SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

Sölvesborg-IFK 3-0 (2-0)
2021-08-01 09:34
Ladda album (+12 bilder) >>
IFK öppnade bortamatchen på Svarta Led på ett optimistiskt sätt och radade upp målchanser, varav i alla fall tre borde resulterat i mål - men så var en gulsvart lite onödigt tuff i en duell utanför eget straffområde och på den efterföljande frisparken blev det 1-0 till hemmalaget, gamle skyttekungen Marcus Ekenberg, 40 år, prickade krysset…
IFK fortsatte vaska fram målchanser och Ivan Danielsson Andanovski nickade in kvitteringen, trodde vi, men en otrolig räddning av en otroligt duktig målvakt, som var ända uppe i krysset och räddade.
När så Albin Ekströms tilläts vända bort ett par gubbar i IFK-försvaret alldeles för enkelt och lägga bollen i bortre gaveln så var 2-0 ett faktum.
Det var helt enkelt inte IFK:s dag.
Nyckelspelare som Danny Gunnarsson och Daniel Kardum saknades och de unga klev in och i laget fanns inte mer än tre som var födda på 90-talet…
I andra halvlek gjorde ytterbackarna Teo Helm och Anton Ornstein seriedebut - och mot slutet kom Jussi Tikkanen, född 2005, också in och gjorde seriedebut...
 
 
 
Förstärkning i A-truppen
2021-07-21 09:00

Vi är glada att hälsa Marcus Thuvesson välkommen till IFK Hässleholm.


Marcus är 27 år och kommer närmast från VMA i division 3, och har dessförinnan bla. spelat flera säsonger i division 2 med Nosaby. 
 
”Med Marcus får vi en balanserande innermittfältare med ett starkt huvudspel och flerårig erfarenhet från division 2. Vi har en lång och intensiv höstsäsong med ett tätt matchande framför oss. Marcus kommer vara en viktig kugge i vårt unga lag” säger IFKs tränare Johan Persson.
IFK Berga-IFK Hässleholm 0-0
2021-07-12 18:52
Ett IFK med mindre goda insatser senaste veckan åkte till Kalmar för möte med fjolårets div. l-lag IFK Berga - och hämtade sensationellt hem en oerhört viktig pinne!
Detta ger det unga laget råg i ryggen inför höstsäsongen som startar om tre veckor med tre matcher på en vecka, lördag-onsdag-lördag.
-Ja det var en viktig pinne och vi behöver inte be om ursäkt för den, vi kämpade oss till den, alla gjorde en fantastiskt arbetsinsatser, berättar IFK-tränaren Johan Persson.
-Berga hade mer boll, men vi hade några riktigt vassa målchanser, fortsätter Persson.
Unge Max Nilsson var tillbaka som startspelare på mitten ihop med Daniel Kardum och Armin Culum och backlinjen var nykomponerad då Isak Olsson hade tagit steget ut på högerbacken och Hugo Arvidsson ersatte avstängde Dannny Gunnarsson på vänsterbacken. I mitten spelade Hampus Rydh och Isak Orajärvi.
Nu väntar ett kort men välbehövligt sommarlov.
IFK vs FK Karlskrona
2021-07-05 12:00
 
IFK-FC Rosengård 1-2 (0-1)
2021-07-03 16:52

Mål: Max Sandberg.

Det går inte att vinna fotbollsmatcher när man bjuder på målchanser på löpande band. Bjudningarna straffade sig vid två tillfällen och då hjälpte det inte att IFKs Max Sandberg bjöd på en läcker frispark. FC Rosengård kunde göra två mål på bjudningarna och vann därmed matchen med 2-1.
När det återstod drygt 20 minuter kom IFKs Ivan Danielsson Andanovski fri, men Rosengårds-målvakten Kevin Allin rusade ut och fällde Ivan, men ingen frilägesutvisning…
Rosengård var slutkörda tidigt i matchen och sällan har man sett ett lag som myglat mer - och det lönade sig. Domaren satte inte fart på tillställningen.
Och IFK gjorde inte det heller, sällan har de gulsvartrandiga uppträtt så tafatt.
Nu gäller det ta nya tag på onsdag då det är dags för ny hemmamatch. Då kommer förre skyttekungen Mike Andrew med sitt Karlskrona.

IFK-Räppe GOIF 1-1 (1-1)
2021-06-27 19:58

Mål: Julian Grozdanovski.

IFK spelade oavgjort 1-1 mot en av seriefavoriterna Räppe GoIF och man får nog konstatera att Räppe är ett av de bästa lag IFK mött hittills.
Våran duktige reservekeeper Jacob Holmberg gjorde det bra och baklängesmålet kan man inte lasta Jacob för.  Det föregicks av ett vackert väggspel där bollen klackades fram till målskytten. Ordinarie målvakten Carl Lundahl Persson drabbades av en utvisning i Karlskrona i onsdags och var avstängd i denna match.
IFK höll spelet väl uppe och kvitteringen kom redan i första halvlek och det var en underbar djupledspassning där Julian Grozdanovski påpassligt ryckte sig loss och lobbade bollen över målvakten.
I andra halvlek har Räppe lite fler chanser, men det var IFK som hade den farligaste när Armin Culum lyfte in en frispark och Julian Grozdanovski nickade den i stolpen, varpå bollen sökte sig upp i Växjömålvaktens famn.
Därmed fick Johan Perssons mannar nöja sig med oavgjort vilket betyder att IFK när ett av fyra lag högst upp i tabelltoppen, alla med elva inspelade poäng.

 
Nyheter från våra lag
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR