1)
2021-06-09 23:14


Mål: Ivan Danielsson Andanovski, Max Nilsson.

IFK tog en blytung bortaseger när dom gulsvarta besegrade Prespa Birlik med 2-1.
IFK ägde de första 20 och 0-1 kom efter en hörna, målvakten räddade en nick från Danny Gunnarsson varpå Ivan Danielsson Andanovskien klippte in returen med en volley.
Sen tog Malmölaget över och var nära kvittering flera gånger, men IFKs säkre keeper Car l Lundahl Persson räddade och speciellt minns man en reflexräddning på ett närskott.
IFK rivstartade andra halvlek och. målskytten Ivan gjorde 0-2 redan i 46:e, men domaren dömde bort målet trots att den var klart över mållinjen, väldigt svagt av assisterande domaren som inte såg detta.
Istället kom kvitteringen  då Prespa nickade in ett inlägg och sedan stod matchen och vägde tills Johan Persson bytte in Elliot Nilsson, Hugo Arvidsson och Max Nilsson, den senare född 2005.
Unge Max spelade sista halvtimmen i träningsmatchen mot Hässleholms IF för en dryg vecka sedan och då nätade han direkt - och denna kväll blev det repris. Max hade precis hunnit in på planen när han nickade in segermålet över Malmö-keepern. Väldigt snyggt...
I slutet av matchen spelade IFK taktiskt och höll undan och ståtar nu med full poäng vilket gladde såväl tränaren Persson som den tillresta klacken.

Vinst 50/50 Lotteriet
2021-06-06 13:27

Grattis till Vinnaren i veckans 50/50 Lotteri !

Lottnr 20214 Belopp 2.400kr.

 

Vinnaren kan höra av sig till vårt Kansli på telnr 0451-89398, tis + ons + fre kl 8-13.


Hälsningar

IFK Hässleholm

IFK-Kristianstads FC 2-0 (2-0).
2021-06-05 18:47
Ladda album (+10 bilder) >>


Mål: Armin Culum, Julian Grandanovski.

IFK:s nye tränare Johan Persson fick en kalasstart när Kristianstads FC derbybesegrade med 2-0 hemma på Österås.
KFC hade en del farligheter inledningsvis, men IFK-keepern Carl Lundahl Persson svarade för ett par svettiga räddningar och när matchuret hade tickat till 29 minuter så smekte Armin Culum in bollen i straffområdet och bollen tog på en orange spelare och 1-0 var ett faktum. En stund senare greppade Linus Svensson en IFK-are och straffen satte Julian Grandanovski säkert bakom förre IFK-keepern Calle Lindell och 2-0 var ett faktum vilket visade sig bli slutresultatet i en match som präglades av mycket kamp men också många bra prestationer.
Keepern Lundahl Persson och Isak Orajärvi höll ihop försvaret, 17-årige Armin Culum, gjorde seriedebut och var också mycket bra.
Nu väntar Prespa Birlik på bortaplan på onsdag och nästa måndags är det hemma mot Nosaby IF.

 
Månadsbrev Juni
2021-06-04 22:58

Allmänt (Henrik Jönsson)

Efter beskedet om att A-lagets seriespel startar och att vi får ta emot publik vid våra matcher har förberedelserna för detta varit i full gång. Vi vill självklart ha publik på våra matcher, och det är ett stort ansvar vi har att genomföra det på ett säkert sätt. Några personer hos oss har planerat för detta; hur många personer som får komma, hur/var de ska sitta, hur entré och kiosk ska organiseras, avstämning med såväl kommun som Svenska Fotbollsförbundet mm. Allt kommer inte vara som vanligt, det är t.ex. inte tillåtet att stå utspridda runt planen, utan som publik kommer man bli anvisad en plats på läktaren. Med god planering och genom att vi alla hjälps åt att rätta oss efter reglerna och anvisningarna så kommer det bli härligt att igen få spela fotboll med publik på läktaren. 

 

A-truppen (Johan Persson)

Nu är det nära premiär, vi har en lång försäsong på 5 månader bakom oss, tycker killarna har hanterat uppskjutandet av serien bra. Alla har krigat på fantastisk och kört på i veckorna.
Vi fick till en träningsmatch innan premiären, HIF stod för motståndet och vi fick en bra och nödvändig genomkörare. Tycker vi gjorde en okej match, med tanke på att killarna inte spelat match på 7 månader och vi har till större delen nytt lag. Positivt va också att alla bortsett från Isaac Holmberg och Anton Ornstein ( skador) fick minst 30 minuter spel i matchen.
Nu ser vi verkligen framemot premiären, vi har verkligen längtat till detta datumet och vi har förberett oss på bästa sätt.


U-19(Akademi (Daniel Nilsson)

U-19 har kommit igång och spelat fem träningsmatcher med blandat resultat och prestation. Vi har hittat bitar i spelet vi behöver förbättra och skruva lite på och jobbar med det dagligen. Nu återstår det tre tr-matcher innan lite semester och förberedelser på tävlingssäsongen som drar igång i början av augusti och kommer spelas som enkelserie. 

Akademin

Äntligen är alla akademi-lag igång med träningsmatcher. Samtidigt ser vi fram emot augusti då vi äntligen får börja spela serie, detta då alla Skånes serier spelas som enkelserie pga pandemin. Vi har fortsatt med våra akademimöten där vi i veckan bland annat fick besök av Johan Persson som berättade om sina första månader i klubben och tankar inför premiären. Vi har många ledare som är intresserade av att gå utbildningen, vilket är mycket positivt. Dessa hoppas vi drar igång tidig höst.

 

U-lagen (Jonas Enetjärn m.fl.)

I maj blev det äntligen full aktivitet på gräsplanerna nere på Österås. Träning i veckorna och matcher på helgerna. De allra yngsta, 5, 6 och 7-åringarna tränar ännu så länge bara. Många glada och spelsugna killar i dessa grupper och som leds av kunniga och engagerade ledare. 

För U8 blev det till slut matchpremiär och stolta killar fick dra på sig den svartgula tröjan för första gången. Gruppen är den största i klubben och fortsätter växa. Kul!

Likt U8 spelar även U9 5-mot-5 och har avverkat ett par matcher med bra spel och prestationer. 

För U10 gäller 7-mot-7, vilket de redan testade på under förra året. Det märktes i deras inledande matcher vilka klarades av med fint spel och många mål. U10 är en sammansvetsad grupp med mycket energi. 

IFKs nyaste lag, U11, fick till en första träningsmatch mot Finja. Killarna blev varse om att steget från "skolgårdsfotboll" till riktig match kan vara långt. Här finns det stor förbättringspotential för killarna är väldigt träningsvilliga. 

U12orna gör sista året i 7-mot-7 och trots att många av spelarna har börjat i vinter börjar de hitta rätt på planen riktigt bra. De har två lag i olika serier. Många av de här killarna är "alltid" nere på konstgräset och tränar extra på egen hand. 

U14 har blandat och gett resultatmässigt. Men spelet och prestationen sitter bättre och bättre för varje match. Här märks en tydlig förbättring sedan många av killarna har gått sitt första år på de olika fotbollsklasserna på Västerskolan plus att allt nötande i vinter börjar falla på plats. 

U15 fortsätter att övertyga och vann i sin premiär i Skåneserien mot Åstorp, höstens överlägsna seriesegrare i Skåneserie norra. 

Sammanfattningsvis är vi alla mest nöjda med att äntligen få vara igång, i stort sett som vanligt. Att se förväntan, engagemanget och glädjen hos våra killar, oavsett ålder, är obetalbar och ger energi till oss ledare att hela tiden utmana dem med nya övningar. 

Nyheter från våra lag
U19, 05/06 20:45 
U19, 04/06 09:17 
Gamla IFK:are, 30/05 22:38 
Levins Cup, 05/04 21:49 
Sommarfotbollsskola, 24/11 14:49 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR