Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hässleholm
Välkommen till

"Sheriffens” premiärträning
2021-01-07 22:29

Snön vräkte ner över Johan Perssons premiärträning på konstgräset på Österås. ”Sheriffen" och Percy Olsson drillade utespelarna och Ola Wendel körde målvaktsträning med Carl Lundahl Persson och Jacob Holmberg. Alla de nya var på plats och såväl stämningen som intensiteten var god och passningsspelet höll hög kvalité på det vita underlaget. Och en hel del åskådare stod på behörigt coronaavstånd utanför staketet.
Månadsbrev Januari
2021-01-04 23:21

Allmänt (Henrik Jönsson)

 

Det känns faktiskt ganska skönt att kunna lägga 2020 bakom oss. Ett tufft år på flera sätt. 

Ekonomiskt blev det oroligt när Coronan bröt ut och dess konsekvenser blev tydliga med minskade intäkter. Men hårt arbete från många händer, samt stora hjärtan från sponsorer och alla IFK:are skulle visa sig rida ut stormen för 2020. Vi befarar dock att 2021 kommer bli ännu tuffare och är beredda på att återigen kavla upp ärmarna.

Sportsligt avslutades hösten lika oroligt, med negativt kval för A-laget. Även den stormen reds ut efter vinst i första matchen i dubbelmötet, och sedan inställd andra match och istället ett avgörande på skrivbordet hos Fotbollsförbundet. Men vi kunde andas ut och konstatera att vi är kvar i div 2 även kommande säsong.

Tufft var även vårt arbete att sätta en akademi för ungdomsverksamheten på plats. Under året var detta hela tiden ett prioriterat arbete. I december kom så det glädjande kvittot på att vår ungdomsverksamhet håller de kvalitetskrav som ställs, på motsvarande en akademi med en stjärna. Ett fantastiskt utfört jobb av alla som varit involverade under dessa ca 2,5 år som vi drivit arbetet, med just detta godkännande i sikte. Att vi kan erbjuda ungdomarna i Hässleholm med omnejd en fotbollsutbildning som matchar elitklubbarnas, är något vi ska vara väldigt stolta över.

Vår satsning innebär ett ökat behov av personer som kan hjälpa till att utveckla verksamheten inom IFK. Vi återkommer inom kort med ett utskick med mer konkreta områden som vi behöver förstärkning inom.  

 

A-truppen (Johan Persson)

Nu är det dags att dra igång fotbollssäsongen 2021. Det har hänt en hel del sen jag anlände till IFK, vi har fått ihop en tränarstab som jag är väldigt nöjd och glad för att vi lyckas knyta till oss. Percy Olsson, Ola Wendel och Peter Persson, det är en trio med mycket kunskap och stort IFK hjärta.

På spelarsidan har vi i nuläget gjort klart med 5 spelare, Danny Gunnarsson, Hampus Rydh, Max Sandberg, Ivan Danielsson Andonovski och Julian Grozdanovski. Spelare med rutin som har varit med på denna nivån och högre i många år, som jag vet kommer vara en stor tillgång på planen och till våra egna unga killar.

Jag tycker vi har fått till en bra mix på spelartruppen och väldigt nöjd än så länge, sen tittar vi på någon position till här som vi behöver förstärka på.

Den 7 januari gör vi vårt första fotbollspass för säsongen, det ser vi/ jag verkligen framemot.

 

U19/akademi (Daniel Nilsson)

Vi är mitt uppe i att sätta truppen för 2021. Nytt för i år är att vi skriver kontrakt med spelarna för säsongen 2021, där klubben visar att man satsar och tror på spelarna. Träningen drar igång på onsdag och självklart anpassar vi oss efter de nya Corona-direktiven som gäller till den 24/1.

Akademin

Vi är oerhört taggade för att dra igång 2021 och fortsätta bygga, och utveckla, akademin. Just nu fokuserar vi på att se över vilka lag vi har och vilka serier dessa ska spela i. 

Föreningen har gjort klart med ett antal samarbetsklubbar som vi kommer att jobba nära tillsammans med. Vilka klubbar detta är och vad samarbetet innebär återkommer vi med. 

Vi har fortsatt fokus på interna och externa utbildningar och hoppas dessa ska kunna komma igång under våren. 

 

U-lagen (Jonas Enetjärn m.fl.)

Det mesta av verksamheten har gått på sparlåga i december. Den aktivitet som har varit är försäljningen av Bingolotterna i de olika åldersgrupperna och som ger ett bra tillskott till föreningen. Inga cuper eller träningsmatcher för något lag utan bara träningar.

Nedan decemberkrönika från 05:orna får gälla som typexempel för U-verksamheten i IFK och en stilla förhoppning om att 2021 blir något annat än vad 2020 varit.

"December månad har varit en relativ lugn månad där vi gått ner i antal träningar och gjorde vår sista träning för året tisdag 22/12. Vi har haft riktigt bra kvalitet och mycket bra tempo för att vara en lugnare period på fotbollsåret men här ser vi också styrkan
i truppen dvs att spelarna hela tiden driver sig själv och sina medspelare till att bli bättre.

Vi tränare vill också rikta ett stort tack för det ansvar var och en av spelare (och föräldrar) tagit kopplat till Corona, dels under december månad men framför allt under större delen av året, vilket har gjort att vi kunnat träna på som "vanligt" och drivit utvecklingen framåt för grabbarna. Stort tack!

Med tanke på att spelarna ej fick särskilt mycket vila under sommaren i och med matchcampen i Göteborg så får nu spelarna 16 dagars välbehövd
vila över jul/nyår, detta efter ett händelserikt, spännande och fantastiskt fotbollsår rent utvecklings - och prestationsmässigt för 05:orna.

Självklart ser vi fram emot 2021 och allt spännande som har planerats dock hoppas vi såklart på att Corona avtar så att vi kan återgå till det "nya normala" där vi får träna på och matcha som "vanligt".

Vi tränare vill tacka föräldrar, spelare och klubben för fotbollsåret 2020, fantastiska prestationer av spelarna och härlig stöttning från både föräldrar och klubben. Stort tack för 2020!

Fredrik Ahlgren
Tränartrio med IFK-hjärta
2020-12-30 22:21

På årets näst sista dag presenterade IFK sin tränartrio inför säsongen 2021och det handlar om tre genuint gulsvarta gamla stjärnor med massor av A-lagsmatcher i bagaget.
  • Huvudtränaren Johan ”Sheriffen” Persson, 36 år, som säsongerna 2003-2005 spelade 62 matcher och gjorde 15 mål.
  • Assisterande Percy Olsson, 54 år, som 1989-1998 lirade 143 matcher och nätade 66 gånger.
  • Målvaktstränaren Ola Wendel, 55 år, som 1983-1988 spelade 142 matcher och noterbart är att han stod ALLA matcher under de sex åren.
Tränartrion består alltså av rutinerande killar med stort IFK-hjärta, nu hoppas vi att vi kan starta upp träningen som planerat 7 januari, för närvarande ställer covid-19 stopp för gemensamma träningar.
Danny gulsvart igen
2020-12-29 22:05


Danny Gunnarsson, 28 år, är tillbaka i IFK efter två år i Kristianstads FC.
-Jättekul att vara tillbaka i IFK, jag tror mycket på nye tränaren Johan ”Sheriffen” Persson och ser fram emot säsongen 2021, säger en glad Danny, som bor i Hässleholm och jobbar på familjens företag i Vittsjö.
Dannys sejour i KFC blev inte riktigt vad han hoppades på då en skada stoppade spel hela 2019 och 2020 förstördes av coronapandemin, nu blir det full satsning igen.
-Danny är en jättebra vänsterback och det är där jag kommer använda honom och nu börjar truppen ta form, förklarar en nöjd Johan Persson.

TREDJE GÅNGEN GILLT!
2020-12-27 21:20

Julian Grozdanovski, 29 år, är klar för IFK.
- Julian har varit nära IFK vid två tidigare tillfällen, denna gången fick vi napp, förklarar en nöjd IFK-ordförande Henrik Jönsson.
- Det kändes helt rätt denna gång, IFK har ett ungt spännande lag och så är Johan ”Sheriffen” Persson ny som tränare - och sen har jag haft Peter Persson som tränare i såväl KFF som Nosaby.
Julian har en lång och framgångsrik karriär bakom sig med spel i Kristianstads FF, Karlskrona AIF och nu senast Nosaby IF och hans och Peters vägar har korsats vid ett par tillfällen.
- Jag är en offensiv spelare som gör många poäng, om man nu bortser från den senaste säsongen då Nosaby spelade defensivare än tidigare, skrattar Julian. 
- 2019 blev det 17 poäng och jag hoppas på nåt liknande kommande säsong…
Julian har alltid varit Kristianstadspåg, men nu har han en flickvän Hässleholm…
- Och tjejens morfar är grym IFK-fan, tillägger Julian!
5 Presentkort á 1.000 kr
2020-12-26 14:40

IFK har även i år sålt julgranar utanför ICA Maxi och som traditionen bjuder har IFK även i år lottat ut presentkort där fem lyckliga vinnarna vann varsitt presentkort om 1.000 kronor som gäller på ICA Maxi. De fem lyckliga vinnarna: Felicia Molin, Therese Liljekvist, Peter Nilsson, Peter Tyberg och Ola Kristiansson.
På bilden ses från vänster:  Henrik Arnesson som hämtade Felicia Molins presentkort, Jenny Tyberg med dotter Isa, 7 år, och Peter Nilsson. Och bakom trion gransäljare Ronny Nilsson och ICA Maxis Johan Larsson, som drog vinnarna.


GOD JUL & Gott Nytt År !
2020-12-23 07:54
 
Nyheter från våra lag
U13, 28/12 15:48 
Sommarfotbollsskola, 24/11 14:49 
Herr, 24/10 19:35 
Herr, 24/10 09:04 
U14, 12/10 17:32 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR