SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

Bli medlem i IFK Hässleholm
BLI MEDLEM
Referat: Nosaby IF - IFK Hässleholm
Vinst mot Nosaby
2024-05-24 22:46

IFK ställde upp med en 4-2-1-3-uppställning där Winroth och Berndt utgjorde den defensiva 2an på mitten med Teddy framför sig.

 

Just Teddy stod för mycket av IFKs spel första 30 med trygg bollhållning, fina passningar och framför allt en bra frispark. Teddy blev själv nergjord just utanför straffområdet och slog frisparken bra men målvakten fick upp vänsterhanden och räddade till hörna.

 

IFK spelade metodiskt och hade ett stort spelövertag, ända tills IFK-försvaret bjöd in Nosaby med egna misstag som gav Nosaby energi. Bla tvingades Mirsad till en bra räddning och 0-0 stod sig till paus.

 

IFK-tveksamhet efter 50 min gav Nosaby bollen,  och man tog sig runt på högerkanten, fick in bollen och där dök IFK-bekantingen Mike Andrew upp och stötte in 1-0.

 

Harry tvingades gå ut, Linus Roslund ersatte och IFK gick ner på en trebackslinje med Winroth i mitten. Direkt slog Linus en fin framspelning in i straffområdet till Emil, som från vänster kallt chippade in bollen i bortre hörnet. 1-1

 

Bara minuten senare slog Teddy en underbar passning in i straffområdet till Elliot som tagit en lika underbar löpning. Och Elliot satte distinkt 2-1 i det andra hörnet.

 

I 72a gick Kasper ut och ersattes av Victor H och strax ersatte Jan målgöraren Elliot. Nosaby fick tryck mot IFK och i 90 min slås ett inlägg som var på väg ut ur straffområdet helt ofarligt, men som oturligt tar på Jans arm. Straff till Nosaby och fram klev rutinerade Ayonuga som slog straffen hårt och lågt i Mirsads högra hörn. Men Mirsad gör en strålande räddning och blir matchhjälte.

 

Det var kanske inget fläckfritt skönspel i 90 min. Men det var ett lag med hårt jobbande fighters, med stora IFK-hjärtan, som ikväll bärgade en skön seger.

 

IFKs lag:
Mirsad Basic - Elliot Pramberg, Axel Henriksson, Viktor Ahlgren, Harry Thomasson - Gustaf Winroth, Philip Berndt - Teddy Bergqvist - Kasper Månsson, Emil Vaughan, Alen Zahirovic

 

Linus Lindfors, Teodor Dobrijevic, Linus Roslund, Jan Al Salo, Victor Holmberg, Gustav Persson, Amir Ramanovski

 

Referat: IFK Hässleholm - IF Lödde
Oavgjort mot Lödde
2024-05-17 22:03

I härlig kvällssol och med frisk sidvind tog IFK ikväll emot nykomlingen IF Lödde.

 

Redan från början tog IFK tag i spelet och Alen kom direkt runt på kanten och skapade ett farligt inlägg och efter tre min kom Elliot runt på andra kanten och skickade in bollen till Emil som nickade över.

 

Hela första halvlek dominerades spelmässigt totalt av IFK, och man vann mycket boll på Löddes planhalva. Men några väldigt heta chanser skapades inte. Den bästa var när Philip Berndt vann bollen, tog sig in i straffområdet men valde att passa istället för att gå på avslut själv.

 

Även andra halvlek startades med tydligt IFK-grepp. Ett fint väggspel på högerkanten gav en dubbelhörna och fem min senare en hörna till och sen ett hyggligt skott av Alen, som gick strax över ribban.

 

Men sedan tog energin slut i IFK. Trots att motståndarna var ordentligt trötta så gick även IFK ner i tempo. Inte förrän med tio minuter kvar kom IFK till avslut igen, då genom inbytte Linus Roslund. Det var istället Lödde som tog över och skapade ett par farliga lägen mot slutet, bla ett inlägg som skarvades precis över IFK-ribban.

 

Så på övertid fick trots allt IFK chansen att avgöra. En hörna skapades, den slogs bra och Axel Henriksson nådde högst, men nicken gick precis utanför stolpen. 0-0 blev det och det är IFK knappast nöjda med.

 

Nästa fredag är det match igen. Då väntar Nosaby på bortaplan.

 

IFK idag:
Mirsad Basic, Elliot Pramberg, Axel Henriksson, Gustav Persson (63) Viktor Ahlgren, Gustaf Winroth, Alen Zahirovic, Kasper Månsson, Philip Berndt, Emil Vaughan (72) Victor Holmberg

 

Linus Lindfors, Teodor Dobrijevic, Linus Roslund (in 72) Jan Al Salo (in 63) Alexander Hansson, Harry Thomasson

Referat: FK Karlskrona - IFK Hässleholm
2-0 till Karlskrona
2024-05-10 22:48

IFK ställde upp med ett par förändringar jämfört med senast. Victor Holmberg (bortrest) och Jussi Tikkanen (skadad) ersattes av Harry Thomasson och Philip Berndt.

 

IFK prioriterade defensiven i inledningen av matchen och man hade bra koll på Karlskrona.
IFK stängde ner hemmalaget bra, som inte kom till några direkta farligheter. Förutom när IFK några gånger själva ställde till det med egna missar. Och just en sådan kom på en hörna två minuter före paus och det skulle straffa sig. Då tappade IFK-försvaret totalt markeringen på en hemmaspelare, som helt ostörd mitt framför mål enkelt kunde nicka in 1-0.

 

Bara två min in i andra halvlek blev det straff, och mål till Karlskrona. En märklig och oturlig straff där en IFKare har full koll och ska rensa undan bollen vid en hörna. Men så hinner en Karlskronaspelare smita in framför, mitt i sparken, och får sparken på sig. 

 

IFK gjorde byte i 55e där Harry ersattes av Emil och i 72a där Berndt ersattes av Teddy. Därefter skapade IFK en del farligheter, bla en trippelhörna i 79e, en farlig frispark med efterföljande hörna i 82a, en fin passning från Teddy till Alen som kom till bra skott som räddades till hörna i 85e. Ett bra skott precis utanför målramen av Jan i 88e och en farlig hörna i sista min. Men bollen ville inte in idag.

 

Nästa match för IFK är fredag 17 maj, då kommer IF Lödde på besök. Vi ses på Österås då!

 

IFK idag:
Mirsad Basic, Elliot Pramberg, Alvin Holmgren, Axel Henriksson, Viktor Ahlgren, Gustaf Winroth, Alen Zahirovic, Kasper Månsson, Jan Al Salo, Philip Berndt (ut 72) Harry Thomasson (ut 55).

 

Alve Lind, Elmar Lindqvist, Amir Ramanovski, Gustav Persson, Linus Roslund, Teddy Bergqvist (72) Emil Vaughan (55)

Sommarfotbollsskola 2024
2024-05-08 09:09

Nu är det dags att anmäla sig till årets sommarfotbollsskola !

Även i år arrangeras sommarfotbollsskolan gemensamt av
FC Hessleholm, Hässleholms IF och IFK Hässleholm.

 

Sparbanken Skåne ger värdefullt stöd till Sommarfotbollsskolan.

 

Tid och plats,

Måndag 2024-06-17 till torsdag 2024-06-20 klockan 10:00-12:00
på Österås, planerna C/D/E.
Frukt och dryck ingår i den dagliga pausen.

 

Fotbollsskolan har ledare från de tre arrangerande föreningarna
och inriktar sig till barn födda mellan 2011 och 2016.

Deltagarna delas in i grupper baserat på ålder.
Tjejer och killar tränar i de flesta övningar i olika grupper.

Det går utmärkt att anmäla sig även om man inte spelar fotboll
i någon av de tre föreningarna.

 

Kostnad,

250 kr (administrationsavgift på 29kr tillkommer)

 

Anmäl er,

Välkomna att anmäla er, klicka på nedan länk

 

https://www.fchessleholm.se/start/?ID=28897

 

/ IFK Hässleholm, FC Hessleholm & Hässleholms IF

Referat: IFK Hässleholm - Hässleholms IF
0-1 i derbyt
2024-05-04 05:55

Det var ett till stor del nytt IFK som ställde sig på Österås A-plan i strålande solsken och inför fullsatt läktare. Mirsad Basic var tillbaka i mål och Jan Al Salo, Victor Holmberg och Jussi Tikkanen bildade mittfältstrio. Det jobbades hårt matchen igenom av samtliga IFKare och den energi, vilja och inställning som man visade i andra halvlek mot Österlen senast hade man tagit med sig till dagens match.

 

Första halvlek tvingade gästerna Mirsad till en bra räddning på nick i den 16e minuten. För IFKs del var farligaste läget efter en frispark som lyftes mot bortre stolpen där en IFKare så när hann fram på bollen.

 

Precis före halvtid skadade Jussi sig och tvingades utgå och ersattes av Harry Thomasson.

 

I andra halvlek hade IFK bra perioder spelmässigt där man skapade mycket chanser. I 55e min kom Kasper runt på kanten, tog sig in i straffområdet och sköt men målvakten kunde rädda till hörna.

 

Två min senare var det farligt med trippelhörna för IFK där först Elliot Pramberg (hårt jobbande hela matchen) kom till skott som räddades till hörna. Direkt på den kom Jan till skott, som täcktes till hörna och sen hörna igen.

 

Alvin skadade sig i 63e min och tvingades till byte där Elmar ersatte på vänster ytter.

 

I 83e min fick HIF på ett kanonskott och tog ledningen. IFK gick för en kvittering och skapade en rad chanser. Harry hade ett bra skott som gick över, Alen kom till skott efter en hörna men över, Harry hade ett inlägg/skott som blev riktigt farligt och som räddades till hörna, men bollen ville inte in idag.

 

Trots förlust var det ett IFK som visade upp ett bra spel där man jobbade ihop som lag och skapade farligheter framåt och låg rätt i sina positioner i defensiven. Här fanns mycket bra att ta med sig.

 

Mirsad Basic, Elliot Pramberg, Alvin Holmgren (63) Axel Henriksson,  Viktor Ahlgren, Gustaf Winroth, Victor Holmberg (88), Alen Zahirovic, Kasper Månsson, Jussi Tikkanen (45), Jan Al Salo

 

Alve Lind, Teodor Dobrijevic, Elmar Lindqvist (in 63) Harry Thomasson (in 45) Amir Ramanovski, Gustav Persson, Linus Roslund (in 88)

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
U7, 17/04 10:21 
U10, 28/03 08:14 
U7, 05/10 15:44 
Sommarfotbollsskola, 01/06 16:59 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR