SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

Bli medlem i IFK Hässleholm
BLI MEDLEM
Referat: IFK Hässleholm - IFK Trelleborg FK
Oavgjort mot Trelleborg
2024-06-19 23:00

Matchen började med IFK-chans och sen en bra period av gästerna. Men efter 19 min trodde alla att bortalaget tog ledningen när man fick målet tomt men drog bollen ribba över.

 

Kasper tog skott som gick över och gästerna kom igen till läge där Mirsad räddade.

 

Så i 27 min kom Tborg runt på kanten, spelade snett bakåt och fick all tid på sig att placera in 0-1. 

Vilket stod sig till paus, och gjorde IFK dubbelbyte. Victor och Harry gick ut och ersattes av Jan Al Salo och Alexander Hansson. Det blev därmed debut för Alex i seriespel i IFK.

 

I 59 min hade IFK en farlig hörna och sen fem min senare kom Elliot före målvakten på en boll in i straffområdet och blev neddragen. Straffen tog Alen hand om, men dessvärre var den i mellanhöjden där målvakten kunde nådde bollen. Men den räddningen ska målvakt Croon i Trelleborgsmålet ha cred för, den var vass.

 

Kasper ersattes av Jussi och Elliot av Emil och IFK fortsatte ha tryck mot bortalaget.

 

I 78 min fick IFK hörna. På den fick istället Trelleborg en omställning som såg farlig ut. Men Jussi jobbade tillbaka och vann bollen vid mittplan, vände fram i banan, spelade Alex, som direkt spelade ut på kanten till Alen, där Alvin sprang överlappande och fick passen, slog ett fint överlångt inlägg till Ahlgren som hängt kvar efter hörnan, och glidit ut och nickade bollen i mål.

 

Båda lagen gick sen för seger och båda lagen fick läge att avgöra, men 1-1 stod sig.

I IFK-lägret kändes det surt att inte få med sig vinsten. Men man kan fira midsommar och bygga vidare på en i stora delar bra prestation.

 

IFK idag:
Mirsad Basic, Elliot Pramberg (76) Axel Henriksson, Viktor Ahlgren, Gustaf Winroth, Alen Zahirovic, Kasper Månsson (67) Harry Thomasson (45) Victor Holmberg (45) Alvin Holmgren, Philip Berndt

 

Linus Lindfors, Jussi Tikkanen (in 67), Alexander Hansson (in 45) Noel Larsson, Emil Vaughan (in 76) Jan Al Salo (in 45) Linus Roslund

Välkommen till Österås !
2024-06-15 10:56
 
Referat: IFK Hässleholm - IFK Simrishamn
1-2 mot Simrishamn
2024-06-14 22:34

Fredagskvällen bjöd på en skön värme, solen i ansiktet och gratis inträde.

 

Simrishamn kom till avslut, IFK kom till avslut och målvakterna räddade.

 

I 24e slog Harry ett inlägg som blev farligt när Linus Roslund kunde nått fram med huvudet, men inte.

Istället kunde Simrishamn lite för enkelt slå en långboll in i straffområdet och i snäv vinkel från nära håll sätta 0-1.

 

IFK fortsatte att komma till ett par ”nästan-lägen”, där en hörna och efterföljande kalabalik och skott, men som gick över, var den hetaste chansen.

 

I paus bytte Alvin av Linus, och IFK skapade genast en hel del oreda för motståndarna. Harry kom runt på kanten och slog in bollen till Emil som skarvade och bollen gick så när in, men inte.

 

Och ett par minuter senare sköt Alvin i stolpens insida. Men Alvin skulle få en chans till när Kasper hade skapat en frispark i bra läge. Alvin tog hand om frisparken och slog in bollen lågt i bortre gaveln och det var kvitterat välförtjänt.

 

IFK fortsatte trycka på och i 60 min kom Victor H till avslut men skottet räddades. IFK var inne i en bra period och ett mål hängde i luften. Men på en IFK-hörna kunde istället Simrishamn vända och komma fyra mot en ! men valde att avsluta istället för att spela, och Mirsad kunde rädda.

 

Och bara ett par minuter senare tappade IFK boll, gästerna ställde om och bjöds på stora ytor och allt avslutades med en projektil från strax utanför straffområdet upp i IFK-krysset.

 

Victor och Harry gick ut och ersattes av Jussi och Noel. Lite senare blev Emil ersatt av Jan. Men luften hade gått ur IFK och man lyckades inte ta tillbaka initiativet utan Simrishamn kunde spela av matchen och vinna med 2-1.

 

Nästa match är redan på onsdag (19 juni) på hemmaplan igen när IFK då tar emot Trelleborg.

 

IFK idag: 
Mirsad Basic, Elliot Pramberg, Axel Henriksson, Viktor Ahlgren, Gustaf Winroth, Linus Roslund (45) Alen Zahirovic, Kasper Månsson, Emil Vaughan (81)  Harry Thomasson (64) Victor Holmberg (64)

 

Linus Lindfors, Jussi Tikkanen (in 64),
Alexander Hansson, Amir Ramanovski, Noel (in 64) Larsson, Jan Al Salo (in 81) Alvin Holmgren (in 45)

Referat: FBK Balkan - IFK Hässleholm
Seger mot Balkan
2024-06-10 22:32

IFK ställde upp med en 4-2-3-1 där Winroth och Holmberg tog de defensiva platserna på mitten och med Alen på topp.

 

Det var jämnt spel i första halvlek.

Emil vann boll i 14e min och kom till avslut men räddning. Sen kunde IFK fått straff när Philip Berndt gick förbi sin gubbe, kapades, men domaren valde att låta bollen gå till inspark.

 

Matchen stod och vägde, Balkan var farliga och tunga. IFK kom till 4-5 halvchanser innan halvleken var slut. Och i halvtid var det en positiv känsla i omklädningsrummet.

 

Fem min in i andra slog Alen ett fint inlägg som Kasper mötte med pannan och satte bollen upp i krysset. Snyggaste målet i år på Rosengårds IP?

Och bara en minut senare tog Alen emot en långboll, spelade vidare till Berndt som tog löpningen till höger in i straffområdet och avslutade kliniskt i bortre.

 

Berndt hade en varning från första halvlek och byttes ut efter målet. Linus Roslund ersatte. I 60 min kunde det blivit match på allvar när Mirsad räddade först en riktig kanon avlossad i straffområdet och på returen räddade igen från nära håll.

 

Linus sprang sig in i straffområdet och avslutade bra men skottet gick precis utanför. I 73e var det Balkans tur att löpa sig fri men Mirsad kunde rädda.

Resten av matchen hade IFK bra koll på Balkan som inte kom nånstans.

 

Alla IFKare gör det bra idag. Mirsad gör ett par viktiga räddningar. Elliot gör ett enormt jobb både framåt och bakåt och är nog felfri, Axel H gör sin bästa match i år, Ahlgren är aggressiv, vinner dueller och neutraliserar mycket och Harry löser situationer mot stora anfallare och är delaktig framåt.

 

Victor och Winroth är stabila, ligger rätt i positioner, vinner mycket boll och sätter passen rätt. Kasper och Philip målar, och gör även utöver det bra. Emil jobbar hårt, kommer till ett par avslut. Alen gör utöver två assist ett bra jobb med många löpmeter.

 

IFK idag: 
Mirsad Basic - Elliot Pramberg, Axel Henriksson, Viktor Ahlgren, Harry Thomasson - Gustaf Winroth, Victor Holmberg - Kasper Månsson, Philip Berndt (60) Emil Vaughan (90) - Alen Zahirovic

 

Linus Lindfors, Teodor Dobrijevic, Alexander Hansson, Amir Ramanovski, Noel Larsson, Linus Roslund (in 60) Jan Al Salo (in 90)

Referat: IFK Hässleholm - Räppe GOIF
0-1 mot Räppe
2024-05-31 22:26

Det var Växjö-laget Räppe som hade första farligheten när man efter 3 min kom till skott, men som smet strax utanför stolpen. Därefter var det i princip enbart IFK resten av halvlek, med mycket bollinnehav och en del chanser.

 

Den allra bästa kom när Alen efter 10 min gick förbi sin försvarare, in i straffområdet och blev fälld. Straffen var klar, och Alen tog själv hand om den. Men Stulic i Räppemålet fick fingrarna på bollen och styrde den upp i ribban och ut.

 

IFK spelade helt ok och kom till ett par lägen. Bla annat kom IFK till ett dubbelavslut inne i straffområdet, via först Teddy och sen Kasper, men båda avsluten täcktes av Räppe-försvaret. I 32a skapades en frispark som landade hos Axel, men skottet gick över.

 

Det fanns ytterligare bra offensiva lägen men som rann ut i sanden efter dåligt beslutsfattande och felval. IFK ”borde” förvaltat spelövertaget och möjligheterna bättre. Men 0-0 var det i paus.

Andra halvlek började med IFK-initiativ men efterhand kom Räppe in i matchen och började skapa farligheter.

 

IFK gjorde byte i 62 min då Kasper gick ut och ersattes av Linus Roslund. I 70e ersattes Alen av Alvin och direkt därefter skadades Harry och Victor Holmberg ersatte.

 

I 80 min skapade Räppe en hörna efter att för enkelt ha vunnit boll, och i efterspelet när IFK inte fick undan bollen så står istället en bortaspelare helt ren i straffområdet och sätter ett fint skott utom räckhåll i Mirsads bortre hörn.

 

IFK jagade en kvittering men kom inte närmre än till ett par nästan-lägen.

 

Nu är det tio dagar till nästa match, när Balkan på bortaplan väntar den 10 juni.

 

IFK idag: 
Mirsad Basic, Elliot Pramberg, Axel Henriksson, Viktor Ahlgren, Gustaf Winroth, Alen Zahirovic (70) Kasper Månsson (60) Philip Berndt, Emil Vaughan, Harry Thomasson (72) Teddy Bergqvist

 

Linus Lindfors, Teodor Dobrijevic, Linus Roslund (in 60) Jan Al Salo, Victor Holmberg (in 72) Gustav Persson, Alvin Holmgren (in 70)

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
U7, 17/04 10:21 
U10, 28/03 08:14 
U7, 05/10 15:44 
Sommarfotbollsskola, 01/06 16:59 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR