SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

Allsvenskt kval
2021-12-06 21:33

Bussresa till Allsvenska kvalmatchen

HELSINGBORGS IF - HALMSTADS BK

lördag 11/12 KL 15.00
Samling IFK Hässleholms klubbstuga.


Försäljning av korv och dricka i klubbis från 12.30, avresa 13.15. 
Pris matchbiljett (sittplats) och bussresa 250 kr, som du swishar till 123 179 05 34, eller betalar kontant på bussen.

Häng med - anmäl dig till:
Gunilla Liljekvist - 0733/650125 - gunillaliljekvist@outlook.com
Jonas Enetjärn - 0706/339450 - jonas.enetjarn@hotmail.com
Lennart Månsson 0708/810108 - mansson@bildbyran.se
IFK Hässleholm - kansli@ifkhassleholm.se

Månadsbrev december
2021-12-05 09:51

Allmänt

Så har vintern kommit och de gröna fotbollsplanerna har blivit vita av snö. I veckan som gått har vi från IFK tillsammans med FCH och HIF träffat representanter för kommunen. Vi berättade bla om trångboddheten på Österås, där vi ser behov av fler planer. Nu när Matyasvallen inte kan användas längre och fotbollsplanen på Grönängsskolan försvunnit, så har det inte funnits tillräckligt med plats för alla ungdomslagen på Österås. Och nu på vinterhalvåret när många föreningar ska samsas på konstgräsplanerna är det naturligtvis ännu svårare. Dessutom är konstgräsplanerna i väldigt dåligt skick och behöver få nytt underlag.Vi kände att kommunen lyssnar och förstår vår situation och vill göra sitt bästa för fotbollsklubbarna på Österås. Vi kommer fortsätta dialogen och hoppas på förbättringar med framförallt konstgräsplanerna i ett första skede.Henrik Jönsson, ordf. 

 

A-laget

27 nov spelade vi vår sista match för säsongen, efter en tid med mindre bra resultat vann vi mot Balkan och säkrade 5:e platsen.Jag tycker vi totalt sett gör en bra säsong, vi har våra svackor men även många toppar.Många av våra egna talanger har fått chansen, vilket är ett kvitto på vår välskötta ungdomsverksamhet med många bra ledare som gör ett fantastiskt jobb.Vår målsättning inför säsongen va 35 poäng, det tog vi redan i omgång 22, när vi sen slog Olympic hemma. Omgången efter var vi 2 poäng från serieledning, men med några skador och sjukdomar i truppen så orkade vi inte utmana hela vägen in.Stort Tack till alla som har stöttat och hejat på oss genom säsongen,, det har betytt mycket!Johan Persson A-laget

 

 

U19/Alademin
Vårt unga U19 tog sig till kvalplats men tyvärr lyckades vi inte knipa platsen till de nationella serierna. 
Vi har fortfarande bitar kvar vi behöver jobba med och bli bättre på. Siktet är redan inställt på nästa säsong då vi hoppas ta det sista steget. Med i stort sett samma trupp har vi goda möjligheter att nå vårt mål. 
Fokus inom Akademin är att fortsätta utveckla och utbilda våra spelare och tränare så att vi tillsammans höjer hela verksamheten nivå för nivå, där drivkraften att utvecklas är kärnan för IFK:s verksamhet. 
Vi är i slutspurten för att färdigställa hur våra akademilags trupper och tränarstaben komet att se ut nästa år. vi ser framemot ett spännande fotbollsår 20222. 
 
/Daniel Nilsson & Fredrik Ahlgren
 
 
U-lagen
November betyder att inomhuscuperna drar igång. Våra U10 och U8 lag deltog i LB-hus indoor i Bromölla med flera lag.
U14 deltar i Landoras Vintercup och börjar därmed att spela 11mot11. Turneringen sträcker sig över hela vintersäsongen. 
I övrigt är det mest träning som gäller. De yngsta lagen håller till i Läredahallen och T4hallen en gång i veckan. De lite äldre lagen har en tid veckan på konstgräset också. Där är det trångt, vissa pass delar tre åldersklasser plan samtidigt. Behovet att fler träningsytor är stor. 
 
/ Jonas Enetjärn U-sektionen

 

 

FBK Balkan-IFK 0-3 (0-0)
2021-11-27 20:33
Mål: Ivan Danielsson Andonovski 2, Marcus Thuvesson.

IFK avslutade seriespelet snyggt genom att besegra FBK Balkan i Malmö med 3-0.
IFKs skyttekung Ivan Danielsson Andonovski vaknade till efter att ha gått mållös några matcher, nu blev det två strutar och en andraplats i skytteligan.
Efter knappt 20 minuter skadade sig Hugo Arvidsson och in kom Victor Ahlgren, född 2005 - och ganska omgående slog han en fin djupledsboll till skyttekung Ivan som gled igenom och chippade in 0-1.
Ivan fortsatte med att förvalta Max Sandbergs inlägg och 0-2 var ett faktum och sedan satte Marcus Thuvesson 0-3 med en distinkt nick efter hörna, vilket blev slutresultat.
-Hela laget skötte sig bra idag och jag är nöjd med 43 poäng och en femteplats i tabellen, förklarar tränaren Johan Persson.
-Alla gjorde suveräna insatser idag, hela backlinjen med Teo Helm, Isak Olsson, Hampus Rydh och Hugo Arvidsson (Victor Ahlgren kom in tidigt) agerade stabilt och Max Nilsson och Marcus Thuvesson gjorde ett jättejobb som defensiva mittfältare. Isaac Holmberg krigade och stängde vänsterkanten på ett föredömligt sätt, Max Sandberg på andra kanten hade två assist och där framme var både Ivan och Elliot Nilsson jättebra.
-Och i första halvlek gjorde vår keeper Carl Lundahl Persson några vassa räddningar, jag kan inte vara annat än nöjd, säger en nöjd Johan Persson.
När det var knappt tio minuter kvar kom Elias Olsson och Meraj Haidari in, den senare ännu en lirare född 2005.


Laguppställning: Carl Lundahl Persson - Teo Helm, Isak Olsson, Hampus Rydh, Hugo Arvidsson (Victor Ahlgren (18) - Max Sandberg, Max Nilsson, Marcus Thuvesson (Elias Olsson 84), Isaac Holmberg (Meraj Haidari) - Ivan Danielsson Andonovski, Elliot Nilsson.
 
INTERSPORT 25% Black Friday
2021-11-26 08:02

I samarbete med vår partner Intersport vill vi göra er uppmärksamma på Black Friday den 25–29 november.

Massor av Superklipp - minst 25% på allt i butik och även på in­terport.se.

När du handlar på Intersport är du samtidigt med och stöttar vår förening.

För du har väl valt vår förening att stötta extra på ”Mina sidor”?

 

Black Friday - 25%

IFK-IFK Karlshamn 0-2 (0-1)
2021-11-21 20:46

Efter 2-0 i seriefinalen mot suveräna seriesegrande BK Olympic låg IFK tvåa i serien endast två poäng efter Malmö-laget.
Sen tog bränslet slut och på söndagen inkasserade det unga IFK-laget sin fjärde raka förlust mot bottengängen IFK Karlshamn, 0-2.
I förra omgången fick Blekinge-laget hoppet tillbaka när man besegrade Nosaby med halva laget borta.
Nu kom man heltaggade till Österås konstgräsplan och mötte ett IFK som likaledes saknade halva laget och när då de gulsvartrandiga inte hade lika mycket att spela för så var det blå-vitrandiga Kamratkollegan som satte högsta fart från start och mitt i första halvan så kom 0-1.
I andra flyttade hemmalaget fram positionerna och efter en kvart dundrade Ivan Danielsson Andonovski bollen i stolpen och sen gick den längs mållinjen, men inte in.
Kort därefter frilägesutvisades Isak Orajärvi och sen blev det givetvis ännu svårare.
Mot slutet släppte tränare Persson in två ungdomar Kieran Storm född 2003 och Mustafa Salehi, född 2005.

Hässleholms IF-IFK 2-1 (2-0)
2021-11-14 20:09
Ladda album (+7 bilder) >>


Mål: Elliot Nilsson.

IFK förlorade ånyo derbyt mot di gröne efter en miserabel första halvlek. Ändå var det IFK som hade de bästa chanserna när Max Sandberg hade öppet mål och på efterföljande returen nickade Marcus Thuvesson utanför. En stund senare träffade Danny Gunnarsson stolpen, så det dröjde till andra halvlek innan Elliot Nilsson reducerade och sedan tryckte IFK på men utan resultat. De sista tio minuterna var stökiga och di gröna spelade bort slutminuterna skickligt.


Laguppställning IFK: Carl Lundahl Persson - Hugo Arvidsson, Isak Orajärvi, Hampus Rydh, Danny Gunnarsson - Marcus Thuvesson, Max Nilsson, Victor Holmberg - Max Sandberg, Ivan Danielsson Andanovski, Elliot Nilsson.
I andra halvlek kom Teo Helm och Isaac Holmberg in.

Derbydags ... HIF mot IFK 17.00
2021-11-14 03:19

Nu är det derbydags!

Välkomn imorgon ner till Österås 17,00

 

Och heja fram o stödja våra IFK.killar

 

 

Nyheter från våra lag
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR