SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Hässleholm
Välkommen till

Bli medlem i IFK Hässleholm
BLI MEDLEM
IFK-Hässleholms IF 0-1 (0-1)
2023-01-28 10:17
Ladda album (+16 bilder) >>

Första träningsmatchen för året, många nya och många egna ungdomar uppflyttade. IFK hade 0-0 efter de första 45 minuterna, men så tappades det en boll på övertid och 0-1 bakom unge målvaktsdebutanten Felix Persson, ett resultat som stod sig matchen ut efter att lagen bytt in en massa ungdomar i halvtid.
I andra halvlek kom sex spelare in som är födda 2006 och i en av få som spelade hela matchen var Alireza Nazari, född 2007.
Hela IFK-laget gjorde en stabil insats, dom nya Axel Henriksson, Elmar Lindqvist, Axel Winberg, Erjon Rama, Hampus Nilsson och Edvin Nilsson gjorde det bra och detsamma gällde även Isak Orajärvi, Robin Strömberg och Olle Kjellman Olblad, de enda som spelade i fjolårslaget, detta på grund av att IFK saknade sex spelare.,

IFK ställde upp med följande lag: Felix Persson - Elmar Lindqvist, Axel Pettersson, Isak Orajärvi, Axel Winberg - Edvin Nilsson, Hampus Nilsson, Olle Kjellman Olblad - Robin Strömberg, Erjon Rama, Alireza Nazari.
I andra halvlek kom Gustav Persson, Noel Larsson, Jan Alsalo, Zeidan Sala, Linus Roslund, Wictor Willseus och Amir Ramanovski in.

JULGRANSVINNARNA 2022
2023-01-07 13:36

Fem glada tjejer vann 1.000 kronor vardera i form av ICA Maxi-presentkort.
IFK sålde även 2022 julgranar utanför ICA Maxi och som traditionen bjuder så lottades det ut presentkort till ett värde av 5.000 kronor.
Alla vinnarna var tjejer: Emma Rosquist, Sara Hall, Therese Wallenborg, Bo He och AnneLie Olsson.
På bilden flankerar grangeneralen Ronny Nilsson och ICA Maxis Erik Sjöstrand tre av vinnarna, Emma Rosquist, Bo He och AnneLie Olsson.

EDVIN, 23 - TILLBAKA TILL FADERSHUSET
2022-12-30 15:00

En nyårspresent till alla IFK-are: Edvin Nilsson, 23 år, vänder hem till fadershuset.
Edvin började lira fotboll i IFK som liten knatte i 5-6 årsåldern, precis som sina bröder Albin och August. Redan 2014 gjorde han 12 matcher och ett mål för U19-laget, sen bar det iväg till Superettanlaget Ängelholms FF.
-Jag flyttade till Ängelholm inför höstterminen 2014 då jag skulle börja gymnasiet, berättar Edvin som hann med två inhopp i Superettan innan ÄFF degraderades till div. 1.
-I ettan har jag gjort över 100 matcher och har skaffat mig en hel del rutin, fortsätter Edvin, som med sina 23 år blir ”tredjeäldst" i IFK-truppen efter veteranerna Marcus Thuvesson och Robin Strömberg.
-Dom tre kommer att ta stort ansvar och är spelare som de andra yngre spelarna kan luta sig emot, menar IFK-tränaren Johan Persson, som är väldigt nöjd med sitt nyförvärv som är (sista?) för året.
Varför IFK?
-En spännande satsning och så Johan Persson som tränare, det var helt enkelt det alternativet som lockade mest, en nystart i min moderförening, förklarar Edvin.
Dina styrkor?
-Bra passningsspel, alltid hårt arbetande, alltid professionell, försöker ta ansvar, rätt beteende såväl på som utanför plan, säger Edvin som vid sidan om fotbollen studerar till trädgårdsingenjör (inriktning odling) i Alnarp.
Edvin kommer att spela i tröja nummer 7 i IFK.
-24 är upptaget av Linus Roslund och 6:an som också är ledig låter väl defensivt, skrattar IFK-förvärvet, som också betonar att broder Albin, som sitter i IFK-styrelsen, inte har försökt påverka sin lillebror...

 
 
AMIR, 17 - TILLBAKA I IFK
2022-12-29 14:36
Amir Ramanovski, 17 år, är en stor talang som i fjol var en av sju pojkar födda 2005 som lämnade för Hässleholms IF.
Nu är Amir, som lirat i IFK sedan han började spela fotboll som 5-6 åring, tillbaka till fadershuset och det är IFK väldigt glada för. Amir är en stor talang som nu skall utvecklas till A-lagsspelare i gulsvartrandigt.
-Jag fick träna med Hässleholms A-lag några gånger, spelade några DM- och träningsmatcher, men när jag fick chansen att provträna med IFKs A-lag nu i höst tog jag den och valde att gå över igen, berättar Amir, som nu satsar stenhårt för att ta en A-lagsplats.
-Amir är en klok, målfarlig forward, han är smart i sitt spel som sätter honom i bra lägen, han är en spelare som vi tror mycket på framöver, säger tränaren Johan Persson, som tillsammans med U17-lagets tränare Fredrik Ahlgren såg till att övergången blev verklighet.
Och hela IFK tycker det är trevligt när spelare kommer tillbaka till laget där dom fostrats.
HAMPUS NY I IFK
2022-12-29 08:32

Hampus Nilsson, 22 år, är IFKs senaste nyförvärv.
I förra veckan gick Max Nilsson från IFK till Landskrona BoIS, nu kommer en BoIS-produkt till IFK. Hampus kom från Glumslöv till BoIS och där lirade han gjorde 26 matcher i P19-laget och de senaste säsongerna har han lirat i Eslöv där han spelat 50 av 52 matcher de senaste två säsongerna.
Hampus är en offensiv spelare och kan spela på flera olika positioner.
Varför IFK?
-IFK är ett lag som spelar fin fotboll och jag kollade med Jens Lynard och Ludvig Hegdal som bara hade gott att säga om IFK, säger Hampus.
Vad är dina styrkor?
-Jag är snabb och teknisk och har stor arbetskapacitet och löper med hjärtat, mycket i djupled, som ser fram emot spel i det gulsvartrandiga laget.

MAX TILL SUPERETTAN
2022-12-22 21:19

Max Nilsson, IFKs duktige 17-årige mittfältare, tar ytterligare ett steg i sin fotbollskarriär. Max gjorde A-debut ifjolvåras och tog omedelbart en ordinarie plats, nu väljer han spel i ett annat randigt lag, Superettanlaget Landskrona BoIS.
Det är IFKs andra bidrag till en elitklubb i Sverige, tidigare i höst lämnade Armin Culum, 19 år, IFK för spel i AFC Eskilstuna.
IFK tackar för dom här åren och önskar Max lycka till i Landskrona BoIS.

2022-12-22 07:35
 
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
U17, 06/12 11:31 
U17, 24/11 14:31 
U17, 21/11 15:23 
U17, 20/11 20:08 
U19, 14/11 08:02 
 
NÄTVERKSMEDLEMMAR